Juhlava, syntisen täyteläinen kasvispatee

(1)
30 min 2 x 0,25 l
Paluuta tai kaipuuta perinteiselle pateepurkille ei ole! Tämä ranskalaistyylinen, syntisen kermainen, ihanasti tryffelinen ja täysin kasviperäinen (!) patee ottaa niiden paikan. Suosittelemme tyypillisen rohkeasti ja sopivan kapinallisesti tätä jokaiseen joulun ja uudenvuoden juhlapöytään tai myöhäisillan herkkutarjottimelle.
ranskalaistyylinen-kasvispatee

Kuivattujen sienten liotusliemen tilalla voi käyttää 1 dl kasvislientä, jos sieniä ei ole saatavilla. Tryffeliöljyn voi korvata hyvälaatuisella oliiviöljyllä, mutta tryffelin maku on olennainen osa herkullista lopputulosta.

Valmista pateeta tulee 2 x 0,25 litran lasipurkkia.

Patee säilyy ilmatiiviissä astiassa kylmässä noin viikon.

Täydelliset joulun ja/tai uudenvuoden naposteltavat lisäksi näistä:

Vegaaninen No Fetajuusto
Blossa-tryffeli kasvispatee

Ainesosat

Ranskalainen maalaispatee
1 pkt Jalotofu Marinoitu (300g) Luomu
100 g herkkusieniä n. 4-5 kpl (Champ)
2 rkl kasvipohjaista voita tai juoksevaa margariinia
2 valkosipulinkynttä
2 salottisipulia
1 rkl tuoretta timjamia silputtuna + 1 tl koristeluun
1,5 rkl tryffeliöljyä
2 rkl kuivattuja metsäsieniä (esim. suppilovahvero tai herkkutatti)
1 dl vettä
1 dl paahdettuja cashewpähkinöitä
suolaa ja mustapippuria myllystä (n.1/4 tl molempia)
Koristeluun:
2 rkl voita sulatettuna (kasvipohjaista)
timjamin lehtiä
Tarjoiluun:
patonkia tai kräkkereitä
viikunoita
viinirypäleitä
hilloa

Näin valmistat

Kiehauta 1 dl vettä ja laita kuivatut metsäsienet siihen likoamaan. Paahda cashewpähkinöitä hetki kuumalla pannulla ja siirrä sivuun.

Kuori ja silppua salotti- ja valkosipulit pieneksi. Hienonna herkkusienet. Kuumenna paistinpannu ja kuullota sipuleita ja sieniä hetki ja lisää tämän jälkeen 2 rkl voita pannulle. Vähennä lämpö puoleen ja paista 3-4 minuuttia välillä käännellen. Lisää joukkoon timjami ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta sivuun jäähtymään.

Siivilöi metsäsienet ja säästä liotusliemi.

Laita tehosekoittimeen pähkinät, sieni- ja sipulipaistos, metsäsienet ja tryffeliöljy. Pyöräytä muutaman kerran ja murustele tofu joukkoon. Pyöräytä uudestaan. Lisää 3-4 rkl sienien liotuslientä ja pyöräytä tahnaksi. Patee-tahnaan saa jäädä hieman sattumia. Voi halutessasi myös pyöräyttää tahnan silkkisen pehmeäksi. Lisää tällöin joukkoon loput liotusliemestä pienissä määrissä, kunnes tahna on tarpeeksi hienoa. Mittaa tämän jälkeen tahna esim. kahteen kannelliseen lasiastiaan, niin että päälliselle jää noin 0,5 cm tila. Nosta jääkaappiin.

Valmista päällinen:

Sulata voi paistinpannulla. Ota pateet jääkaapista ja kaada nopeasti lämmin voi päälle. Koristele timjamin lehdillä. Sulje astia ja jäähdytä jääkaapissa 2-3 tuntia. Tarjoile pateeta juhlapöydän alkuruokana tai juustotarjottimen lisukkeena. Patee säilyy jääkaapissa noin viikon.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme