60 min

(7)

TOFUKINKKU

Tofukinkku

Klassikkoresepti

Näitä tarvitset

2pakettia

Kylmäsavu Jalotofua

1dl

mantelijauhoja

5rkl

perunajauhoja

0,5dl

oliiviöljyä

1

kasvisliemikuutio

2

sipulia

3

valkosipulin kynttä

2rkl

tomaattipyreetä

1tl

jauhettua paprikaa

2rkl

kookospalmusokeria

1rkl

tamarin-soijakastiketta

½tl

merisuolaa

Kuorrutus

Dijon-sinappia

Gluteenittomia korppujauhoja

Neilikoita

Näin valmistat

  • Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipuli ja kuullota kattilassa pienessä tilkassa öljyä. Soseuta tofu kulhossa sauvasekoittimella. Lisää sekaan sipulit ja soseuta. Lisää oliiviöljy, murustettu liemikuutio, tomaattipyree, kookossokeri, soijakastike ja merisuola ja soseuta. Lisää lopuksi mantelijauhot ja perunajauhot ja sekoita lusikalla paksuksi mutta pehmeäksi taikinaksi.
  • Muotoile taikinasta kinkkumainen pallo. Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää hieman jauhoja. Kääri kinkku folioon ja anna tekeytyä 30-60 minuuttia. Lämmitä sillä välin uuni 200 asteeseen ja paista kinkkua noin 45-50 minuuttia. Anna kinkun jäähtyä täysin, mieluiten vaikka yön yli jääkaapissa.
  • Sivele kinkun pinnalle dijon-sinappia ja ripottele päälle gluteenittomia korppujauhoja, jauhettua gluteenitonta näkkileipää tai vaikka mantelijauhoja. Pistele pinnalle pieniä reikiä ja tuikkaa reikiin neilikoita.
  • Tarjoile kinkku kylmänä.

Arvostelut

    Arvostelu