”KANA”KORIANTERI-TOFUSALAATTI

(1)
2-3:lle
Kaipaatko uusia salaatti-ideoita? Tässä yksi, joka toimii loistavasti vaikkapa treenin jälkeen tai kun tekee mieli aasialaishenkisiä makuja.
Katso video

Olisiko sinulla hetki aikaa jutella tofusta, noin 15min?! Jeps, ja herkkusalaatti on valmis!

Vinkki: voit myös käyttää tähän reseptiin uusia ja käteviä valmiiksi revittyjä, paahdettuja ja maustettuja Jalotofu Paahtopaloja! Kokeile vaikka tätä salaattiateria kahdelle -reseptiä, joka syntyy alle 10 minuutissa!

Ainesosat

Pannumarinoitu tofutäyte
1 pkt Jalotofu Maustamaton Luomu (270g)
1 tl curryjauhe
½ tl savupaprikajauhe
1 tl valkosipulijauhe
2-3 rkl soijakastiketta
3-4 rkl öljyä paistamiseen
Pannumarinoitu Teriyakitofu
1 pkt Jalotofu Maustamaton Luomu (270g)
1 dl valmista teriyakikastiketta
1 rkl soijakastiketta
mustapippuria myllystä
tai itsetehty Teriyakikastike*
1 dl soijakastiketta
2 tl seesamiöljyä
1 dl miriniä eli makeaa riisiviiniä
2 kpl valkosipulin kynttä, puristettuna
2 cm pala inkivääriä raastettuna
Salaatti
½ nippu sesongin parsaa tai varsiparsakaalia
1 ps salaattia
2 kpl kevätsipulia varsineen
½ ruukku tuoretta korianteria
5-10 kpl kirsikkatomaatteja
pieni pala kurkkua
½ kypsä mango

Näin valmistat

Valitse mieleinen tofutäyte ja valmista se alla olevin ohjein. Nosta sivuun maustumaan.

Keitä tai höyrytä parsat tai parsakaalin kukinnot kypsäksi, älä kuitenkaan liian vetiseksi. Muutaman minuutin kypsennys riittää, jotta parsakaali jää vielä napakaksi ja kauniin vihreäksi.

Valmista salaatti: pilko kaikki ainekset sopivan kokoisiksi paloiksi. Kokoa salaatti kaikista ainesosista, pirskota päällä hieman oliiviöljyä ja koristele korianterilla.

TOFUTÄYTTEET

Valmista pannumarinoitu täyte: Ota tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Painele tofun pinta kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Poistamalla näin tofusta ylimääräistä nestettä saat paahdettua tofun rapeaksi.

Kuumenna kuiva paistinpannu ja murustele käsin tofu pannulle sopivan kokoiseksi muruksi. Paahda nopeasti muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman ruskeansävyistä pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpöä, lisää öljy ja jatka hetken paistamista. Ripottele tasaisesti savupaprika- ja curryjauhe sekä hienonnettu valkosipuli tofujen päälle. Sekoita hyvin.

Laske vielä pannun lämpötilaa ja kaada soijakastike tofujen päälle. Sekoita tasaisesti vajaan minuutin ajan, kunnes soijakastike on imeytynyt tofupaloihin. Nosta pannu pois kuumalta levyltä ja anna soijakastikkeen imeytyä tofuun hetken.

Valmista Teriyaki-täyte: paahda tofu yllä olevin ohjein ilman mausteita. Lopussa tehtävän lämpötilan laskun jälkeen lisää teriyakikastike tofujen joukkoon. Sekoita hyvin ja anna kastikkeen imeytyä tofuun hetken ennen käyttöä. Mausta mustapippurilla maun mukaan.

JOS et käytä valmiskastiketta, valmista teriyakikastike:

Annostele kaikki raaka-aineet pieneen kattilaan ja kiehauta kasaan koko ajan sekoittaen (n. 10min). Siivilöi valmis kastike, kun sitä on jäljellä noin 1,5 dl ja se on sopivan paksua. Teriyakikastike säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti pakattuna ainakin viikon

MAUSTAMATTOMAN TOFUN NOPEA JA HELPPO PANNUMARINOINTI

Lisää videoita YouTube-kanavallamme!

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme