Kuivattujen sienten liotusliemen tilalla voi käyttää 1 dl kasvislientä, jos sieniä ei ole saatavilla. Tryffeliöljyn voi korvata hyvälaatuisella oliiviöljyllä, mutta tryffelin maku on olennainen osa herkullista lopputulosta.

Valmista pateeta tulee 2 x 0,25 litran lasipurkkia.

Patee säilyy ilmatiiviissä astiassa kylmässä noin viikon.

Täydelliset joulun ja/tai uudenvuoden naposteltavat lisäksi näistä:

Vegaaninen No Fetajuusto
Syntisen täyteläinen, ranskalaistyylinen kasvispatee

Ainesosat

Ranskalainen maalaispatee
  • 1 pkt Jalotofu Marinoitu (300g) Luomu
  • 100 g herkkusieniä n. 4-5 kpl (Champ)
  • 2 rkl voita tai juoksevaa margariinia (kasvipohjaista)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 salottisipulia
  • 1 rkl tuoretta timjamia silputtuna + 1 tl koristeluun
  • 1,5 rkl tryffeliöljyä
  • 2 rkl kuivattuja metsäsieniä (esim. suppilovahvero tai herkkutatti)
  • 1 dl vettä
  • 1 dl paahdettuja cashewpähkinöitä
  • suolaa ja mustapippuria myllystä (n.1/4 tl molempia)
Makuhyytelö
  • 1,5 dl Blossa Luomu Glögiä (alkoholiton tai alkohollinen)
  • 0,5 dl kasvipohjaista liivatetta (esim. Agar Agar -jauhetta)
Tarjoiluun:
  • patonkia tai kräkkereitä
  • viikunoita
  • viinirypäleitä
  • hilloa

Mieletön Blossa-tryffeli-patee talven juhlaan ohje

  • Kiehauta 1 dl vettä ja laita kuivatut metsäsienet siihen likoamaan. Paahda cashewpähkinöitä hetki kuumalla pannulla ja siirrä sivuun.

    Kuori ja silppua salotti- ja valkosipulit pieneksi. Hienonna herkkusienet. Kuumenna paistinpannu ja kuullota sipuleita ja sieniä hetki ja lisää tämän jälkeen 2 rkl voita pannulle. Vähennä lämpö puoleen ja paista 3-4 minuuttia välillä käännellen. Lisää joukkoon timjami ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta sivuun jäähtymään.

    Siivilöi metsäsienet ja säästä liotusliemi.

    Laita tehosekoittimeen pähkinät, sieni- ja sipulipaistos, metsäsienet ja tryffeliöljy. Pyöräytä muutaman kerran ja murustele tofu joukkoon. Pyöräytä uudestaan. Lisää 3-4 rkl sienien liotuslientä ja pyöräytä tahnaksi. Patee-tahnaan saa jäädä hieman sattumia. Voit halutessasi myös pyöräyttää tahnan silkkisen pehmeäksi. Lisää tällöin joukkoon loput liotusliemestä pienissä määrissä, kunnes tahna on tarpeeksi hienoa. Mittaa tämän jälkeen tahna esim. kahteen kannelliseen lasiastiaan, niin että sen päälle tulevalle makuhyytelölle jää noin 0,5 cm tila. Nosta jääkaappiin.

    Valmista makuhyytelö: Laita paistinpannulle 1,5 dl Blossa-glögiä ja 0,5 tl agar agar -jauhetta. Sekoita koko ajan, kunnes neste alkaa kiehua. Kiehauta pari minuuttia koko ajan hämmentäen. Ota pateet jääkaapista ja kaada nopeasti lämmin neste niiden päälle. Koristele timjamin lehdillä. Sulje astia ja jäähdytä jääkaapissa 2-3 tuntia.

    Tarjoile pateeta juhlapöydän alkuruokana tai juustotarjottimen lisukkeena. Patee säilyy jääkaapissa noin viikon.

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.