60 min
TOFUKINKKU SINAPPIKUORRUTUKSELLA
Maukkaasta kylmäsavutofusta syntyy joulupöytään mehevä tofukinkku, joka maistuu myös lihansyöjille.
Tofukinkku
Klassikkoresepti
Ruokavinkki
✅ Katso myös joulun parhaat kasvisruoat -kooste!
Näitä tarvitset
2pakettia
Kylmäsavu Jalotofua
1dl
mantelijauhoja
5rkl
perunajauhoja
0,5dl
oliiviöljyä
1
kasvisliemikuutio
2
sipulia
3
valkosipulin kynttä
2rkl
tomaattipyreetä
1tl
jauhettua paprikaa
2rkl
kookospalmusokeria
1rkl
tamarin-soijakastiketta
½tl
merisuolaa
Kuorrutus
Dijon-sinappia
Gluteenittomia korppujauhoja
Neilikoita
Näin valmistat
- Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipuli ja kuullota kattilassa pienessä tilkassa öljyä. Soseuta tofu kulhossa sauvasekoittimella. Lisää sekaan sipulit ja soseuta. Lisää oliiviöljy, murustettu liemikuutio, tomaattipyree, kookossokeri, soijakastike ja merisuola ja soseuta. Lisää lopuksi mantelijauhot ja perunajauhot ja sekoita lusikalla paksuksi mutta pehmeäksi taikinaksi.
- Muotoile taikinasta kinkkumainen pallo. Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää hieman jauhoja. Kääri kinkku folioon ja anna tekeytyä 30-60 minuuttia. Lämmitä sillä välin uuni 200 asteeseen ja paista kinkkua noin 45-50 minuuttia. Anna kinkun jäähtyä täysin foliokääreessä, mieluiten vaikka yön yli jääkaapissa.
- Irrota folio. Sivele kinkun pinnalle dijon-sinappia ja ripottele päälle gluteenittomia korppujauhoja, jauhettua gluteenitonta näkkileipää tai vaikka mantelijauhoja. Pistele pinnalle pieniä reikiä ja tuikkaa reikiin neilikoita.
- Tarjoile kinkku kylmänä.