Hodarien täytteeksi sopii myös rapea pannumarinoitu tofu (perusresepti) tai pannumarinoitu tofu teriyakilla. Tofukebakot käyvät myös loistavasti täytteeksi, jos olet grillaamassa.

Ainesosat

Marinoitu tofu, kurkkusalaatti, sinappi ja ketsuppi -tofuhodari
  • 1 pkt Jalotofu Marinoitu (300g) Luomu
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • kurkkusalaattia
  • sinappia ja ketsuppia
Savutofu-hotdog raikkaalla avokadokreemillä
  • 1 pkt Jalotofu Kylmäsavu (300 g)
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • 1-2 rkl teriyakikastiketta voiteluun
  • salaattia
Tofu scramble -hot dog parsalla
  • 1 pkt Jalotofu Maustamaton tai Hempnut (270g)
  • 2 rkl hummusta
  • 2 rkl ravintohiivahiutaleita (oluthiivahiutale)
  • 1 tl kurkumaa
  • ½ tl ½ tl Kala Namak mustaa suolaa (tai normaali suolaa)
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • mustapippuria myllystä
  • 1 nippu parsaa
Lisäksi:
  • 10-15 hot dog -sämpylää (esim. Vaasan Mini Hot Dog -sämpylä)
  • majoneesia, aiolia tai creme fraichea
  • kuivattua sipulirouhetta tai murskattuja suolapähkinöitä
  • paahdettuja seesaminsiemeniä
  • korianteria tai silputtua ruohosipulia
Marinoitu punasipuli
  • 3 kpl keskikokoista punasipulia
  • 1 dl riisiviinietikkaa (tai valkoviinietikkaa)
  • 1 limen mehu
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
Avokadokreemi
  • 2 isoa avokadoa
  • 2 rkl creme fraichea
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • mustapippuria myllystä

3 x TOFU HOT DOG ELI JOKAISELLE JOTAIN ohje

  • Valitse ensin tofutäytteen mukaan minkä/mitkä hodarit haluat valmistaa. Sitten aloita valmistamalla extratäytteet:

    Marinoitu punasipuli -täyte Punasipulit kannattaa marinoida jo vaikka edellisenä päivänä, mutta myös 1-2 tunnin aika marinadissa riittää.

    Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi renkaiksi. Kuumenna nopeasti kattilassa valkoviinietikkaa, sokeri ja suola, kunnes sokeri ja suola ovat sulaneet. Laita punasipulit lasipurkkiin ja lisää seos niiden päälle. Lisää purkkiin öljy ja sekoita hyvin. Anna punasipulien marinoitua jääkappissa vähintään tunti.

    Avokadokreemi -täyte Puolita avokadot, irrota siemen ja kaavi hedelmäliha. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku ja mausta mustapippurilla.

    Samalla kun valmistat tofutäytteet (ohjeet alla), laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kun kaikki täytteet ovat valmiina laita hodarisämpylät hetkeksi uuniin.

    Tofutäyte 1 (esim lapsille): Marinoitu tofu, kurkkusalaatti, sinappi ja ketsuppi -tofuhodari

    Avaa tofupaketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua painon alla hetken.

    Leikkaa tofu pitkulaisiksi siivuiksi, niin että ne sopivat kätevästi hodarisämpylöiden täytteeksi. Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää siivut ruskistumaan. Paista 3-5 min välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpötila puoleen lisää pannulle öljy. Anna tofujen paistua muutama minuutti miedolla lämmöllä välillä käännelle, kunnes ne ovat tarpeeksi rapeita.

    Aukaise sämpylä, lusikoi kurkkusalaattia pohjalle, seuraavaksi rapeaksi paahdettu tofu ja päälle ketsuppia (ja sinappia).

    Tofutäyte 2 (esim herkuttelija-foodielle): Savutofu-hotdog raikkaalla avokadokreemillä ja salaatilla

    Avaa tofupaketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua painon alla hetken.

    Leikkaa tofu pitkulaisiksi siivuiksi. Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää siivut ruskistumaan. Paista 3-5 min välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpötila puoleen lisää pannulle öljy. Anna tofujen paistua muutama minuutti miedolla lämmöllä välillä käännelle, kunnes rapeaa. Voitele lopuksi tofusiivut teriyakikastikkeella.

    Aukaise sämpylä, voitele pohja avokadokreemillä, asettele salaattia tai versoja kreemin päälle ja lopuksi rapea savutofu. Pursota avokadokreemiä tofun päälle ja ripottele koristeeksi paahdettuja seesaminsiemeniä.

    Tofutäyte 3 (esim ruokahifistelijälle): Tofu scramble -hot dog parsalla

    Ota maustamaton tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Painele tofun pinta kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Poistamalla näin tofusta ylimääräistä nestettä saat paahdettua tofun rapeaksi pannulla.

    Murustele tofu käsin tai haarukan avulla pieneksi muruksi ja mittaa muut mausteet valmiiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää tofumuru. Paista hetki sekoittaen ja lisää kaikki loput mausteet ja hummus. Vähennä lämpöä ja paista sekoitten vielä hetki, niin että kaikki mausteet ovat sekoittunut hyvin. Tarkista maku ja mausta tarvittessa suolalla ja mustapippurilla.

    Huuhtele parsa ja leikkaa pari senttimetriä tyvestä pois. Laita parsat suolalla maustettuun kiehuvaan veteen, niin että ne juuri ja juuri peittyvät. Parhaimpaan tulokseen pääset käyttämällä parsakattilaa tai keittämällä parsat sidottuina kimppuina nuput ylöspäin. Vihreän parsan kypsennysaika on noin 5 minuuttia – kokeile kypsyyttä tyvestä tikulla tai haarukalla. Mausta suolalla ja pippurilla.

    Aukaise sämpylä, voitele pohja avokadokreemillä tai lempimajoonesilla, pohjalle parsa ja päälle marinoitua punasipulia, lopuksi hot dogin kruunaa maukas tofuscramble. Koristeeksi korianteria ja seesaminsiemeniä.

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.