60 min

(20)

TOFUKINKKU SINAPPIKUORRUTUKSELLA

Maukkaasta kylmäsavutofusta syntyy joulupöytään mehevä gluteeniton tofukinkku, joka maistuu myös lihansyöjille.

Tofukinkku

Klassikkoresepti

Ruokavinkki

Nauti tofukinkku siivuina sinapin kera. Voit valmistaa sen kaveriksi vegaanista ruskeakastiketta tai makeaa appelsiinikastiketta (korvaa lihaliemi kasvisversiolla ja voi margariinilla).

✅ Katso myös joulun parhaat kasvisruoat -kooste!

 

Näitä tarvitset

2kpl

Jalotofu Kylmäsavu 300g

1dl

mantelijauhoja

5rkl

perunajauhoja

0,5dl

oliiviöljyä

1kpl

kasvisliemikuutio

2

sipulia

3

valkosipulin kynttä

2rkl

tomaattipyreetä

1tl

jauhettua paprikaa

2rkl

kookospalmu- tai fariinisokeria

1rkl

gluteenitonta soijakastiketta (esim. Tamarin)

½tl

merisuolaa

Kuorrutus

Dijon-sinappia

gluteenittomia korppujauhoja

neilikoita koristeeksi

Näin valmistat

  • Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipuli ja kuullota kattilassa pienessä tilkassa öljyä. Soseuta tofu kulhossa sauvasekoittimella. Lisää sekaan sipulit ja soseuta. Lisää oliiviöljy, murustettu liemikuutio, tomaattipyree, kookossokeri, soijakastike ja merisuola ja soseuta. Lisää lopuksi mantelijauhot ja perunajauhot ja sekoita lusikalla paksuksi mutta pehmeäksi taikinaksi.
  • Muotoile taikinasta kinkkumainen pallo. Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää hieman jauhoja. Kääri kinkku folioon ja anna tekeytyä 30-60 minuuttia. Lämmitä sillä välin uuni 200 asteeseen ja paista kinkkua noin 45-50 minuuttia. Anna kinkun jäähtyä täysin foliokääreessä, mieluiten vaikka yön yli jääkaapissa.
  • Irrota folio. Sivele kinkun pinnalle dijon-sinappia ja ripottele päälle gluteenittomia korppujauhoja, jauhettua gluteenitonta näkkileipää tai vaikka mantelijauhoja. Pistele pinnalle pieniä reikiä ja tuikkaa reikiin neilikoita.
  • Tarjoile kinkku kylmänä.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.