Suosittu, vihreä Green Goddess -salaatti tofulla kulhossa, vieressä cashewpestoa.
28.05.2024
Vegeruoka
Tofu

KESÄN PARHAAT SALAATIT x 10

Kesäinen salaatti lounaaksi joka päivä? Me sanomme: kyllä! Laskuumme mahtuu ruokaisa salaatti nuudeleilla, perunasalaatti, hummuspohjaiset kulhot, tortillat satokauden kasviksilla, supernopeat salaattiveneet ja ihan ”perus” helpot kesäsalaatit ja trendikkäät villiyrttisalaatit. Kun mukana on luonnollinen kasviproteiini, niin miksipä ei?

Vappu: kesäsalaattien korkkausjuhla.
Kesäkuu: hurmaava villiyrttikuukausi.
Juhannus: klassinen salaattijuhla.
Heinäkuun ensimmäiset kotimaiset sadot: peruna- ja salaattikuukausi.
Elokuu: “en kestä, kaikkea ihanaa satokaudessa” -kuukausi. 

Satokauden aineksia salaatteihin löytyy alkukesästä syksyyn, kun vain ovesta ulos astuu.  Jos ruokaisa salaattiresepti ei automaattisesti visioidu ihania aineksia nähdessä, tässä koostettuna kesän parhaat ja helpot salaattireseptit. Kesän tähtihetkiin sovitettuna, ruokaisuus tofulla tai tempellä varmistettuna.

Proteiinipitoinen kesäinen salaatti

Vappu aloittaa salaattikauden. Satokauden viimeistään korkkaava juhannusmenu sisältää uudet perunat, annokset koristellaan kukilla ja jälkkärinä on kotimaista mansikkaa.

Perinteitä on hyvä vaalia, mutta emme voi olla hieman tuunaamatta niitä. Lähinnä laadukkaan kasviproteiinin avulla. Tässä suosikkisalaattimme, erityisesti alkukesään ja sen juhliin:

Klikkaa kuvaa niin pääset suoraan reseptiin:

Ruokaisat salaatit kuumiin, hitaisiin kesäpäiviin

Kesällä ruoanlaiton pitää olla nopeaa ja helppoa. Sen ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa loputonta (kasvis)makkaran syömistä tai valmisruokaa grillissä lämmitettynä. 

Ruokaisa salaatti voi olla todella herkullinen, helppo ja terveellinen ateria, kun siihen lisää luonnollista kasviproteiinia tofun tai tempen muodossa. Nappaa lista talteen:

Klikkaa kuvaa niin pääset suoraan reseptiin:

Käyttövalmiit Jalotofu Paahtopalat viimeistelevät salaattireseptin

Oman bravuurisalaatin voi helposti päivittää ruokaisammaksi tai kasvisversioksi lisäämällä siihen käyttövalmiit Jalotofu Paahtopalat. Suosittelemme käyttämään tätä valmiiksi revittyä tofua pannun kautta pikaisesti öljyssä paistettuna, jotta siihen tulee täydellinen rapeus. Mielestämme revitty tofu maistuu parhaalta juuri salaatin päälle kipattuna. 

Omaan bravuuriin voi hakea uutta inspiraatiota salaattiresepteistämme ja vaihtaa kaupan salaattiaineksia villiyrtteihin, jos siltä tuntuu. Miten olisi pastasalaatti, josta muokkautuu helposti pienellä mielikuvituksella myös (villi) kreikkalainen salaatti, pestosalaatti tai muu Välimeren salaatti?

Parhaimmat revitty tofu -reseptit löydät tästä koosteesta!

Toivotamme kaikille ihanaa, herkullisen kasvisruoan täyteistä, aurinkoista ja rentoa kesää!