30 min
4annosta
MAUKAS APPELSIINI-TOFUKASTIKE
tofukastike
kiinalainen
Ruokavinkki
Jalotofu ❤️ WWF. Tämä maukas tofukastike-resepti juhlistaa yhteistyötämme WWF:n kanssa (bongaa panda Jalotofu maustamaton -pakkauksissa!). Luonnon monimuotoisuus ja sen säilyttäminen on meillä tekemisen ytimessä ja siksi syntyi tämä herkkulisen näköinen, kiinalaistyylinen tofukastike. Suolaista ja makeaa, olkaa hyvät!
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Maustamaton tai Hampunsiemen (270g Luomu)
1-2rkl
maissitärkkelystä (leivittämiseen)
3rkl
rypsiöljyä paistamiseen
200-300g
parsakaalia (pieni parsakaali)
5-6kpl
siitake- tai herkkusieniä
Appelsiinikastike:
1,5dl
appelsiinimehua (tai sesongin veriappelsiini puristettuna)
5-6rkl
vähäsuolaista soijakastiketta (n. ½ dl riippuen kastikkeen suolaisuudesta, 13g/100g suolaa)
3rkl
riisiviinietikkaa
1rkl
vaahterasiirappia tai valinnaista makeuttajaa
1dl
kasvislientä
1rkl
raastettua inkivääriä
2-3kpl
valkosipulinkynsi silputtuna
1kpl
tuoretta chiliä
1rkl
maissitärkkelystä
Lisäksi:
1rkl
seesaminsiemeniä koristeluun
riisiä
Näin valmistat
- Valmista appelsiinikastike: sekoita appelsiinimehu, kasvisliemi, soijakastike, etikka, siirappi ja maissitärkkelys keskenään. Raasta inkivääri, silppua valkosipuli ja chili. Lisää kastikkeen joukkoon, sekoita ja nosta sivuun odottamaan.
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Leikkaa tofu pituussuunnassa puoliksi ja painele talouspyyhkeen välissä suurin kosteus pois. Kuutio tofu ja pyörittele palat maissitärkkelyksessä. Paista tofupalat öljyssä rapeiksi ja nosta sivuun erilliseen kulhoon. Kaada 3 rkl appelsiinikastiketta tofukuutioiden joukkoon ja sekoita hyvin. Nosta sivuun odottamaan.
- Pilko sienet ja parsakaali sopiviksi paloiksi. Paahda kuumalla pannulla öljyssä noin 5 min. Kaada loput kastikkeesta paahtuneiden kasvisten päälle ja anna kiehahtaa miedolla lämmöllä, niin että kastike suurustuu ja kasvikset kypsyvät. Lisää tofut kastikkeeseen ja sekoita hyvin. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
- Koristele appelsiinitofu-kastike seesaminsiemenillä ja tarjoile riisin kera.
- Vinkki: voit myös käyttää reseptiin tuorepuristettua appelsiinimehua ja raastaa puolikkaan luomuappelsiinin kuoren kastikkeen joukkoon!