30 min

2-3:lle

NAKIT EIKU TOFU JA MUUSSI (KLASSIKKO VOL 2)

No N Y T on kova! Kas tässä, suomalainen kotiruokaunelma kasvisversiona. Muussi, (punaviini!)soossi ja nakk... eiku tofu - kaikki vegaanista. Vapise riisipohjainen, trendikäs bowl / kulhoruoka, esiin marssii kotimainen peruna. Joko tajuntasi on räjäytetty?

Näitä tarvitset

Punaviinikastike tofulle (Ve,G)

2,5dl

vahvaa kasvislientä (1 liemikuutio ja 2,5 dl vettä)

2dl

punaviiniä

2rkl

balsamicoa

1rkl

sokeria (esim. tummaa ruokosokeria)

2

salottisipulia silppuna

3

isoa valkosipulinkynttä pilkottuna

2 tl

tuoretta silputtua rosmariinia

3tl

Maizenaa + 3 tl kylmää vettä

2rkl

öljyä (esim. seesamöljyä)

½tl

rouhittua mustapippuria

1 ½tl

sormisuolaa

Kermainen perunamuusi (Ve,G)

10-12kpl

jauhoista perunaa

2dl

kaurakermaa

iso nokare vegaanista margariinia (esim. sininen keiju)

suolaa

Rapeaksi paistettu tofu (Ve, G)

1pkt

Jalotofu Maustamaton (270g) luomu

1tl

valkosipulijauhetta*

½tl

savupaprikajauhetta

2rkl

soijakastiketta

2-3rkl

öljyä paistamiseen

tai

1pkt

Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu (300g)

2-3rkl

öljyä paistamiseen

mustapippuria myllystä

Lisäksi:

1pss

sulatettuja pakasteherneitä

1pkt

herkkusieniä

1rkl

soijakastiketta

öljyä paistamiseen

Näin valmistat

  • Valmista punaviinikastike: Kuullota silputtu valko- ja salottisipuli sekä rosmariini oliiviöljyssä. Lisää sokeri, balsamico, kasvisliemi ja viini. Keitä kastiketta kasaan 15 minuuttia. Suurusta kastike maissitärkkelyksellä, joka on sekoitettu kylmään veteen. Keitä vielä hiljalleen kokoon 5 minuuttia, kunnes valmista. Tarkista maku ja mausta oman mukaan suolalla ja mustapippurilla.
  • Valmista perunamuussi: Kuori, pilko ja keitä perunat suolalla maustetussa keitinvedessä. Kun perunat ovat täysin kypsiä, niin kaada suurin osa keitinvedestä pois (jätä siis pieni määrä kattilan pohjalle). Heitä joukkoon iso nokare vegaanista margariinia. Muussaa perunat perunasurvimella ja lisää kaurakerma joukkoon erissä. Mausta suolalla ja sekoita vielä lämpimän muusin joukkoon muutama margariininokare.
  • Maustamaton tofu: Ota tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Painele tofun pinta kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Poistamalla näin tofusta ylimääräistä nestettä saat paahdettua tofun rapeaksi pannulla.
  • Kuumenna kuiva paistinpannu ja pilko kuutioiksi tai murustele käsin tofu pannulle sopivan kokoiseksi muruksi. Paahda nopeasti muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman ruskeansävyistä pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpöä, lisää öljy ja jatka hetken paistamista. Ripottele tasaisesti savupaprika- ja valkosipulijauhe tofujen päälle. Sekoita hyvin.
  • Laske vielä pannun lämpötilaa ja kaada soijakastike tofujen päälle. Sekoita tasaisesti vajaan minuutin ajan, kunnes soijakastike on imeytynyt tofupaloihin. Nosta pannu pois kuumalta levyltä ja anna soijakastikkeen imeytyä tofuun hetken.
  • Laita pannu takaisin lämpimälle levylle ja lisää punaviinikastike tofujen joukkoon. Sekoita hyvin ja anna kastikkeen imeytyä tofuun hetken ennen käyttöä. Mausta mustapippurilla maun mukaan.
  • Valmiiksi marinoidut tofut: paahda tofu ensin yllä olevan pannumarinoidun tofun ohjein, ilman mausteita. Kun tofussa on kauniin rapea pinta, lisää punaviinikastike tofujen joukkoon. Sekoita hyvin ja anna kastikkeen imeytyä tofuun hetken ennen käyttöä. Mausta mustapippurilla maun mukaan.
  • Lisukkeet: Sulata pakasteherneet huoneenlämmössä tai kuuman veden alla. Pilko herkkusienet siivuiksi ja paista niitä öljyssä kuumalla paistinpannulla, kunnes niihin muodostuu kauniin ruskea pinta ja suurin osa nesteestä on haihtunut pois. Ota pannu pois kuumalta levyltä ja pirskota soijakastike herkkusienien päälle. Mausta mustapippurilla ja anna vetäytyä hetken.
  • Aloita annoksen kokoaminen perunamuussilla. Lisää herkkusienet ja tofupunaviinikastike päälle, koristele herneillä rosmariininoksalla.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.