Ainesosat

Yleiset reseptit
  • 1 pkt Jalotofu Hempnut tai Maustamaton (270g)
  • 1-2 rkl maissitärkkelystä (leivittämiseen)
  • 3 rkl rypsiöljyä paistamiseen
  • 200-300 g parsakaalia (pieni parsakaali)
  • 5-6 kpl siitake- tai herkkusieniä
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 1 kpl valkosipulinkynsi silputtuna
  • 1 kpl chiliä
Appelsiinikastike:
  • 1,5 dl appelsiinimehua
  • 6,5 rkl soijakastiketta (n. ½ dl riippuen kastikkeen suolaisuudesta)
  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl vaahterasiirappia tai valinnaista makeuttajaa
  • 1 dl kasvislientä
  • 1 rkl maissitärkkelystä
Lisäksi:
  • 1 rkl seesaminsiemeniä koristeluun
  • riisiä

Maukas appelsiinitofu-kastike ohje

  • Valmista appelsiinikastike: sekoita appelsiinimehu, kasvisliemi, soijakastike, etikka, siirappi ja maissitärkkelys keskenään. Raasta inkivääri, silppua valkosipuli ja chili. Lisää kastikkeen joukkoon, sekoita ja nosta sivuun odottamaan.

    Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

    Leikkaa tofu pituussuunnassa puoliksi ja painele talouspyyhkeen välissä suurin kosteus pois. Kuutio tofu ja pyörittele palat maissitärkkelyksessä. Paista tofupalat öljyssä rapeiksi ja nosta sivuun erilliseen kulhoon. Kaada 3 rkl appelsiinikastiketta tofukuutioiden joukkoon ja sekoita hyvin. Nosta sivuun odottamaan.

    Pilko sienet ja parsakaali sopiviksi paloiksi. Paahda kuumalla pannulla öljyssä noin 5 min. Kaada loput kastikkeesta paahtuneiden kasvisten päälle ja anna kiehahtaa miedolla lämmöllä, niin että kastike suurustuu ja kasvikset kypsyvät. Lisää tofut kastikkeeseen ja sekoita hyvin. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

    Koristele appelsiinitofu-kastike seesaminsiemenillä ja tarjoile riisin kera.

    Vinkki: voit myös käyttää reseptiin tuorepuristettua appelsiinimehua ja raastaa puolikkaan luomuappelsiinin kuoren kastikkeen joukkoon!

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.