15 - 20 min

2-3:lle

(1)

”KANA”KORIANTERI-TOFUSALAATTI

Kaipaatko uusia salaatti-ideoita? Tämä "kana"-korianterisalaatti mangolla raikastettuna toimii loistavasti vaikkapa treenin jälkeen tai erityisesti, kun tekee mieli aasialaishenkisiä makuja. Kuin kanasalaatti, mutta asenteella (ilman kanaa).

Ruokavinkki

Olisiko sinulla hetki aikaa jutella tofusta, noin 15min?! Jeps, ja herkkusalaatti onkin jo valmis!

Vinkki: voit myös käyttää tähän ”kana”-korianteri-tofusalaattiin käteviä, valmiiksi revittyjä, paahdettuja ja maustettuja Jalotofu Paahtopaloja! Tai kokeile vaihtoehtoisesti tätä salaattiateria kahdelle -reseptiä, joka syntyy alle 10 minuutissa!

Näitä tarvitset

Pannumarinoitu tofutäyte

1pkt

Jalotofu Maustamaton Luomu (270g)

1tl

curryjauhe

½tl

savupaprikajauhe

1tl

valkosipulijauhe

2-3rkl

soijakastiketta

3-4rkl

öljyä paistamiseen

Pannumarinoitu Teriyakitofu

1pkt

Jalotofu Maustamaton Luomu (270g)

1dl

valmista teriyakikastiketta

1rkl

soijakastiketta

mustapippuria myllystä

tai itsetehty Teriyakikastike*

1dl

soijakastiketta

2tl

seesamiöljyä

1dl

miriniä eli makeaa riisiviiniä

2kpl

valkosipulin kynttä, puristettuna

2cm

pala inkivääriä raastettuna

Salaatti

½nippu

sesongin parsaa tai varsiparsakaalia

1ps

salaattia

2kpl

kevätsipulia varsineen

½

ruukku tuoretta korianteria

5-10kpl

kirsikkatomaatteja

pieni pala

kurkkua

½

kypsä mango

Näin valmistat

  • Valitse mieleinen tofutäyte ja valmista se alla olevin ohjein. Nosta sivuun maustumaan.
  • Keitä tai höyrytä parsat tai parsakaalin kukinnot kypsäksi, älä kuitenkaan liian vetiseksi. Muutaman minuutin kypsennys riittää, jotta parsakaali jää vielä napakaksi ja kauniin vihreäksi.
  • Valmista ”kana”-korianterisalaatti: pilko kaikki ainekset sopivan kokoisiksi paloiksi. Kokoa salaatti kaikista ainesosista, pirskota päällä hieman oliiviöljyä ja koristele korianterilla.

TOFUTÄYTTEET

  • Valmista pannumarinoitu tofutäyte: Ota tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Painele tofun pinta kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Poistamalla näin tofusta ylimääräistä nestettä saat sen paahdettua rapeaksi.
  • Kuumenna kuiva paistinpannu ja murustele käsin tofu pannulle sopivan kokoiseksi muruksi. Paahda nopeasti muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman ruskeansävyistä pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpöä, lisää öljy ja jatka hetken paistamista. Ripottele tasaisesti savupaprika- ja curryjauhe sekä hienonnettu valkosipuli tofujen päälle. Sekoita hyvin.
  • Laske vielä pannun lämpötilaa ja kaada soijakastike tofujen päälle. Sekoita tasaisesti vajaan minuutin ajan, kunnes soijakastike on imeytynyt tofupaloihin. Nosta pannu pois kuumalta levyltä ja anna soijakastikkeen imeytyä tofuun hetken.
  • Valmista Teriyaki-täyte: paahda tofu yllä olevin ohjein ilman mausteita. Lopussa tehtävän lämpötilan laskun jälkeen lisää teriyakikastike tofujen joukkoon. Sekoita hyvin ja anna kastikkeen imeytyä tofuun hetken ennen käyttöä. Mausta mustapippurilla maun mukaan.

JOS et käytä valmiskastiketta, valmista teriyakikastike:

  • Annostele kaikki raaka-aineet pieneen kattilaan ja kiehauta kasaan koko ajan sekoittaen (n. 10min). Siivilöi valmis kastike, kun sitä on jäljellä noin 1,5 dl ja se on sopivan paksua. Teriyakikastike säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti pakattuna ainakin viikon

MAUSTAMATTOMAN TOFUN NOPEA JA HELPPO PANNUMARINOINTI

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.