Ainesosat

Yleiset reseptit
  • 1 pkt Jalotofu Maustamaton tai Hempnut
  • 2 rkl oliivi- tai avokadoöljyä
  • 1 tl currya
  • ½ tl savupaprikajauhetta
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • mustapippuria myllystä
Lisäksi:
  • 3 porkkanaa
  • 8 dl kypsää Jasmin- tai basmatiriisiä
  • 150 g sokeriherneenpalkoja
  • 1 keltainen paprika
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ chilipaprika
  • 2-3 rkl oliivi- tai avokadoöljyä
  • ½ ruukku persiljaa
  • ½-1 ruukku korianteria
  • mustapippuria myllystä

Paistettua riisiä, Jalotofua ja kasviksia ohje

  • Kuivaa Jalotofu talouspaperilla ja anna seistä paperin sisällä noin 15 minuuttia. Kypsennä sillä välin Jasmin- tai basmatiriisi.

  • Kuutioi Jalotofu. Kuumenna oliivi- tai avokadoöljy pannulla. Lisää joukkoon curry ja paprikajauhe ja kääntele miedolla lämmöllä. Lisää tofukuutiot ja kääntele mausteiden kanssa pannulla. Lisää soijakastike ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Paista, kunnes pinta on mukavan rapea. Nosta tofukuutiot sivuun.

  • Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa sokeriherneenpalot ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi paprika. Hienonna valkosipulinkynnet ja chilipaprika.

  • Hienonna persilja ja korianteri.Lisää kasvikset ja kääntele kovalla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää kypsä riisi ja kääntele seosta vielä muutaman minuutin ajan. Lisää lopuksi joukkoon paistetut tofukuutiot ja mustapippuria myllystä, sekä hienonnetut yrtit.

  • Tarkista maku. Mausta vielä tarvittaessa soijakastikkeella.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.