15 - 20 min

2-3:lle

Panda express appelsiini-tofukastike

Kun tekee mieli jotain hyvää ja nopeaa kasvisruokaa, niin kokeile tätä reseptiä, jossa tofu on parhaimmillaan.Teimme pikaversion sivustomme suositusta appelsiinitofu-kastikkeesta ja pääosaa siinä näyttelevät käyttövalmiit Jalotofu Paahtopalat (revitty tofu) ja satokauden veriappelsiini. Lopputuloksena sama herkullinen maku, mutta aikaa valmistamiseen kuluu puolet vähemmän.

Ruokavinkki

Voit myös valmistaa saman annoksen Jalotofu Maustamattomasta. Alkuperäinen suosittu appelsiini-tofukastike löytyy täältä!

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Paahtopala Maustettu 250g

1-2rkl

rypsiöljyä paistamiseen

200-300g

parsakaalia (pieni parsakaali)

5-6kpl

siitake- tai herkkusieniä

Appelsiinikastike:

1,5dl

appelsiinimehua (tai sesongin veriappelsiini puristettuna)

5-6rkl

vähäsuolaista soijakastiketta (n. ½ dl riippuen kastikkeen suolaisuudesta, 13g/100g suolaa)

3rkl

riisiviinietikkaa

1rkl

vaahterasiirappia tai valinnaista makeuttajaa

1dl

kasvislientä

2-3kpl

valkosipulinkynsi silputtuna

1rkl

inkivääriä raastettuna

1kpl

tuoretta chiliä ilman siemeniä

1rkl

maissitärkkelystä

Lisäksi:

seesaminsiemeniä koristeluun

riisiä

Näin valmistat

  • Valmista appelsiinikastike: sekoita appelsiinimehu, kasvisliemi, soijakastike, etikka, siirappi ja maissitärkkelys keskenään. Raasta inkivääri, silppua valkosipuli ja chili. Lisää kastikkeen joukkoon, sekoita ja nosta sivuun odottamaan.
  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Pilko sienet ja parsakaali sopiviksi paloiksi. Paahda kuumalla pannulla öljyssä (2 rkl) noin 2-4 min. Lisää valmiit tofupalat joukkoon. Kaada kastike päälle ja anna kiehahtaa miedolla lämmöllä, niin että kastike suurustuu ja kasvikset kypsyvät. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Koristele appelsiinitofu-kastike seesaminsiemenillä ja tarjoile riisin kera.
  • Vinkki: voit myös käyttää reseptiin tuorepuristettua appelsiinimehua ja raastaa puolikkaan luomuappelsiinin kuoren kastikkeen joukkoon!

Arvostelut

    Arvostelu