Tofukinkku
Ainesosat
Näin valmistat
Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipuli ja kuullota kattilassa pienessä tilkassa öljyä. Soseuta tofu kulhossa sauvasekoittimella. Lisää sekaan sipulit ja soseuta. Lisää oliiviöljy, murustettu liemikuutio, tomaattipyree, kookossokeri, soijakastike ja merisuola ja soseuta. Lisää lopuksi mantelijauhot ja perunajauhot ja sekoita lusikalla paksuksi mutta pehmeäksi taikinaksi.
Muotoile taikinasta kinkkumainen pallo. Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää hieman jauhoja. Kääri kinkku folioon ja anna tekeytyä 30-60 minuuttia. Lämmitä sillä välin uuni 200 asteeseen ja paista kinkkua noin 45-50 minuuttia. Anna kinkun jäähtyä täysin, mieluiten vaikka yön yli jääkaapissa.
*Sivele kinkun pinnalle dijon-sinappia ja ripottele päälle gluteenittomia korppujauhoja, jauhettua gluteenitonta näkkileipää tai vaikka mantelijauhoja. Pistele pinnalle pieniä reikiä ja tuikkaa reikiin neilikoita.
Tarjoile kinkku kylmänä.
Mitä muut sanovat
Arvostelut
Arvostele resepti
Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty
Vastaa
Ota tofu haltuun
JALOTOFU RESEPTIKIRJAT
Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.
Lataa reseptikirjamme
Inka says:
Tämä on aivan uskomattoman hyvää! Itse käytän mm. ihan tavallista sokeria ja soijakastiketta, ja toimii toki aivan hyvin. Tätä teen uudelleen ja uudelleen jouluna ja muina pyhinä! Itse tykkään pidentää hieman paistoaikaa, niin kinkku on ”tiheämpää” tavaraa.
Jalofoods Asiakaspalvelu says:
Hyvä palaute. Kattaa kokeilla pidempää paistoaikaa, koska uuneissa on eroavuuksia.
Sami says:
Tein viime jouluna avovaimolleni ja hän rakasti sitä.
Tulen tekemään sitä uudestaan tänä jouluna.
Kiitos reseptistä, aivan mahtava!
Irja Päiväniemi says:
Eihän tämä ole kinkku. Kinkku on sianlihaa. Ohjeesta en löytänyt sitä sianlihaa.
Ida says:
Jo klassikko omassa joulupöydässä, todella hyvää!
Hilja says:
Meidän joulupöydän hitti jo vuosien ajan! Tehdään iso ja näyttävä, kaikki tykkää. ☺️
Helmi says:
Ihan paras kinkku. Oon käyttänyt tätä reseptiä myös muihin tarkoituksiin, kuten tofupihveihin jne. ja vaihdellut mausteita. Mutta myös tosi toimiva joulupöydässä!