Ainesosat

Tofu
  • 1 pkt Jalotofu Maustamaton (270g) luomu
  • 2-3 rkl öljyä paistamiseen
  • 2-3 rkl glaseeraus kastiketta (Esim: Chipotle Glaze-, Hoi Sin- tai Teriyakikastiketta)
Marinoitu lehtikaali
  • 100 g lehtikaalia revittynä
  • ½ sitruunan mehu
  • suolaa ja pippuria myllystä (muutama kierros)
Lisäksi:
  • 6 dl keitettyä, kylmää riisiä
  • 1 dl granaattiomenan siemeniä
  • 2 rkl seesaminsiemeniä

Paistettu riisi glaseeratulla tofulla ja marinoitua lehtikaalia ohje

  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan, mikäli sinulla ei ole valmiiksi keitettyä riisiä. Anna jäähtyä kylmäksi jääkaapissa.

    Avaa maustamaton tofupaketti ja kuivaa talouspaperilla kevyesti painellen tofun pinta. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua* painon alla hetken.

    *kuivaamalla tofun sen pinnasta saa helpommin rapeaa ja tofu ottaa paremmin makuja vastaan

    Aloita pesemällä lehtikaalit. Kuivaa ne ja revi silpuksi salaattikulhoon. Lisää joukkoon suola, pippuri ja sitruunamehu. Sekoita hyvin ja laita sivuun maustumaan. Kuutio tofu.

    Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofukuutiot ruskistumaan. Paista 3-5 min välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman pintaa ja viimeinen kosteus katoaa.

    Vähennä lämpötila puoleen lisää pannulle öljy. Anna tofujen paistua muutama minuutti miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.

    Ota paistinpannu pois kuumalta levyltä ja kaada 2-3 rkl glaseerauskastiketta (esim Chipotle Glaze tai Teriyaki-kastiketta) tofujen päälle ja kiehauta nopeasti samalla sekoittaen (varo polttamasta pohjaan). Siirrä glaseeratut tofukuutiot kulhoon ja pyyhkäise pannu puhtaaksi.

    Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja laita riisit paistumaan. Anna paistua hetken välillä sekoittaen. Vähennä lämpötila puoleen, lisää tofut ja lehtikaali.

    Nosta pannu pöytään ja viimeistele se granaattiomenan ja seesaminsiemenillä.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.