30 min
2-3:lle
KLASSIKKORESEPTI: KUNG PAO TOFUKASTIKE
kung pao
🥢 AASIA
Ruokavinkki
Voit valmistaa annoksen joko klassikko-sarjan Jalotofu Maustamattomalla tai valmiiksi revityillä ja paistetulla Jalotofu Paahtopalat Maustamattomalla.
Kokeile myös näitä suosittuja tofureseptejä: maukas appelsiini-tofukastike, korealainen tulinen kimchipata, pähkinäinen gado gado salaatti tai ”huijarin nyhtöpossua karamellikastikkeella”!
Näitä tarvitset
TOFU:
1pkt
Jalotofu Maustamaton Paahtopala 250g tai Klassikko-sarjan Jalotofu Maustamaton 270g
2rkl
öljyä paistamiseen esim seesam
1
punainen paprika
1
keltainen paprika
1
punainen chili
2
kevätsipulin vartta
½tl
sichuaninpippureita (myös rouhittu mustapippuri käy)
Kastike:
4rkl
(veri)appelsiinimehua (n. ½ appelsiinin mehu puristettuna)
3
isoa valkosipulinkynttä
1rkl
inkivääriä raastettuna
1rkl
ruoko- tai kookossokeria
3rkl
soijakastiketta (esim Tamari, suolapitoisuus 12g/100)
1rkl
riisiviinietikkaa
½dl
vettä
1rkl
maizenaa
Lisäksi:
riisiä
tuoretta korianteria
paahdettuja seesaminsimeniä
½-1dl
suolapähkinöitä
suolaa
Näin valmistat
- Klassikko-sarjan Jalotofu Maustamaton 270g Ohje:
- Avaa maustamattoman tofun paketti ja leikkaa se pituussuunnassa kolmeen osaan. Kääri palat keittiöpyyhkeen sisään ja laita painon alle (esim leikkuulauta ja mortteli) kuivumaan muun esivalmistelun ajaksi. Kuutioi paprikat ja hienonna kevätsipuli. Puolita chili ja pilko pieneksi . Poista siemenet, mikäli haluat kastikkeesta miedomman.
- Valmista kastike: Kuori valkosipulit ja inkivääri. Raasta molemmat ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.Leikkaa tofu arpakuution kokoisiksi paloiksi, paista kuumalla pannulla pienessä määrässä öljyssä noin 3-5 minuuttia tai kunnes tofujen pinta on tarpeeksi rapeita. Lisää sichuaninpippurit, chili sekä paprikat pannulle ja paista muutama minuutti. Vähennä lämpö minimiin ja kaada kastike pannulle. Sekoita hyvin ja anna hautua jälkilämmössä hetken. Tarkista maku ja mausta suolalla tarvittaessa.
- Viimeistele kastike kevätsipulilla & korianterilla, suolapähkinöillä ja seesaminsiemenillä. Tarjoile riisin kanssa.
tai
- Revitty tofu Jalotofu Paahtopalat Maustamaton 250g Ohje
- Kuutioi paprikat ja hienonna kevätsipuli. Puolita chili ja pilko pieneksi. Poista siemenet, mikäli haluat kastikkeesta miedomman.
- Valmista kastike: Kuori valkosipulit ja inkivääri. Raasta molemmat ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Avaa tofupaketti ja paista tofupaloja pannulla pienessä määrässä öljyssä noin 3-5 minuuttia tai kunnes ne ovat tarpeeksi rapeita. Lisää sichuaninpippurit, chili sekä paprikat pannulle ja paista muutama minuutti. Vähennä lämpö minimiin ja kaada kastike pannulle. Sekoita hyvin ja anna hautua jälkilämmössä hetken. Tarkista maku ja mausta suolalla tarvittaessa.
- Viimeistele kastike kevätsipulilla & korianterilla, suolapähkinöillä ja seesaminsiemenillä. Tarjoile riisin kanssa.