15 - 20 min

2-3:lle

SALAATTIVENEET TOFUTÄYTTEELLÄ x 2

Tämän helpompaa ei vastuullinen ja herkullinen naposteltava voi olla! Näyttävyydellä ja hauskuudella höystetyt salaattiveneet tofutäytteellä rouskuvat vaikka Earth Hour -iltana kynttilänvalossa - ja maistuvat ihan kaikille. “Ai mitä, oliko se muka kasvisruokaa!?” Valitse täytevaihtoehto makusi mukaan ja nappaa ostoslista alta.

Näitä tarvitset

Pannumarinoitu tofutäyte:

1pkt

Jalotofu Maustamaton Luomu (270g)

1tl

curryjauhetta

1tl

valkosipulijauhe

½tl

savupaprikajauhetta

2-3rkl

soijakastiketta (riippuen suolaisuudesta)

3-4rkl

öljyä paistamiseen

Teriyaki-tofutäyte:

1pkt

Jalotofu Maustamaton Luomu (270g)

1dl

Teriyakikastiketta

mustapippuria myllystä

Lisäksi:

1kpl

Cosmopolitan-salaattikerä

1pkt (200-250g)

Juureva juureslevite punajuuri ja/tai valkojuuri-palsternakka (myös esim Baba-hummus toimii!)

1pkt (70-110g)

versosalaattiseosta (esim. Silmusalaatti tai Mimis)

Koristeeksi:

paahdettuja seesaminsiemeniä

mustapirppuria myllystä

Näin valmistat

TÄYTEVAIHTOEHTO 1 – pannumarinoitu tofutäyte:

  • Ota tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Painele tofun pinta kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Poistamalla näin tofusta ylimääräistä nestettä saat paahdettua tofun rapeaksi pannulla.
  • Kuumenna kuiva paistinpannu ja murustele käsin tofu pannulle sopivan kokoiseksi muruksi. Paahda nopeasti muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman ruskeansävyistä pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpöä, lisää öljy ja jatka hetken paistamista. Ripottele tasaisesti savupaprika- ja curryjauhe sekä hienonnettu valkosipuli tofujen päälle. Sekoita hyvin.
  • Laske vielä pannun lämpötilaa ja kaada soijakastike tofujen päälle. Sekoita tasaisesti vajaan minuutin ajan, kunnes soijakastike on imeytynyt tofupaloihin. Nosta pannu pois kuumalta levyltä ja anna soijakastikkeen imeytyä tofuun hetken.

TÄYTEVAIHTOEHTO 2 – Teriyaki-tofutäyte:

  • Kuivaa ja murustele tofu ja paahda se ensin yllä olevan pannumarinoidun tofun ohjein, ilman mausteita. Lopussa tehtävän lämpötilan laskun jälkeen lisää teriyakikastike tofupalojen joukkoon. Sekoita hyvin ja anna kastikkeen imeytyä tofuun hetken ennen käyttöä. Mausta mustapippurilla maun mukaan.

KOKOA SALAATTIVENEET:

  • Irrota salaatinlehdet varovasti toisistaan, huuhdo, kuivaa hyvin varovaisesti ja asettele tarjoiluvadille. Täytä salaatinlehtien pohja valitsemallasi levitteellä (esim. juureslevite tai hummus) ja lisää tämän jälkeen päälle valitsemaasi versoseosta. Annostele valmistamasi tofutäyte lusikalla versojen päälle ja koristele seesaminsiemenillä.
  • Mausta mustapippurilla ja tarjoile.
  • VINKKI: Voit myös käyttää reseptissä valmiiksi marinoituja Jalotofuja. Jalotofu Marinoitu (valkosipuli-basilika) tai Jalotofu Kylmäsavu (kylmäsavumaustettu) toimivat loistavasti salaattiveneissä. Näitä käytettäessä riittää vain pannulla rapeaksi paistaminen. Lisätietoja Jalotofu-tuotteista Tuotteet-sivullamme.

MAUSTAMATTOMAN TOFUN NOPEA JA HELPPO PANNUMARINOINTI

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu