Lisää tofusalaatteja löydät täältä!

Ainesosat

Paahdettuja marinoitu tofu:
  • 1 pkt Jalotofu Paahtopala Maustettu 250g
  • 1-2 rkl öljyä paistamiseen
Marinoitu punasipuli:
  • 3 keskikokoista punasipulia
  • 1 dl riisiviinietikkaa (tai valkoviinietikkaa)
  • 1 limen mehu
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
Salaattiainekset:
  • 1 pkt retiisinversoja (Pinoa 90g) tai pussi salaattisekoitusta
  • 1 kypsä mango
Lisäksi:
  • salaatinkastiketta
  • korianteria
  • suolaa ja pippuria

ARJEN PARAS TOFUSALAATTI ohje

  • Marinoitu punasipuli -täyte: Punasipulit kannattaa marinoida jo vaikka edellisenä päivänä, mutta myös 1-2 tunnin aika marinadissa riittää.

    Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi renkaiksi. Kuumenna nopeasti kattilassa valkoviinietikkaa, sokeri ja suola, kunnes sokeri ja suola ovat sulaneet. Laita punasipulit lasipurkkiin ja lisää seos niiden päälle. Lisää purkkiin öljy ja limen mehu, sekoita hyvin. Anna punasipulien marinoitua jääkappissa vähintään tunti.

    Valmista tofu: Kuumenna öljy paistinpannulla ja laita valmiiksi maustetut Paahtopalat paistumaan 3-4 minuutiksi. Kääntele tofuja. Vähennä lämpöä ja paista tofuja niin kauan, kunnes niissä on sopivan rapea pinta. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

    Pilko mango sopivan kokoisiksi paloiksi. Kokoa salaatti kaikista ainesosista, pirskota päällä hieman salaatinkastiketta ja koristele korianterilla.

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.