Paistettu riisi glaseeratulla tofulla ja marinoitua lehtikaalia

(1)
2-3:lle
Paistettu riisi eli fried rice on helppo tapa hyödyntää ylijäänyt riisi ja valmistaa nopea pannuateria. Lehtikaalin maku taas pehmenee helpommin syötäväksi, kun sekoitat joukkoon sitruunamehua, suolaa ja pippuria. Annoksen ruokaisuudesta ja potkusta vastaa rapean tulinen glaseerattu tofu.
Katso video

Ainesosat

Tofu
1 pkt Jalotofu Maustamaton (270g) luomu
2-3 rkl öljyä paistamiseen
2-3 rkl glaseeraus kastiketta (Esim: Chipotle Glaze-, Hoi Sin- tai Teriyakikastiketta)
Marinoitu lehtikaali
100 g lehtikaalia revittynä
½ sitruunan mehu
suolaa ja pippuria myllystä (muutama kierros)
Lisäksi:
6 dl keitettyä, kylmää riisiä
1 dl granaattiomenan siemeniä
2 rkl seesaminsiemeniä

Näin valmistat

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan, mikäli sinulla ei ole valmiiksi keitettyä riisiä. Anna jäähtyä kylmäksi jääkaapissa.

Avaa maustamaton tofupaketti ja kuivaa talouspaperilla kevyesti painellen tofun pinta. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua* painon alla hetken.

*kuivaamalla tofun sen pinnasta saa helpommin rapeaa ja tofu ottaa paremmin makuja vastaan

Aloita pesemällä lehtikaalit. Kuivaa ne ja revi silpuksi salaattikulhoon. Lisää joukkoon suola, pippuri ja sitruunamehu. Sekoita hyvin ja laita sivuun maustumaan. Kuutio tofu.

Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofukuutiot ruskistumaan. Paista 3-5 min välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman pintaa ja viimeinen kosteus katoaa.

Vähennä lämpötila puoleen lisää pannulle öljy. Anna tofujen paistua muutama minuutti miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.

Ota paistinpannu pois kuumalta levyltä ja kaada 2-3 rkl glaseerauskastiketta (esim Chipotle Glaze tai Teriyaki-kastiketta) tofujen päälle ja kiehauta nopeasti samalla sekoittaen (varo polttamasta pohjaan). Siirrä glaseeratut tofukuutiot kulhoon ja pyyhkäise pannu puhtaaksi.

Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja laita riisit paistumaan. Anna paistua hetken välillä sekoittaen. Vähennä lämpötila puoleen, lisää tofut ja lehtikaali.

Nosta pannu pöytään ja viimeistele se granaattiomenan ja seesaminsiemenillä.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme