15 - 20 min

2annosta

JIM LIM BY FARANG-RESEPTI: TAIVAALLINEN INKIVÄÄRI-KURKKUSALAATTI

Tämä "Keittiömestari suosittelee" -sarjamme resepti on kaakkois-aasialaisten makujen huipun, ravintola Farangin perustajan Matti Wilkbergin käsialaa. Helppo, mutta näyttävä ja superherkullinen inkivääri-kurkkusalaatti, jonka kruununa ovat käyttövalmiit Jalotofu Paahtopalat ja Jim Lim soija-mirin kastike Suolaista, makeaa, eiku suolaista, eiku makeaa?!

🥢 AASIA

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Paahtopala Maustamaton 250g

1dl

Jim Lim soija-mirin kastiketta

½

limen mehu

1dl

korianterinlehtiä

1dl

mintunlehtiä

½

punainen chili, renkaiksi leikattuna

½

kurkku

2 cmpala

inkivääriä, kuorittuna

1kpl

kevätsipulinvarsi, renkaiksi leikattuna

2rkl

paahdettuja seesaminsiemeniä

Näin valmistat

  • Paista Jalotofu Paahtopaloja pannulla öljyssä hetki, kunnes rapea pinta. Lisää ½ dl soija-miriniä pannulle, kiehauta, ja kaada tofut ja kastike kulhoon. Anna jäähtyä hetki.
  • Leikkaa kurkku ensin puoliksi pitkittäin, ja sen jälkeen ohuiksi siivuiksi. Leikkaa inkivääri ohuiksi tikuiksi.
  • Yhdistä yrttien lehdet, chilirenkaat, kurkku, inkivääri ja kevätsipuli kulhossa. Lisää joukkoon vähän soija-miriniä, ja sekoita nostellen.
  • Asettele paistettu ja soija-mirinillä maustetut tofupalat tarjoiluastiaan.
  • Asettele salaatti tofun päälle, purista päälle limen mehu, ja kaada viimeiseksi loput soija-mirin kastikkeesta tofun ja salaatin päälle. Koristele seesaminsiemenillä. Tarjoa!

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.