Ainesosat

Yleiset reseptit
  • 2 pakettia Kylmäsavu Jalotofua
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 5 rkl perunajauhoja
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl jauhettua paprikaa
  • 2 rkl kookospalmusokeria
  • 1 rkl tamarin-soijakastiketta
  • ½ tl merisuolaa
Kuorrutus
  • Dijon-sinappia
  • Gluteenittomia korppujauhoja
  • Neilikoita

Tofukinkku ohje

  • Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipuli ja kuullota kattilassa pienessä tilkassa öljyä. Soseuta tofu kulhossa sauvasekoittimella. Lisää sekaan sipulit ja soseuta. Lisää oliiviöljy, murustettu liemikuutio, tomaattipyree, kookossokeri, soijakastike ja merisuola ja soseuta. Lisää lopuksi mantelijauhot ja perunajauhot ja sekoita lusikalla paksuksi mutta pehmeäksi taikinaksi.

  • Muotoile taikinasta kinkkumainen pallo. Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää hieman jauhoja. Kääri kinkku folioon ja anna tekeytyä 30-60 minuuttia. Lämmitä sillä välin uuni 200 asteeseen ja paista kinkkua noin 45-50 minuuttia. Anna kinkun jäähtyä täysin, mieluiten vaikka yön yli jääkaapissa.

  • Sivele kinkun pinnalle dijon-sinappia ja ripottele päälle gluteenittomia korppujauhoja, jauhettua gluteenitonta näkkileipää tai vaikka mantelijauhoja. Pistele pinnalle pieniä reikiä ja tuikkaa reikiin neilikoita.

  • Tarjoile kinkku kylmänä.

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Required fields are marked *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.