Tämä sesongin nuudelisalaatti neljälle on toteutettu yhteistyössä Satokausikalenterin kanssa. Voit myös loihtia samankaltaisen juhlavan tofusalaatin kuudelle Klassikko-sarjan Jalotofu Kylmäsavulla tai Marinoidulla. Reseptin löydät täältä!

Lisää salaattireseptejä tästä linkistä! 🥗

 

Ainesosat

Yleiset reseptit
  • 1 pkt Jalotofu Paahtopala Maustettu (250 g)
  • 1 rkl öljyä paistamiseen
  • 1 pss Spice Up! Sataykastiketta (100 g)
  • 250 g vihreää parsaa
  • 2 levyä levyä (100 g) Spice Up! Täysjyvänuudeleita (gluteenittomia riisinuudeleita tarvittaessa)
  • 250 g g piel de sapo -melonia (tai hunajamelonia)
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 6 retiisiä
  • 1 lime
  • ½ ruukkua tuoretta korianteria
  • seesaminsiemeniä
  • tuoretta chiliä

SATOKAUSIRESEPTI: NOPEA TOFU-NUUDELISALAATTI ohje

  • Paista valmiiksi maustettuja Jalotofu Paahtopaloja öljyssä pannulla, kunnes ne kuumenevat. Sekoita joukkoon sataykastike ja paista vielä muutama minuutti. Anna jäähtyä.

    Napsaise parsoista puiseva tyvi irti ja leikkaa parsat suupaloiksi. Kuumenna kattilassa vettä kiehuvaksi ja laita nuudelit sekä parsat kiehumaan. Keitä 3-4 minuuttia, kunnes nuudelit ovat kypsiä. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta kypsyminen lakkaa. Anna jäähtyä.

    Lohko retiisit. Leikkaa melonista kuori ja poista siemenet. Leikkaa meloni suupaloiksi.

    Sekoita nuudelit, parsat, satay-tofu, retiisit ja melonit keskenään. Mausta nuudelisalaatti soijakastikkeella ja limen mehulla. Hienonna korianteri ja sekoita joukkoon. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja viimeistele tuoreella hienonnetulla chilillä.

    Nuudelisalaatti säilyy hyvin jääkaapissa pari päivää.

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.