15 - 20 min

2annosta

JIM LIM BY FARANG-RESEPTI: ”SOM TAM” GOES SATOKAUSI & TOFU

Kuuluuko thaimaalainen papaijasalaatti ruokahimojesi listalle? Jos kyllä, tämä on onnenpäiväsi! Osana "Keittiömestari suosittelee" -sarjaamme Farangin perustaja ja keittiömestari Matti Wikbergin som tam -kotipikaversion satokauden vihanneksista ja käyttövalmiista Jim Lim Tamarind ja Sweet Chili -kastikkeista sekä Jalotofu Paahtopaloista. Heti listalle!

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Paahtopala Maustamaton 250g

½dl

Jim Lim Tamarind -kastiketta

½dl

Jim Lim Sweet Chili -kastiketta

1dl

Paahdettuja maapähkinöitä

1dl

mintunlehtiä

1dl

thaibasilikan lehtiä

½

limen mehu

10kpl

kirsikkatomaattia, halkaistu

½

kurkku

1kpl

porkkana, kuorittuna

1 cmpala

retikkaa, kuorittuna

250g

pavun ituja

200g

vihreä papu (esim. haricot vert), leikattuna 3 cm paloiksi

½

punainen pitkä chili renkaiksi leikattuna, ilman siemeniä

1kpl

kevätsipulinvarsi, renkaiksi leikattuna

suolaa

öljyä paistamiseen

Näin valmistat

  • Paista Jalotofu Paahtopaloja pannulla kullanruskeaksi tilkassa öljyä, kunnes ne ovat sopivan rapeita. Mausta suolalla. Nosta tofupalat pannulta kulhoon, anna jäähtyä. Mausta palat sweet chili -kastikkeella.
  • Suikaloi kurkku, porkkana ja retikka pitkiksi ja ohuiksi siivuiksi. Lisää kaikki kasvikset kulhoon, sekoita.
  • Lisää kulhoon vielä pähkinät, yrtinlehdet ja Paahtopalat.
  • Purista limen mehu tamarindi-kastikkeeseen, ja lisää kastike salaatin joukkoon
  • Sekoita salaatti kaksin käsin nostellen ja tarjoa!

Arvostelut

    Arvostelu