30 min

2-3:lle

(11)

KLASSIKKORESEPTI: KUNG PAO TOFUKASTIKE

KUNG PAO tofu on (veri)appelsiinilla tuunattu kasvisversio suositusta kiinalaisravintoloiden, kanaa kung pao -annoksesta. Makean suolainen ja mausteinen klassikkoannos valmistuu täydellisesti myös tofulla, noin puolessa tunnissa. Mikäli käytät uusia valmiiksi revittyjä Paahtopaloja, niin annokset ovat vielä nopeammin pöydässä.

kung pao

🥢 AASIA

Ruokavinkki

Voit valmistaa annoksen joko klassikko-sarjan Jalotofu Maustamattomalla tai valmiiksi revityillä ja paistetulla Jalotofu Paahtopalat Maustamattomalla.

Kokeile myös näitä suosittuja tofureseptejä: maukas appelsiini-tofukastike, korealainen tulinen kimchipata, pähkinäinen gado gado salaatti tai ”huijarin nyhtöpossua karamellikastikkeella”!

Näitä tarvitset

TOFU:

1pkt

Jalotofu Maustamaton Paahtopala 250g tai Klassikko-sarjan Jalotofu Maustamaton 270g

2rkl

öljyä paistamiseen esim seesam

1

punainen paprika

1

keltainen paprika

1

punainen chili

2

kevätsipulin vartta

½tl

sichuaninpippureita (myös rouhittu mustapippuri käy)

Kastike:

4rkl

(veri)appelsiinimehua (n. ½ appelsiinin mehu puristettuna)

3

isoa valkosipulinkynttä

1rkl

inkivääriä raastettuna

1rkl

ruoko- tai kookossokeria

3rkl

soijakastiketta (esim Tamari, suolapitoisuus 12g/100)

1rkl

riisiviinietikkaa

½dl

vettä

1rkl

maizenaa

Lisäksi:

riisiä

tuoretta korianteria

paahdettuja seesaminsimeniä

½-1dl

suolapähkinöitä

suolaa

Näin valmistat

  • Klassikko-sarjan Jalotofu Maustamaton 270g Ohje:
  • Avaa maustamattoman tofun paketti ja leikkaa se pituussuunnassa kolmeen osaan. Kääri palat keittiöpyyhkeen sisään ja laita painon alle (esim leikkuulauta ja mortteli) kuivumaan muun esivalmistelun ajaksi. Kuutioi paprikat ja hienonna kevätsipuli. Puolita chili ja pilko pieneksi . Poista siemenet, mikäli haluat kastikkeesta miedomman.
  • Valmista kastike: Kuori valkosipulit ja inkivääri. Raasta molemmat ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.Leikkaa tofu arpakuution kokoisiksi paloiksi, paista kuumalla pannulla pienessä määrässä öljyssä noin 3-5 minuuttia tai kunnes tofujen pinta on tarpeeksi rapeita. Lisää sichuaninpippurit, chili sekä paprikat pannulle ja paista muutama minuutti. Vähennä lämpö minimiin ja kaada kastike pannulle. Sekoita hyvin ja anna hautua jälkilämmössä hetken. Tarkista maku ja mausta suolalla tarvittaessa.
  • Viimeistele kastike kevätsipulilla & korianterilla, suolapähkinöillä ja seesaminsiemenillä. Tarjoile riisin kanssa.

tai

  • Revitty tofu Jalotofu Paahtopalat Maustamaton 250g Ohje
  • Kuutioi paprikat ja hienonna kevätsipuli. Puolita chili ja pilko pieneksi. Poista siemenet, mikäli haluat kastikkeesta miedomman.
  • Valmista kastike: Kuori valkosipulit ja inkivääri. Raasta molemmat ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Avaa tofupaketti ja paista tofupaloja pannulla pienessä määrässä öljyssä noin 3-5 minuuttia tai kunnes ne ovat tarpeeksi rapeita. Lisää sichuaninpippurit, chili sekä paprikat pannulle ja paista muutama minuutti. Vähennä lämpö minimiin ja kaada kastike pannulle. Sekoita hyvin ja anna hautua jälkilämmössä hetken. Tarkista maku ja mausta suolalla tarvittaessa.
  • Viimeistele kastike kevätsipulilla & korianterilla, suolapähkinöillä ja seesaminsiemenillä. Tarjoile riisin kanssa.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.