(No) Feta goes vegaaninen juustotarjotin

(1)
Jos juustotarjotin tai juurikin feta on ollut se isoin kynnys muutoksessa kohti kasvisruokavaliota, hetki on tullut. Hetki, kun vaikeutta ei enää ole. Jalotofu muuntautuu helposti ja siitä syntyy vegaaninen feta. Koosta näyttävä juustotarjotin vegaanisella fetalla ja muillakin uusilla staroilla (kasvispateet).
Katso video

Koosta täydellinen juustotarjotin ja valmista No Fetan kylkeen myös nämä herkut kasvispateet:

Ranskalaistyylinen, täyteläinen kasvispatee

Blossa-tryffeli kasvispatee

Ainesosat

1 pkt Jalotofu Maustamaton (270g) luomu
100 g cashewpähkinöitä liotettuna
1,5 tl valkosipulijauhe
1,5 tl sipulijauhetta
½ tl basilikaa kuivattuna
2 tl suolaa
2 rkl oluthiivahiutaleita
½ dl vettä
2 rkl valkoviinietikkaa
5 rkl sitruunamehua
1 rkl agar agar -jauhetta
2,5 dl vettä
tilkka oliiviöljyä astian öljyämiseen

Näin valmistat

"NO FETA"

Aloita laittamalla cashewpähkinät veteen likoamaan vähintään puoleksi tunniksi ja leikkaa tofu pituussuunnassa poikittain halki. Kääri tofut esim keittiöpyyhkeeseen ja laita paketti painon alle (esim leikkuulauta ja sen päällä jokin painava esine) hetkeksi kuivumaan.

Mittaa kaikki loput ainekset valmiiksi. Öljyä kevyesti astia, johon valmis fetamassa tulee. Painele tofusiivuja vielä käsin, niin että keittiöpyyhkeeseen puristuu mahdollisimman paljon nestettä. Ei haittaa vaikka tofusiivut hieman lyttääntyvät.

Lisää blenderiin valutetut cashewpähkinät ja murustele käsin tofu joukkoon. Lisää valkosipuli- ja sipulijauhe, basilika, suola, oluthiivahiutaleet, 0,5 dl vettä, sitruunamehu ja valkoviinietikka. Blendaa sileäksi tahnaksi ja laita sivuun.

Laita paistinpannulle 2,5 dl vettä ja 1 rkl agar agar -jauhetta. Sekoita koko ajan, kunnes neste alkaa kiehua. Kiehauta 1 minuutti koko ajan hämmentäen. Kaada nopeasti lämmin neste blenderiin muiden ainesten sekaan ja pyöräytä tasaiseksi. Tässä kannattaa olla nopea, koska agar agar (vegaaninen liivate) alkaa jähmettyä nopeasti. Kaada valmis seos öljyttyyn astiaan, laita kansi päälle ja laita jääkaappiin asettumaan. Anna olla jääkaapissa vähintään 2-3 tuntia. Valmis "no tofu" -blokki lähtee astiasta helposti, kun viillät veitsellä kevyesti astian kaikkien reunojen ympäri ja käännät sen lopuksi ylösalaisin leikkuulaudalle.

"No feta" säilyy ilmatiiviissä astiassa noin viikon ja sitä voi myös pakastaa. Käytä eri ruokiin fetan tyylisesti kuutioina tai tee suosittua uunifetapastaa. No Feta on myös herkullinen lisä vegaanisessa juustotarjottimessa.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme