3 X TOFU HOT DOG ELI JOKAISELLE JOTAIN

(14)
10-12 annosta (sämpylän koosta riippuen)
Löytyykö tästä maasta joku, joka ei rakasta hodareita? Hot dog on ruokalajina täydellinen tuunattavaksi brunssille, lasten synttäreille, leffailtaan, grillailuun, kesäillanistujaisiin tai ihan vaan just because. Kolmesta hodarista löytyy sopiva vegaanille, fleksaajalle, sekaanille, foodielle, lapsille, teineille, keski-ikäisille, vanhuksille. Unohtuiko joku?
tofuhodari kasvis resepti
kasvishodarit lapsille
vegaaninen hot dog
vegaaninen hodari tofulla
paras kasvis hot dog hodari
kasvis hot dog tofu resepti
vegaaninen hodari resepti

Hodarien täytteeksi sopii myös rapea pannumarinoitu tofu (perusresepti) tai pannumarinoitu tofu teriyakilla. Tofukebakotkäyvät myös loistavasti täytteeksi, jos olet grillaamassa.

Ainesosat

Marinoitu tofu, kurkkusalaatti, sinappi ja ketsuppi -tofuhodari
1 pkt Jalotofu Marinoitu (300g) Luomu
2 rkl öljyä paistamiseen
kurkkusalaattia
sinappia ja ketsuppia
Savutofu-hotdog raikkaalla avokadokreemillä
1 pkt Jalotofu Kylmäsavu (300 g)
2 rkl öljyä paistamiseen
1-2 rkl teriyakikastiketta voiteluun
salaattia
Tofu scramble -hot dog parsalla
1 pkt Jalotofu Maustamaton tai Hempnut (270g)
2 rkl hummusta
2 rkl ravintohiivahiutaleita (oluthiivahiutale)
1 tl kurkumaa
½ tl ½ tl Kala Namak mustaa suolaa (tai normaali suolaa)
2 rkl öljyä paistamiseen
mustapippuria myllystä
1 nippu parsaa
Lisäksi:
10-15 hot dog -sämpylää (esim. Vaasan Mini Hot Dog -sämpylä)
majoneesia, aiolia tai creme fraichea
kuivattua sipulirouhetta tai murskattuja suolapähkinöitä
paahdettuja seesaminsiemeniä
korianteria tai silputtua ruohosipulia
Marinoitu punasipuli
3 kpl keskikokoista punasipulia
1 dl riisiviinietikkaa (tai valkoviinietikkaa)
1 limen mehu
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä
Avokadokreemi
2 isoa avokadoa
2 rkl creme fraichea
½ sitruunan mehu
1 tl suolaa
½ tl sokeria
mustapippuria myllystä

Näin valmistat

Valitse ensin tofutäytteen mukaan minkä/mitkä hodarit haluat valmistaa. Sitten aloita valmistamalla extratäytteet:

Marinoitu punasipuli -täyte

Punasipulit kannattaa marinoida jo vaikka edellisenä päivänä, mutta myös 1-2 tunnin aika marinadissa riittää.

Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi renkaiksi. Kuumenna nopeasti kattilassa valkoviinietikkaa, sokeri ja suola, kunnes sokeri ja suola ovat sulaneet. Laita punasipulit lasipurkkiin ja lisää seos niiden päälle. Lisää purkkiin öljy ja sekoita hyvin. Anna punasipulien marinoitua jääkappissa vähintään tunti.

Avokadokreemi -täyte

Puolita avokadot, irrota siemen ja kaavi hedelmäliha. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku ja mausta mustapippurilla.

Samalla kun valmistat tofutäytteet (ohjeet alla), laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kun kaikki täytteet ovat valmiina laita hodarisämpylät hetkeksi uuniin.

Tofutäyte 1 (esim lapsille): Marinoitu tofu, kurkkusalaatti, sinappi ja ketsuppi -tofuhodari

Avaa tofupaketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua painon alla hetken.

Leikkaa tofu pitkulaisiksi siivuiksi, niin että ne sopivat kätevästi hodarisämpylöiden täytteeksi. Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää siivut ruskistumaan. Paista 3-5 min välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpötila puoleen lisää pannulle öljy. Anna tofujen paistua muutama minuutti miedolla lämmöllä välillä käännelle, kunnes ne ovat tarpeeksi rapeita.Aukaise sämpylä, lusikoi kurkkusalaattia pohjalle, seuraavaksi rapeaksi paahdettu tofu ja päälle ketsuppia (ja sinappia).

Tofutäyte 2 (esim herkuttelija-foodielle): Savutofu-hotdog raikkaalla avokadokreemillä ja salaatilla

Avaa tofupaketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua painon alla hetken.

Leikkaa tofu pitkulaisiksi siivuiksi. Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää siivut ruskistumaan. Paista 3-5 min välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpötila puoleen lisää pannulle öljy. Anna tofujen paistua muutama minuutti miedolla lämmöllä välillä käännelle, kunnes rapeaa. Voitele lopuksi tofusiivut teriyakikastikkeella.

Aukaise sämpylä, voitele pohja avokadokreemillä, asettele salaattia tai versoja kreemin päälle ja lopuksi rapea savutofu. Pursota avokadokreemiä tofun päälle ja ripottele koristeeksi paahdettuja seesaminsiemeniä.

Tofutäyte 3 (esim ruokahifistelijälle): Tofu scramble -hot dog parsalla

Ota maustamaton tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Painele tofun pinta kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Poistamalla näin tofusta ylimääräistä nestettä saat paahdettua tofun rapeaksi pannulla.

Murustele tofu käsin tai haarukan avulla pieneksi muruksi ja mittaa muut mausteet valmiiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää tofumuru. Paista hetki sekoittaen ja lisää kaikki loput mausteet ja hummus. Vähennä lämpöä ja paista sekoitten vielä hetki, niin että kaikki mausteet ovat sekoittunut hyvin. Tarkista maku ja mausta tarvittessa suolalla ja mustapippurilla.

Huuhtele parsa ja leikkaa pari senttimetriä tyvestä pois. Laita parsat suolalla maustettuun kiehuvaan veteen, niin että ne juuri ja juuri peittyvät. Parhaimpaan tulokseen pääset käyttämällä parsakattilaa tai keittämällä parsat sidottuina kimppuina nuput ylöspäin. Vihreän parsan kypsennysaika on noin 5 minuuttia – kokeile kypsyyttä tyvestä tikulla tai haarukalla. Mausta suolalla ja pippurilla.

Aukaise sämpylä, voitele pohja avokadokreemillä tai lempimajoonesilla, pohjalle parsa ja päälle marinoitua punasipulia, lopuksi hot dogin kruunaa maukas tofuscramble. Koristeeksi korianteria ja seesaminsiemeniä.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


  • Hyvä ja inspiroiva tofuvinkki, kiitos! Tein kaikkia kolmea täytettä ja perhe tykkäsi. Mitään ei jäänyt! Terveisin, Sarita Mikkonen

  • Jalofoods Asiakaspalvelu says:

    Kiitos hyvästä palautteesta! Suolaa kannattaa aina lisätä esimerkiksi vain puolet annetusta ohjeesta ja lisäillä sitä ruoan valmistuksen eri vaiheissa.

  • Mulla oli näistä testissä marinoitu punasipuli, tofukokkeli sekä avokadokreemi. Kaksi ekaa olivat huippuhyvät ja jäivät todellakin käyttöön! Myös avokaadokreemi oli maukas ja hauska idea, mutta siitä tuli mielestäni aivan liian suolaista; suolaa kannattaa lisätä hitaasti ja maistaa välissä, koska liian suolaisena se ei maistunut kovin hyvältä. Seurasin ohjeen määriä.

Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme