KLASSIKKORESEPTI: KUNG PAO TOFUKASTIKE

(19)
2-3:lle
KUNG PAO tofu on (veri)appelsiinilla tuunattu kasvisversio suositusta kiinalaisravintoloiden, kanaa kung pao -annoksesta. Makean suolainen ja mausteinen klassikkoannos valmistuu täydellisesti myös tofulla, noin puolessa tunnissa. Mikäli käytät uusia valmiiksi revittyjä Paahtopaloja, niin annokset ovat vielä nopeammin pöydässä.

Voit valmistaa annoksen joko klassikko-sarjan Jalotofu Maustamattomalla tai valmiiksi revityillä ja paistetulla Jalotofu Paahtopalat Maustamattomalla.

Kokeile myös näitä suosittuja tofureseptejä: maukas appelsiini-tofukastike, korealainen tulinen kimchipata, pähkinäinen gado gado salaatti tai ”huijarin nyhtöpossua karamellikastikkeella”!

Ainesosat

TOFU:
1 pkt Jalotofu Maustamaton Paahtopala 250g tai Klassikko-sarjan Jalotofu Maustamaton 270g
2 rkl öljyä paistamiseen esim seesam
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 punainen chili
2 kevätsipulin vartta
½ tl sichuaninpippureita (myös rouhittu mustapippuri käy)
Kastike:
4 rkl (veri)appelsiinimehua (n. ½ appelsiinin mehu puristettuna)
3 isoa valkosipulinkynttä
1 rkl inkivääriä raastettuna
1 rkl ruoko- tai kookossokeria
3 rkl soijakastiketta (esim Tamari, suolapitoisuus 12g/100)
1 rkl riisiviinietikkaa
½ dl vettä
1 rkl maizenaa
riisiä
tuoretta korianteria
paahdettuja seesaminsimeniä
½-1 dl suolapähkinöitä
suolaa

Näin valmistat

Klassikko-sarjan Jalotofu Maustamaton 270g Ohje:

Avaa maustamattoman tofun paketti ja leikkaa se pituussuunnassa kolmeen osaan. Kääri palat keittiöpyyhkeen sisään ja laita painon alle (esim leikkuulauta ja mortteli) kuivumaan muun esivalmistelun ajaksi. Kuutioi paprikat ja hienonna kevätsipuli. Puolita chili ja pilko pieneksi . Poista siemenet, mikäli haluat kastikkeesta miedomman.

Valmista kastike: Kuori valkosipulit ja inkivääri. Raasta molemmat ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.Leikkaa tofu arpakuution kokoisiksi paloiksi, paista kuumalla pannulla pienessä määrässä öljyssä noin 3-5 minuuttia tai kunnes tofujen pinta on tarpeeksi rapeita. Lisää sichuaninpippurit sekä paprikat pannulle ja paista muutama minuutti. Vähennä lämpö minimiin ja kaada kastike pannulle. Sekoita hyvin ja anna hautua jälkilämmössä hetken. Tarkista maku ja mausta suolalla tarvittaessa.

tai

Revitty tofu Jalotofu Paahtopalat Maustamaton 250g Ohje

Kuutioi paprikat ja hienonna kevätsipuli. Puolita chili ja pilko pieneksi. Poista siemenet, mikäli haluat kastikkeesta miedomman.

Valmista kastike: Kuori valkosipulit ja inkivääri. Raasta molemmat ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

Avaa tofupaketti ja paista tofupaloja pannulla pienessä määrässä öljyssä noin 3-5 minuuttia tai kunnes ne ovat tarpeeksi rapeita. Lisää sichuaninpippurit sekä paprikat pannulle ja paista muutama minuutti. Vähennä lämpö minimiin ja kaada kastike pannulle. Sekoita hyvin ja anna hautua jälkilämmössä hetken. Tarkista maku ja mausta suolalla tarvittaessa.

Viimeistele kastike kevätsipulilla & korianterilla, suolapähkinöillä ja seesaminsiemenillä. Tarjoile riisin kanssa.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme