”KANA”KORIANTERI-TOFUSALAATTI
Olisiko sinulla hetki aikaa jutella tofusta, noin 15min?! Jeps, ja herkkusalaatti on valmis!
Vinkki: voit myös käyttää tähän reseptiin uusia ja käteviä valmiiksi revittyjä, paahdettuja ja maustettuja Jalotofu Paahtopaloja! Kokeile vaikka tätä salaattiateria kahdelle -reseptiä, joka syntyy alle 10 minuutissa!
Ainesosat
Näin valmistat
Valitse mieleinen tofutäyte ja valmista se alla olevin ohjein. Nosta sivuun maustumaan.
Keitä tai höyrytä parsat tai parsakaalin kukinnot kypsäksi, älä kuitenkaan liian vetiseksi. Muutaman minuutin kypsennys riittää, jotta parsakaali jää vielä napakaksi ja kauniin vihreäksi.
Valmista salaatti: pilko kaikki ainekset sopivan kokoisiksi paloiksi. Kokoa salaatti kaikista ainesosista, pirskota päällä hieman oliiviöljyä ja koristele korianterilla.
TOFUTÄYTTEET
Valmista pannumarinoitu täyte: Ota tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Painele tofun pinta kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Poistamalla näin tofusta ylimääräistä nestettä saat paahdettua tofun rapeaksi.
Kuumenna kuiva paistinpannu ja murustele käsin tofu pannulle sopivan kokoiseksi muruksi. Paahda nopeasti muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman ruskeansävyistä pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpöä, lisää öljy ja jatka hetken paistamista. Ripottele tasaisesti savupaprika- ja curryjauhe sekä hienonnettu valkosipuli tofujen päälle. Sekoita hyvin.
Laske vielä pannun lämpötilaa ja kaada soijakastike tofujen päälle. Sekoita tasaisesti vajaan minuutin ajan, kunnes soijakastike on imeytynyt tofupaloihin. Nosta pannu pois kuumalta levyltä ja anna soijakastikkeen imeytyä tofuun hetken.
Valmista Teriyaki-täyte: paahda tofu yllä olevin ohjein ilman mausteita. Lopussa tehtävän lämpötilan laskun jälkeen lisää teriyakikastike tofujen joukkoon. Sekoita hyvin ja anna kastikkeen imeytyä tofuun hetken ennen käyttöä. Mausta mustapippurilla maun mukaan.
JOS et käytä valmiskastiketta, valmista teriyakikastike:
Annostele kaikki raaka-aineet pieneen kattilaan ja kiehauta kasaan koko ajan sekoittaen (n. 10min). Siivilöi valmis kastike, kun sitä on jäljellä noin 1,5 dl ja se on sopivan paksua. Teriyakikastike säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti pakattuna ainakin viikon
MAUSTAMATTOMAN TOFUN NOPEA JA HELPPO PANNUMARINOINTI
Lisää videoita YouTube-kanavallamme!Arvostele resepti
Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty
Vastaa
Ota tofu haltuun
JALOTOFU RESEPTIKIRJAT
Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.
Lataa reseptikirjamme
Mitä muut sanovat
Arvostelut