KVINOASALAATTI PANNUMARINOIDULLA TOFULLA

(1)
20 min 2-3:lle
Tässä salaatissa on kvinoan lisäksi pannumarinoitua Jalotofua, joten se on täydellisen ruokaisa urheilijan vegeherkku. Salaatissa on sattumina paahdettuja cashewpähkinöitä, granaattiomenan siemeniä ja kuivattuja karpaloita. Pakkaa ruokaisa annos mukaan tai nauti ajoissa ennen urheilusuoritusta.

Yhteistyössä ympäristöjärjestö WWF:n kanssa. Lue lisää blogistamme  ja WWF NUORTEN kotisivuilta.

Ainesosat

pannumarinoitu tofu
1 pkt Jalotofu Maustamaton (270g)
1 tl currya
½ tl savupaprikajauhetta
½ tl valkosipulijauhetta tai 1 kynsi silputtuna
2 rkl soijakastiketta
2 rkl öljyä paistamiseen
kvinoasalaatti
1,5-2 dl cashewpähkinöitä (tai muita pähkinöitä)
2 dl kvinoaa
2 dl kivettömiä vihreitä oliiveja
1 kpl (veri)appelsiini, päärynä tai omena tai appelsiini
1 kpl punasipuli
1 dl kuivattuja karpaloita
½ granaattiomenan siemenet
tuoretta minttua
kastike
3 rkl oliiviöljyä
½ luomusitruunan mehu ja raastettu kuori
½ tl suolaa
1 valkosipulin kynsi (silputtuna)

Näin valmistat

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään pieneen kulhoon.

Kuumenna paistinpannu kuumaksi, lisää kuivalle, kuumalle pannulle pähkinät ja sekoittele niitä koko ajan. Kun pähkinät alkavat paahtua, kaada pois pannulta. Voit myös lisätä pähkinä suoraan sellaisenaan salaatin joukkoon.

Huuhdo kvinoa siivilässä juoksevan veden alla ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan (ilman suolaa), noin 15 minuuttia. Valuta siivilässä kuivaksi. Siirrä kulhoon ja sekoita kastike joukkoon. Hienonna punasipuli, pilko päärynä ja oliivit sopivan kokoisiksi paloiksi. Lisää kvinoan joukkoon. Ota tofu pois pakkauksesta ja painele pinta kuivaksi keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla. Murustele tofu kulhoon noin etusormen pään kokoisiksi palasiksi tai pilko veitsellä sopivan kokoisiksi kuutioiksi.

Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofupalat ruskistumaan. Paista 3-5 min välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Ripottele tasaisesti savupaprika- ja curryjauhe sekä hienonnettu valkosipuli tai jauhe tofujen päälle. Lisää öljy ja jatka hetki paistamista.

Ota pannu pois levyltä ja kaada soijakastike tofujen päälle. Sekoita tasaisesti ja anna tofujen vetäytyä hetken, ennen kuin lisäät ne kvinoan joukkoon.

Irrota granaattiomenansiemenet. Silppua minttu ja sekoita salaatin joukkoon kuivattujen karpalojen ja granaatinomenansiementen kera.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme