45 min
✅ VIIKON RESEPTI: RAPEAT TOFUVARTAAT PÄHKINÄROUHEELLA
Grillaa rapeita tofuvartaita kuin ammattilainen! Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin varrasohjeen viimeistelee tofupalojen pintaan pyöriteltävä pähkinäinen rouhe. Täydellinen kesän (tai miksei talvenkin) tarjottava lehtikaalisalaatin kera!
👩🍳 Pipsa Hurmerinta & Meri-Tuuli Väntsi
📻 Yhteistyössä Ruokatunti-ohjelma
KUUNTELE MITÄ PIPSA JA MERI-TUULI SANOVAT RESEPTISTÄ!
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Maustamaton
n. 2dl
BBQ-kastiketta, HP-kastiketta tai Hoisin-kastiketta (valitse haluamasi tai käytä sitä mitä kaapista löytyy)
500g
lehtikaalia
½tl
suolaa
2tl
oliiviöljyä
1rkl
valkoviinietikkaa
Pähkinärouhe:
150g
paahdettuja maapähkinöitä
1,5dl
kookoshiutaleita
1tl
chililastuja
1rkl
fariinisokeria
1tl
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Näin valmistat
- Avaa tofupaketti, laita tofupala talouspaperipalojen väliin ja aseta sen päälle painoksi esim leikkuulauta, jotta ylimääräinen neste imeytyy pois tofusta.
- Kuutioi tofu sopiviksi paloiksi, pyörittele palat valitsemassasi tahmeassa kastikkeessa. Laita palat varrastikkuihin.
- Kuumenna uuni 230 asteeseen grillivastuksin.
- Tee pähkinärouhe: jauha pähkinät, kookoshiutaleet ja chililastut tehosekoittimessa rouheeksi. Kaada kulhoon ja sekoita fariinisokeri ja mustapippuri seokseen, mausta suolalla. Levitä rouhe tasaiseksi kerrokseksi lautaselle.
- Laita vartaat uuniin leivinpaperilla vuoratun pellin päälle ja paahda vartaita 10-15 minuuttia kääntäen niitä kerran kesken paiston.
- Ota vartaat uunista, kun tofupalojen pinta on ruskistunut sieltä täältä.
- Sivele niiden pintaa kuumana vielä uudelleen grillikastikkeella ja kuorruta pähkinä-mausterouheella pyörittelemällä vartaita rouhelautasella.
- Poista lehtikaalista kova keskiruoti veitsellä, pese lehdet ja kuivaa salaattikuivurissa tai keittiöliinan päällä. Revi lehtikaali sopivina suupaloina kulhoon suolan, öljyn ja etikan kanssa ja hiero paloja käsien välissä pehmeiksi noin minuutin ajan.
- Tarjoa vartaat hierotun lehtikaalin kanssa.