15 - 20 min
2-3:lle
PANDA EXPRESS APPELSIINI-TOFUKASTIKE
Kun tekee mieli jotain hyvää ja nopeaa kasvisruokaa, niin kokeile tätä reseptiä, jossa tofu on parhaimmillaan.Teimme pikaversion sivustomme suositusta appelsiinitofu-kastikkeesta ja pääosaa siinä näyttelevät käyttövalmiit Jalotofu Paahtopalat (revitty tofu) ja satokauden veriappelsiini. Lopputuloksena sama herkullinen maku, mutta aikaa valmistamiseen kuluu puolet vähemmän.
Jalotofu Aasia Paahtopalat
revittytofu
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Paahtopala Aasia tai Maustettu (250g)
1-2rkl
rypsiöljyä paistamiseen
200-300g
parsakaalia (pieni parsakaali)
5-6kpl
siitake- tai herkkusieniä
Appelsiinikastike:
1,5dl
appelsiinimehua (tai sesongin veriappelsiini puristettuna)
5-6rkl
vähäsuolaista soijakastiketta (n. ½ dl riippuen kastikkeen suolaisuudesta, 13g/100g suolaa)
3rkl
riisiviinietikkaa
1rkl
vaahterasiirappia tai valinnaista makeuttajaa
1dl
kasvislientä
2-3kpl
valkosipulinkynsi silputtuna
1rkl
inkivääriä raastettuna
1kpl
tuoretta chiliä ilman siemeniä
1rkl
maissitärkkelystä
Lisäksi:
seesaminsiemeniä koristeluun
riisiä
Näin valmistat
- Valmista appelsiinikastike: sekoita appelsiinimehu, kasvisliemi, soijakastike, etikka, siirappi ja maissitärkkelys keskenään. Raasta inkivääri, silppua valkosipuli ja chili. Lisää kastikkeen joukkoon, sekoita ja nosta sivuun odottamaan.
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Pilko sienet ja parsakaali sopiviksi paloiksi. Paahda kuumalla pannulla öljyssä (2 rkl) noin 2-4 min. Lisää paahtopalat (Aasia tai Maustettu) joukkoon. Kaada kastike päälle ja anna kiehahtaa miedolla lämmöllä, niin että kastike suurustuu ja kasvikset kypsyvät. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Koristele appelsiinitofu-kastike seesaminsiemenillä ja tarjoile riisin kera.
- Vinkki: voit myös käyttää reseptiin tuorepuristettua appelsiinimehua ja raastaa puolikkaan luomuappelsiinin kuoren kastikkeen joukkoon!