Tofukinkku
- Kategoriat:
- Pikavinkit ja yleisohjeet, Uuniruoat
Maukkaasta kylmäsavutofusta syntyy joulupöytään mehevä vegekinkku, joka maistuu myös lihansyöjille.
Ainesosat
Yleiset reseptit
- 2 pakettia Kylmäsavu Jalotofua
- 1 dl mantelijauhoja
- 5 rkl perunajauhoja
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 sipulia
- 3 valkosipulin kynttä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl jauhettua paprikaa
- 2 rkl kookospalmusokeria
- 1 rkl tamarin-soijakastiketta
- ½ tl merisuolaa
Kuorrutus
- Dijon-sinappia
- Gluteenittomia korppujauhoja
- Neilikoita
Tofukinkku ohje
Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipuli ja kuullota kattilassa pienessä tilkassa öljyä. Soseuta tofu kulhossa sauvasekoittimella. Lisää sekaan sipulit ja soseuta. Lisää oliiviöljy, murustettu liemikuutio, tomaattipyree, kookossokeri, soijakastike ja merisuola ja soseuta. Lisää lopuksi mantelijauhot ja perunajauhot ja sekoita lusikalla paksuksi mutta pehmeäksi taikinaksi.
Muotoile taikinasta kinkkumainen pallo. Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää hieman jauhoja. Kääri kinkku folioon ja anna tekeytyä 30-60 minuuttia. Lämmitä sillä välin uuni 200 asteeseen ja paista kinkkua noin 45-50 minuuttia. Anna kinkun jäähtyä täysin, mieluiten vaikka yön yli jääkaapissa.
Sivele kinkun pinnalle dijon-sinappia ja ripottele päälle gluteenittomia korppujauhoja, jauhettua gluteenitonta näkkileipää tai vaikka mantelijauhoja. Pistele pinnalle pieniä reikiä ja tuikkaa reikiin neilikoita.
Tarjoile kinkku kylmänä.
Jaa resepti
Jalotofu reseptikirjat
Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.
Sami
Tein viime jouluna avovaimolleni ja hän rakasti sitä.
Tulen tekemään sitä uudestaan tänä jouluna.
Kiitos reseptistä, aivan mahtava!
Irja Päiväniemi
Eihän tämä ole kinkku. Kinkku on sianlihaa. Ohjeesta en löytänyt sitä sianlihaa.
Ida
Jo klassikko omassa joulupöydässä, todella hyvää!
Hilja
Meidän joulupöydän hitti jo vuosien ajan! Tehdään iso ja näyttävä, kaikki tykkää. 💪☺️💖
Inka
Tämä on aivan uskomattoman hyvää! Itse käytän mm. ihan tavallista sokeria ja soijakastiketta, ja toimii toki aivan hyvin. Tätä teen uudelleen ja uudelleen jouluna ja muina pyhinä! Itse tykkään pidentää hieman paistoaikaa, niin kinkku on ”tiheämpää” tavaraa.
Jalofoods Asiakaspalvelu
Hyvä palaute. Kattaa kokeilla pidempää paistoaikaa, koska uuneissa on eroavuuksia.