15 - 20 min

KESÄN GRILLIKLASSIKKO: TOFUKEBAKOT JA KAUDEN VIHANNEKSET

Mikä on paras kasvisruoka grilliin? Yksi suosikki grilliruoka on ainakin rapeat tofukebakot. Proteiinipitoinen tofu grillitikkuihin ja kauden vihannesten ja melonin kanssa grilliin, makuparina oma suosikki grillauskastike. Suosittelemme erityisesti makeansuolaista maapähkinäkastiketta.

Näitä tarvitset

Tofu

Jalotofu Kylmäsavu (300 g)

Jalotofu Aasia (300 g)

Jalotofu Marinoitu (300g) Luomu

Grilliin

parsaa

melonia

paprikaa

paprikaa

restiisejä

munakoisoa

uusia perunoita

kukkakaalia

muita lempikasviksiasi

Grillauskastikeita

öljyä voiteluun

Jävla Sås Bolag Chipotle Glaze

Teriyaki

BBQ

hoi sin -kastiketta

Maapähkinäkastike

1dl

maapäkinälevitettä

1dl

vettä

2rkl

soijaa

2rkl

limetinmehua

1

limenkuori (luomu)

1rkl

1 rkl sokeria

Näin valmistat

 • Laita grilli lämpiämään ja grillitikut veteen likoamaan*.

*mikäli käytät puisia grillitikkuja, ne kannattaa laittaa ajoissa veteen likoamaan, jotteivat ne syty palamaan grillin kuumuudessa. Tikut ovat myös kätevä apuväline, kun grillattavia pitää kääntää tai nostaa tarjolle.

 • Valmista maapähkinäkastike. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta. Voit lisätä hyppysellisen sormisuolaa kastikkeen päälle tarjoiluvaiheessa tuomaan kastikkeen makuja esiin.
 • Avaa tofupaketti (kylmäsavu tai marinoitu) ja kuivaa* talouspaperilla tofun pinta. Leikkaa tofu pituussuunnassa sivuttain puoliksi ja puolikkaat kolmeksi kebakoksi. Laita tofut grillitikkuihin ja sipaise kevyesti öljyä niiden pintaan.

*kuivaamalla tofun sen pinnasta saa helpommin rapeaa ja tofu ottaa paremmin makuja vastaan.

 • Keitä perunat kypsiksi ja valmistele muut grillattavat kasvikset. Huuhtele parsa ja leikkaa pari senttimetriä tyvestä pois. Siivuta munakoiso, paprikat ja meloni sopiviksi siivuiksi grillausta varten. Valele vihannekset öljyllä ja mausta suolalla sekä pippurilla ennen grillausta.
 • Aloita grillaaminen tofuvartaista. Käännä vartaat, kun tofujen pinta alkaa saada väriä. Lisää grilliin kasvikset*. Voitele kaikkia grillattavia öljyllä ja kääntele tasaisen grillauspinnan aikaansaamiseksi.

*kasvikset kypsyvät grillissä parhaiten miedolla lämmöllä ahkerasti käännellen ja tarvittaessa öljyllä voidellen

 • Kääntele tofuja muutaman kerran, ja voitele niitä tasaisesti lempigrillauskastikkeellasi ja jatka kääntelyä. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja silputtua ruohosipulia.
 • Kun tofu-kebakoissa alkaa olla mielestäsi tarpeeksi rapea pinta ja kasvikset ovat kypsiä, nosta ne kaikki vadille tai lautasille ja tarjoa uusien perunoiden, salaatin ja maapähkinäkastikkeen kera.
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

  Arvostelu

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.