15 - 20 min

2-3:lle

KVINOASALAATTI PANNUMARINOIDULLA TOFULLA

Tässä salaatissa on kvinoan lisäksi pannumarinoitua Jalotofua, joten se on täydellisen ruokaisa urheilijan vegeherkku. Salaatissa on sattumina paahdettuja cashewpähkinöitä, granaattiomenan siemeniä ja kuivattuja karpaloita. Pakkaa ruokaisa annos mukaan tai nauti ajoissa ennen urheilusuoritusta.

(veri)appelsiini 🍊

Ruokavinkki

Yhteistyössä ympäristöjärjestö WWF:n kanssa. Lue lisää blogistamme  ja WWF NUORTEN kotisivuilta.

Näitä tarvitset

pannumarinoitu tofu

1pkt

Jalotofu Maustamaton (270g)

1tl

currya

½tl

savupaprikajauhetta

½tl

valkosipulijauhetta tai 1 kynsi silputtuna

2rkl

soijakastiketta

2rkl

öljyä paistamiseen

kvinoasalaatti

1,5-2dl

cashewpähkinöitä (tai muita pähkinöitä)

2dl

kvinoaa

2dl

kivettömiä vihreitä oliiveja

1kpl

(veri)appelsiini, päärynä tai omena tai appelsiini

1kpl

punasipuli

1dl

kuivattuja karpaloita

½

granaattiomenan siemenet

tuoretta minttua

kastike

3rkl

oliiviöljyä

½

luomusitruunan mehu ja raastettu kuori

½tl

suolaa

1

valkosipulin kynsi (silputtuna)

Näin valmistat

  • Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään pieneen kulhoon.
  • Kuumenna paistinpannu kuumaksi, lisää kuivalle, kuumalle pannulle pähkinät ja sekoittele niitä koko ajan. Kun pähkinät alkavat paahtua, kaada pois pannulta. Voit myös lisätä pähkinä suoraan sellaisenaan salaatin joukkoon.
  • Huuhdo kvinoa siivilässä juoksevan veden alla ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan (ilman suolaa), noin 15 minuuttia. Valuta siivilässä kuivaksi. Siirrä kulhoon ja sekoita kastike joukkoon. Hienonna punasipuli, pilko päärynä ja oliivit sopivan kokoisiksi paloiksi. Lisää kvinoan joukkoon. Ota tofu pois pakkauksesta ja painele pinta kuivaksi keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla. Murustele tofu kulhoon noin etusormen pään kokoisiksi palasiksi tai pilko veitsellä sopivan kokoisiksi kuutioiksi.
  • Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofupalat ruskistumaan. Paista 3-5 min välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Ripottele tasaisesti savupaprika- ja curryjauhe sekä hienonnettu valkosipuli tai jauhe tofujen päälle. Lisää öljy ja jatka hetki paistamista.
  • Ota pannu pois levyltä ja kaada soijakastike tofujen päälle. Sekoita tasaisesti ja anna tofujen vetäytyä hetken, ennen kuin lisäät ne kvinoan joukkoon.
  • Irrota granaattiomenansiemenet. Silppua minttu ja sekoita salaatin joukkoon kuivattujen karpalojen ja granaatinomenansiementen kera.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.