JIM LIM BY FARANG-RESEPTI: TAIVAALLINEN INKIVÄÄRI-KURKKUSALAATTI

(1)
2annosta
Tämä ”Keittiömestari suosittelee” -sarjamme resepti on kaakkois-aasialaisten makujen huipun, ravintola Farangin perustajan Matti Wilkbergin käsialaa. Helppo, mutta näyttävä ja superherkullinen inkivääri-kurkkusalaatti, jonka kruununa ovat käyttövalmiit Jalotofu Paahtopalat ja Jim Lim soija-mirin kastike Suolaista, makeaa, eiku suolaista, eiku makeaa?!

Ainesosat

1 pkt Jalotofu Paahtopala Maustamaton 250g
1 dl Jim Lim soija-mirin kastiketta
½ limen mehu
1 dl korianterinlehtiä
1 dl mintunlehtiä
½ punainen chili, renkaiksi leikattuna
½ kurkku
2 cm pala inkivääriä, kuorittuna
1 kpl kevätsipulinvarsi, renkaiksi leikattuna
2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Näin valmistat

Paista Jalotofu Paahtopaloja pannulla öljyssä hetki, kunnes rapea pinta. Lisää ½ dl soija-miriniä pannulle, kiehauta, ja kaada tofut ja kastike kulhoon. Anna jäähtyä hetki.

Leikkaa kurkku ensin puoliksi pitkittäin, ja sen jälkeen ohuiksi siivuiksi. Leikkaa inkivääri ohuiksi tikuiksi.

Yhdistä yrttien lehdet, chilirenkaat, kurkku, inkivääri ja kevätsipuli kulhossa. Lisää joukkoon vähän soija-miriniä, ja sekoita nostellen.

Asettele paistettu ja soija-mirinillä maustetut tofupalat tarjoiluastiaan.

Asettele salaatti tofun päälle, purista päälle limen mehu, ja kaada viimeiseksi loput soija-mirin kastikkeesta tofun ja salaatin päälle. Koristele seesaminsiemenillä. Tarjoa!

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme