15 - 20 min

2-3:lle

PANDA EXPRESS APPELSIINI-TOFUKASTIKE

Kun tekee mieli jotain hyvää ja nopeaa kasvisruokaa, niin kokeile tätä reseptiä, jossa tofu on parhaimmillaan.Teimme pikaversion sivustomme suositusta appelsiinitofu-kastikkeesta ja pääosaa siinä näyttelevät käyttövalmiit Jalotofu Paahtopalat (revitty tofu) ja satokauden veriappelsiini. Lopputuloksena sama herkullinen maku, mutta aikaa valmistamiseen kuluu puolet vähemmän.

revittytofu

Jalotofu Aasia Paahtopalat

Ruokavinkki

  • Voit käyttää reseptissä Jalotofu Aasia tai Maustettu Paahtopalat -tuotetta.
  •  Alkuperäinen suosittu appelsiini-tofukastike löytyy täältä!

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Paahtopala Aasia tai Maustettu (250g)

1-2rkl

rypsiöljyä paistamiseen

200-300g

parsakaalia (pieni parsakaali)

5-6kpl

siitake- tai herkkusieniä

Appelsiinikastike:

1,5dl

appelsiinimehua (tai sesongin veriappelsiini puristettuna)

5-6rkl

vähäsuolaista soijakastiketta (n. ½ dl riippuen kastikkeen suolaisuudesta, 13g/100g suolaa)

3rkl

riisiviinietikkaa

1rkl

vaahterasiirappia tai valinnaista makeuttajaa

1dl

kasvislientä

2-3kpl

valkosipulinkynsi silputtuna

1rkl

inkivääriä raastettuna

1kpl

tuoretta chiliä ilman siemeniä

1rkl

maissitärkkelystä

Lisäksi:

seesaminsiemeniä koristeluun

riisiä

Näin valmistat

  • Valmista appelsiinikastike: sekoita appelsiinimehu, kasvisliemi, soijakastike, etikka, siirappi ja maissitärkkelys keskenään. Raasta inkivääri, silppua valkosipuli ja chili. Lisää kastikkeen joukkoon, sekoita ja nosta sivuun odottamaan.
  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Pilko sienet ja parsakaali sopiviksi paloiksi. Paahda kuumalla pannulla öljyssä (2 rkl) noin 2-4 min. Lisää paahtopalat (Aasia tai Maustettu) joukkoon. Kaada kastike päälle ja anna kiehahtaa miedolla lämmöllä, niin että kastike suurustuu ja kasvikset kypsyvät. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Koristele appelsiinitofu-kastike seesaminsiemenillä ja tarjoile riisin kera.
  • Vinkki: voit myös käyttää reseptiin tuorepuristettua appelsiinimehua ja raastaa puolikkaan luomuappelsiinin kuoren kastikkeen joukkoon!

Arvostelut

    Arvostelu