MAUKAS APPELSIINI-TOFUKASTIKE

(17)
4annosta

Yksinkertainen, mutta maukas kiinalaistyylinen kastike tofulle syntyy appelsiinimehusta, soijakastikkeesta, raastetusta inkivääristä ja valkosipulista. Tofupalat leivitetään ja paistetaan rapeaksi ennen kastikkeeseen lisäämistä. Nauti tämä umaminen tofukastike riisin tai kvinoan kera.

Jalotofu ❤️ WWF. Tämä maukas tofukastike-resepti juhlistaa yhteistyötämme WWF:n kanssa (bongaa panda Jalotofu maustamaton -pakkauksissa!). Luonnon monimuotoisuus ja sen säilyttäminen on meillä tekemisen ytimessä ja siksi syntyi tämä herkkulisen näköinen, kiinalaistyylinen tofukastike. Suolaista ja makeaa, olkaa hyvät!

Ainesosat

1 pkt Jalotofu Maustamaton tai Hampunsiemen (270g Luomu)
1-2 rkl maissitärkkelystä (leivittämiseen)
3 rkl rypsiöljyä paistamiseen
200-300 g parsakaalia (pieni parsakaali)
5-6 kpl siitake- tai herkkusieniä
Appelsiinikastike:
1,5 dl appelsiinimehua (tai sesongin veriappelsiini puristettuna)
5-6 rkl vähäsuolaista soijakastiketta (n. ½ dl riippuen kastikkeen suolaisuudesta, 13g/100g suolaa)
3 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl vaahterasiirappia tai valinnaista makeuttajaa
1 dl kasvislientä
1 rkl raastettua inkivääriä
2-3 kpl valkosipulinkynsi silputtuna
1 kpl tuoretta chiliä
1 rkl maissitärkkelystä
Lisäksi:
1 rkl seesaminsiemeniä koristeluun
riisiä

Näin valmistat

Valmista appelsiinikastike: sekoita appelsiinimehu, kasvisliemi, soijakastike, etikka, siirappi ja maissitärkkelys keskenään. Raasta inkivääri, silppua valkosipuli ja chili. Lisää kastikkeen joukkoon, sekoita ja nosta sivuun odottamaan.

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

Leikkaa tofu pituussuunnassa puoliksi ja painele talouspyyhkeen välissä suurin kosteus pois. Kuutio tofu ja pyörittele palat maissitärkkelyksessä. Paista tofupalat öljyssä rapeiksi ja nosta sivuun erilliseen kulhoon. Kaada 3 rkl appelsiinikastiketta tofukuutioiden joukkoon ja sekoita hyvin. Nosta sivuun odottamaan.

Pilko sienet ja parsakaali sopiviksi paloiksi. Paahda kuumalla pannulla öljyssä noin 5 min. Kaada loput kastikkeesta paahtuneiden kasvisten päälle ja anna kiehahtaa miedolla lämmöllä, niin että kastike suurustuu ja kasvikset kypsyvät. Lisää tofut kastikkeeseen ja sekoita hyvin. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Koristele appelsiinitofu-kastike seesaminsiemenillä ja tarjoile riisin kera.

Vinkki: voit myös käyttää reseptiin tuorepuristettua appelsiinimehua ja raastaa puolikkaan luomuappelsiinin kuoren kastikkeen joukkoon!

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme