SALAATTIVENEET TOFUTÄYTTEELLÄ x 2

(20)
2-3:lle
Tämän helpompaa ei vastuullinen ja herkullinen naposteltava voi olla! Näyttävyydellä ja hauskuudella höystetyt salaattiveneet tofutäytteellä rouskuvat vaikka Earth Hour -iltana kynttilänvalossa – ja maistuvat ihan kaikille. “Ai mitä, oliko se muka kasvisruokaa!?” Valitse täytevaihtoehto makusi mukaan ja nappaa ostoslista alta.
Katso video

Ainesosat

Pannumarinoitu tofutäyte:
1 pkt Jalotofu Maustamaton Luomu (270g)
1 tl curryjauhetta
1 tl valkosipulijauhe
½ tl savupaprikajauhetta
2-3 rkl soijakastiketta (riippuen suolaisuudesta)
3-4 rkl öljyä paistamiseen
Teriyaki-tofutäyte:
1 pkt Jalotofu Maustamaton Luomu (270g)
1 dl Teriyakikastiketta
mustapippuria myllystä
Lisäksi:
1 kpl Cosmopolitan-salaattikerä
1 pkt (200-250g) Juureva juureslevite punajuuri ja/tai valkojuuri-palsternakka (myös esim Baba-hummus toimii!)
1 pkt (70-110g) versosalaattiseosta (esim. Silmusalaatti tai Mimis)
Koristeeksi:
paahdettuja seesaminsiemeniä
mustapirppuria myllystä

Reseptissä käytimme Juureva-juureslevitettä. Lisätietoa tuotteesta täältä ja muita innovatiivisia Juureva-reseptejä täällä. Suosikkimme, Baban hummus sopii myös yhtenä vaihtoehtona loistavasti reseptiin. Käytimme reseptissä Silmusalaatti Alfalfaa sekä Mimis salaattia.

Näin valmistat

TÄYTEVAIHTOEHTO 1 – pannumarinoitu tofutäyte:

Ota tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Painele tofun pinta kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Poistamalla näin tofusta ylimääräistä nestettä saat paahdettua tofun rapeaksi pannulla.

Kuumenna kuiva paistinpannu ja murustele käsin tofu pannulle sopivan kokoiseksi muruksi. Paahda nopeasti muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman ruskeansävyistä pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpöä, lisää öljy ja jatka hetken paistamista. Ripottele tasaisesti savupaprika- ja curryjauhe sekä hienonnettu valkosipuli tofujen päälle. Sekoita hyvin.

Laske vielä pannun lämpötilaa ja kaada soijakastike tofujen päälle. Sekoita tasaisesti vajaan minuutin ajan, kunnes soijakastike on imeytynyt tofupaloihin. Nosta pannu pois kuumalta levyltä ja anna soijakastikkeen imeytyä tofuun hetken.

TÄYTEVAIHTOEHTO 2 – Teriyaki-tofutäyte:

Kuivaa ja murustele tofu ja paahda se ensin yllä olevan pannumarinoidun tofun ohjein, ilman mausteita. Lopussa tehtävän lämpötilan laskun jälkeen lisää teriyakikastike tofupalojen joukkoon. Sekoita hyvin ja anna kastikkeen imeytyä tofuun hetken ennen käyttöä. Mausta mustapippurilla maun mukaan.

KOKOA SALAATTIVENEET:

Irrota salaatinlehdet varovasti toisistaan, huuhdo, kuivaa hyvin varovaisesti ja asettele tarjoiluvadille. Täytä salaatinlehtien pohja valitsemallasi levitteellä (esim. juureslevite tai hummus) ja lisää tämän jälkeen päälle valitsemaasi versoseosta. Annostele valmistamasi tofutäyte lusikalla versojen päälle ja koristele seesaminsiemenillä.

Mausta mustapippurilla ja tarjoile.

VINKKI: Voit myös käyttää reseptissä valmiiksi marinoituja Jalotofuja. Jalotofu Marinoitu (valkosipuli-basilika) tai Jalotofu Kylmäsavu (kylmäsavumaustettu) toimivat loistavasti salaattiveneissä. Näitä käytettäessä riittää vain pannulla rapeaksi paistaminen. Lisätietoja Jalotofu-tuotteista Tuotteet-sivullamme.

MAUSTAMATTOMAN TOFUN NOPEA JA HELPPO PANNUMARINOINTI

Lisää videoita YouTube-kanavallamme!

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme