30 min

(No) Feta goes vegaaninen juustotarjotin

Jos juustotarjotin tai juurikin feta on ollut se isoin kynnys muutoksessa kohti kasvisruokavaliota, hetki on tullut. Hetki, kun vaikeutta ei enää ole. Jalotofu muuntautuu helposti ja siitä syntyy vegaaninen feta. Koosta näyttävä juustotarjotin vegaanisella fetalla ja muillakin uusilla staroilla (kasvispateet).

Ruokavinkki

Koosta täydellinen juustotarjotin ja valmista No Fetan kylkeen myös nämä herkut kasvispateet:

Ranskalaistyylinen, täyteläinen kasvispatee

Blossa-tryffeli kasvispatee

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Maustamaton (270g) luomu

100g

cashewpähkinöitä liotettuna

1,5tl

valkosipulijauhe

1,5tl

sipulijauhetta

½tl

basilikaa kuivattuna

2tl

suolaa

2rkl

oluthiivahiutaleita

½dl

vettä

2rkl

valkoviinietikkaa

5rkl

sitruunamehua

1rkl

agar agar -jauhetta

2,5dl

vettä

tilkka oliiviöljyä astian öljyämiseen

Näin valmistat

”NO FETA”

  • Aloita laittamalla cashewpähkinät veteen likoamaan vähintään puoleksi tunniksi ja leikkaa tofu pituussuunnassa poikittain halki. Kääri tofut esim keittiöpyyhkeeseen ja laita paketti painon alle (esim leikkuulauta ja sen päällä jokin painava esine) hetkeksi kuivumaan.
  • Mittaa kaikki loput ainekset valmiiksi. Öljyä kevyesti astia, johon valmis fetamassa tulee. Painele tofusiivuja vielä käsin, niin että keittiöpyyhkeeseen puristuu mahdollisimman paljon nestettä. Ei haittaa vaikka tofusiivut hieman lyttääntyvät.
  • Lisää blenderiin valutetut cashewpähkinät ja murustele käsin tofu joukkoon. Lisää valkosipuli- ja sipulijauhe, basilika, suola, oluthiivahiutaleet, 0,5 dl vettä, sitruunamehu ja valkoviinietikka. Blendaa sileäksi tahnaksi ja laita sivuun.
  • Laita paistinpannulle 2,5 dl vettä ja 1 rkl agar agar -jauhetta. Sekoita koko ajan, kunnes neste alkaa kiehua. Kiehauta 1 minuutti koko ajan hämmentäen. Kaada nopeasti lämmin neste blenderiin muiden ainesten sekaan ja pyöräytä tasaiseksi. Tässä kannattaa olla nopea, koska agar agar (vegaaninen liivate) alkaa jähmettyä nopeasti. Kaada valmis seos öljyttyyn astiaan, laita kansi päälle ja laita jääkaappiin asettumaan. Anna olla jääkaapissa vähintään 2-3 tuntia. Valmis ”no tofu” -blokki lähtee astiasta helposti, kun viillät veitsellä kevyesti astian kaikkien reunojen ympäri ja käännät sen lopuksi ylösalaisin leikkuulaudalle.
  • ”No feta” säilyy ilmatiiviissä astiassa noin viikon ja sitä voi myös pakastaa. Käytä eri ruokiin fetan tyylisesti kuutioina tai tee suosittua uunifetapastaa. No Feta on myös herkullinen lisä vegaanisessa juustotarjottimessa.
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu