10 min

2-3:lle

ARJEN PARAS TOFUSALAATTI

Nyt on nopea ja hyvä ruoka arkeen: Valmistuu vartissa ja tofun pilkkomista, kuivaamista ja suurempaa maustamista ei tarvita. Tämä proteiinipitoinen tofu-paahtopalasalaatti saa makua myös marinoidusta punasipulista, kypsästä mangosta ja korianterista.

Max10min

Ruokavinkki

Lisää tofusalaatteja löydät täältä!

Näitä tarvitset

Paahdettuja marinoitu tofu:

1pkt

Jalotofu Paahtopala Maustettu 250g

1-2rkl

öljyä paistamiseen

Marinoitu punasipuli:

3

keskikokoista punasipulia

1dl

riisiviinietikkaa (tai valkoviinietikkaa)

1

limen mehu

1dl

sokeria

1tl

suolaa

1rkl

rypsiöljyä

Salaattiainekset:

1pkt

retiisinversoja (Pinoa 90g) tai pussi salaattisekoitusta

1

kypsä mango

Lisäksi:

salaatinkastiketta

korianteria

suolaa ja pippuria

Näin valmistat

  • Marinoitu punasipuli -täyte: Punasipulit kannattaa marinoida jo vaikka edellisenä päivänä, mutta myös 1-2 tunnin aika marinadissa riittää.
  • Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi renkaiksi. Kuumenna nopeasti kattilassa valkoviinietikkaa, sokeri ja suola, kunnes sokeri ja suola ovat sulaneet. Laita punasipulit lasipurkkiin ja lisää seos niiden päälle. Lisää purkkiin öljy ja limen mehu, sekoita hyvin. Anna punasipulien marinoitua jääkappissa vähintään tunti.
  • Valmista tofu: Kuumenna öljy paistinpannulla ja laita valmiiksi maustetut Paahtopalat paistumaan 3-4 minuutiksi. Kääntele tofuja. Vähennä lämpöä ja paista tofuja niin kauan, kunnes niissä on sopivan rapea pinta. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
  • Pilko mango sopivan kokoisiksi paloiksi. Kokoa salaatti kaikista ainesosista, pirskota päällä hieman salaatinkastiketta ja koristele korianterilla.
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu