JIM LIM BY FARANG-RESEPTI: ”SOM TAM” GOES SATOKAUSI & TOFU

(2)
2annosta
Kuuluuko thaimaalainen papaijasalaatti ruokahimojesi listalle? Jos kyllä, tämä on onnenpäiväsi! Osana ”Keittiömestari suosittelee” -sarjaamme Farangin perustaja ja keittiömestari Matti Wikbergin som tam -kotipikaversion satokauden vihanneksista ja käyttövalmiista Jim Lim Tamarind ja Sweet Chili -kastikkeista sekä Jalotofu Paahtopaloista. Heti listalle!

Ainesosat

1 pkt Jalotofu Paahtopala Maustamaton 250g
½ dl Jim Lim Tamarind -kastiketta
½ dl Jim Lim Sweet Chili -kastiketta
1 dl Paahdettuja maapähkinöitä
1 dl mintunlehtiä
1 dl thaibasilikan lehtiä
½ limen mehu
10 kpl kirsikkatomaattia, halkaistu
½ kurkku
1 kpl porkkana, kuorittuna
1 cm pala retikkaa, kuorittuna
250 g pavun ituja
200 g vihreä papu (esim. haricot vert), leikattuna 3 cm paloiksi
½ punainen pitkä chili renkaiksi leikattuna, ilman siemeniä
1 kpl kevätsipulinvarsi, renkaiksi leikattuna
suolaa
öljyä paistamiseen

Näin valmistat

Paista Jalotofu Paahtopaloja pannulla kullanruskeaksi tilkassa öljyä, kunnes ne ovat sopivan rapeita. Mausta suolalla. Nosta tofupalat pannulta kulhoon, anna jäähtyä. Mausta palat sweet chili -kastikkeella.

Suikaloi kurkku, porkkana ja retikka pitkiksi ja ohuiksi siivuiksi. Lisää kaikki kasvikset kulhoon, sekoita.

Lisää kulhoon vielä pähkinät, yrtinlehdet ja Paahtopalat.

Purista limen mehu tamarindi-kastikkeeseen, ja lisää kastike salaatin joukkoon

Sekoita salaatti kaksin käsin nostellen ja tarjoa!

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme