15 - 20 min

2annosta

JIM LIM BY FARANG-RESEPTI: TAIVAALLINEN INKIVÄÄRI-KURKKUSALAATTI

Tämä "Keittiömestari suosittelee" -sarjamme resepti on kaakkois-aasialaisten makujen huipun, ravintola Farangin perustajan Matti Wilkbergin käsialaa. Helppo, mutta näyttävä ja superherkullinen inkivääri-kurkkusalaatti, jonka kruununa ovat käyttövalmiit Jalotofu Paahtopalat ja Jim Lim soija-mirin kastike Suolaista, makeaa, eiku suolaista, eiku makeaa?!

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Paahtopala Maustamaton 250g

1dl

Jim Lim soija-mirin kastiketta

½

limen mehu

1dl

korianterinlehtiä

1dl

mintunlehtiä

½

punainen chili, renkaiksi leikattuna

½

kurkku

2 cmpala

inkivääriä, kuorittuna

1kpl

kevätsipulinvarsi, renkaiksi leikattuna

2rkl

paahdettuja seesaminsiemeniä

Näin valmistat

  • Paista Jalotofu Paahtopaloja pannulla öljyssä hetki, kunnes rapea pinta. Lisää ½ dl soija-miriniä pannulle, kiehauta, ja kaada tofut ja kastike kulhoon. Anna jäähtyä hetki.
  • Leikkaa kurkku ensin puoliksi pitkittäin, ja sen jälkeen ohuiksi siivuiksi. Leikkaa inkivääri ohuiksi tikuiksi.
  • Yhdistä yrttien lehdet, chilirenkaat, kurkku, inkivääri ja kevätsipuli kulhossa. Lisää joukkoon vähän soija-miriniä, ja sekoita nostellen.
  • Asettele paistettu ja soija-mirinillä maustetut tofupalat tarjoiluastiaan.
  • Asettele salaatti tofun päälle, purista päälle limen mehu, ja kaada viimeiseksi loput soija-mirin kastikkeesta tofun ja salaatin päälle. Koristele seesaminsiemenillä. Tarjoa!

Arvostelut

    Arvostelu