30 min

4annosta

(6)

MAUKAS APPELSIINI-TOFUKASTIKE

Yksinkertainen, mutta maukas kiinalaistyylinen kastike tofulle syntyy appelsiinimehusta, soijakastikkeesta, raastetusta inkivääristä ja valkosipulista. Tofupalat leivitetään ja paistetaan rapeaksi ennen kastikkeeseen lisäämistä. Nauti tämä umaminen tofukastike riisin tai kvinoan kera.

tofukastike

kiinalainen

Ruokavinkki

Jalotofu ❤️ WWF. Tämä maukas tofukastike-resepti juhlistaa yhteistyötämme WWF:n kanssa (bongaa panda Jalotofu maustamaton -pakkauksissa!). Luonnon monimuotoisuus ja sen säilyttäminen on meillä tekemisen ytimessä ja siksi syntyi tämä herkkulisen näköinen, kiinalaistyylinen tofukastike. Suolaista ja makeaa, olkaa hyvät!

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Maustamaton tai Hampunsiemen (270g Luomu)

1-2rkl

maissitärkkelystä (leivittämiseen)

3rkl

rypsiöljyä paistamiseen

200-300g

parsakaalia (pieni parsakaali)

5-6kpl

siitake- tai herkkusieniä

Appelsiinikastike:

1,5dl

appelsiinimehua (tai sesongin veriappelsiini puristettuna)

5-6rkl

vähäsuolaista soijakastiketta (n. ½ dl riippuen kastikkeen suolaisuudesta, 13g/100g suolaa)

3rkl

riisiviinietikkaa

1rkl

vaahterasiirappia tai valinnaista makeuttajaa

1dl

kasvislientä

1rkl

raastettua inkivääriä

2-3kpl

valkosipulinkynsi silputtuna

1kpl

tuoretta chiliä

1rkl

maissitärkkelystä

Lisäksi:

1rkl

seesaminsiemeniä koristeluun

riisiä

Näin valmistat

  • Valmista appelsiinikastike: sekoita appelsiinimehu, kasvisliemi, soijakastike, etikka, siirappi ja maissitärkkelys keskenään. Raasta inkivääri, silppua valkosipuli ja chili. Lisää kastikkeen joukkoon, sekoita ja nosta sivuun odottamaan.
  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Leikkaa tofu pituussuunnassa puoliksi ja painele talouspyyhkeen välissä suurin kosteus pois. Kuutio tofu ja pyörittele palat maissitärkkelyksessä. Paista tofupalat öljyssä rapeiksi ja nosta sivuun erilliseen kulhoon. Kaada 3 rkl appelsiinikastiketta tofukuutioiden joukkoon ja sekoita hyvin. Nosta sivuun odottamaan.
  • Pilko sienet ja parsakaali sopiviksi paloiksi. Paahda kuumalla pannulla öljyssä noin 5 min. Kaada loput kastikkeesta paahtuneiden kasvisten päälle ja anna kiehahtaa miedolla lämmöllä, niin että kastike suurustuu ja kasvikset kypsyvät. Lisää tofut kastikkeeseen ja sekoita hyvin. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
  • Koristele appelsiinitofu-kastike seesaminsiemenillä ja tarjoile riisin kera.
  • Vinkki: voit myös käyttää reseptiin tuorepuristettua appelsiinimehua ja raastaa puolikkaan luomuappelsiinin kuoren kastikkeen joukkoon!

Arvostelut

    Arvostelu