Voit valmistaa annoksen joko klassikko-sarjan Jalotofu Maustamattomalla tai valmiiksi revityillä ja paistetulla Jalotofu Paahtopalat Maustamattomalla.

Kokeile myös näitä suosittuja tofureseptejä: maukas appelsiini-tofukastike, korealainen tulinen kimchipata, pähkinäinen gado gado salaatti tai “huijarin nyhtöpossua karamellikastikkeella”!

 

Ainesosat

TOFU:
  • 1 pkt Jalotofu Maustamaton Paahtopala 250g tai Klassikko-sarjan Jalotofu Maustamaton 270g
  • 2 rkl öljyä paistamiseen esim seesam
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 1 punainen chili
  • 2 kevätsipulin vartta
  • ½ tl sichuaninpippureita (myös rouhittu mustapippuri käy)
Kastike:
  • 4 rkl (veri)appelsiinimehua (n. ½ appelsiinin mehu puristettuna)
  • 3 isoa valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1 rkl ruoko- tai kookossokeria
  • 3 rkl soijakastiketta (esim Tamari, suolapitoisuus 12g/100)
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • ½ dl vettä
  • 1 rkl maizenaa
Yleiset reseptit
  • riisiä
  • tuoretta korianteria
  • paahdettuja seesaminsimeniä
  • ½-1 dl suolapähkinöitä
  • suolaa

KLASSIKKORESEPTI: KUNG PAO TOFUKASTIKE ohje

  • Klassikko-sarjan Jalotofu Maustamaton 270g Ohje: Avaa maustamattoman tofun paketti ja leikkaa se pituussuunnassa kolmeen osaan. Kääri palat keittiöpyyhkeen sisään ja laita painon alle (esim leikkuulauta ja mortteli) kuivumaan muun esivalmistelun ajaksi. Kuutioi paprikat ja hienonna kevätsipuli. Puolita chili ja pilko pieneksi . Poista siemenet, mikäli haluat kastikkeesta miedomman.

    Valmista kastike: Kuori valkosipulit ja inkivääri. Raasta molemmat ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.

    Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

    Leikkaa tofu arpakuution kokoisiksi paloiksi, paista kuumalla pannulla pienessä määrässä öljyssä noin 3-5 minuuttia tai kunnes tofujen pinta on tarpeeksi rapeita. Lisää sichuaninpippurit sekä paprikat pannulle ja paista muutama minuutti. Vähennä lämpö minimiin ja kaada kastike pannulle. Sekoita hyvin ja anna hautua jälkilämmössä hetken. Tarkista maku ja mausta suolalla tarvittaessa.

    tai

    Revitty tofu Jalotofu Paahtopalat Maustamaton 250g Ohje Kuutioi paprikat ja hienonna kevätsipuli. Puolita chili ja pilko pieneksi. Poista siemenet, mikäli haluat kastikkeesta miedomman.

    Valmista kastike: Kuori valkosipulit ja inkivääri. Raasta molemmat ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.

    Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

    Avaa tofupaketti ja paista tofupaloja pannulla pienessä määrässä öljyssä noin 3-5 minuuttia tai kunnes ne ovat tarpeeksi rapeita. Lisää sichuaninpippurit sekä paprikat pannulle ja paista muutama minuutti. Vähennä lämpö minimiin ja kaada kastike pannulle. Sekoita hyvin ja anna hautua jälkilämmössä hetken. Tarkista maku ja mausta suolalla tarvittaessa.

    Viimeistele kastike kevätsipulilla & korianterilla, suolapähkinöillä ja seesaminsiemenillä. Tarjoile riisin kanssa.

  • Arvostelut
    Anniina
    5 / 5

    Todella hyvä ja herkullinen resepti. Testattiin valmiiksi revityillä ja paahdetuilla tofupaloilla. Helposta reseptiikasta plussaa! Koko perhe tykkäsi ja teimme tuplareseptin. Anniina M.

    Anne
    5 / 5

    Tämä resepti menee makean suolaisten reseptien top 5:een!

    jayy
    5 / 5

    todella maukasta.
    helppoa ja hyvää makean&suolaisen makujen yhdistelmä

    Anni
    4 / 5

    Herkullinen ohje!

    Ilkka Hätälä
    5 / 5

    Tosi hyvää! Työläs oli vaan tehä.

    Jaana
    5 / 5

    Ihan loistava resepti ❣

    Susanna
    5 / 5

    Todella hyvää helppo tehdä eli ollut liian mausteistakaan 😁

    Minttu
    5 / 5

    Nam, mitä herkkua! Tehtiin tätä nälkäiselle perheelle ja ruoka oli valmista nopeasti ja maistui ihan kaikille. Jatkoon!

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.