60 min

10-12 kpl

(4)

RUOKATRENDI: HELPPO DUMPLINGS RIISIPAPERISTA

Kuka on haaveillut osaavansa tehdä itse ihanat dumplingsit, mutta jättänyt haaveen ajatuksen tasolle, koska liikaa näpertelyä? EI ENÄÄ! Riisipaperi mahdollistaa mutkien suoristamisen ja syntisen hyvä kasvistäyte syntyy tofusta ja vihanneksista. Tiktok-ilmiön inspiroimana kehitimme oman, yllättävän helpon kasvisdumplings-versiomme.

Restaurant Ooh Ma Mi Noods! 🥡🥢

🥢 AASIA

Ruokavinkki

Kasvisdumplings-reseptissä toimii parhaiten valmiiksi marinoitu tofu (Jalotofu Aasia, Marinoitu tai Kylmäsavu). Jos kuitenkin haluat maustaa tofun itse, aina pomminvarma vaihtoehto on pannumarinoitu tofu maustamattomasta tofusta.

Näitä tarvitset

Rice Paper Tofu Dumplings

1pkt

valmiiksi marinoitua tofua 300g (Aasia, Kylmäsavu tai Marinoitu)

2+2rkl

öljyä paistamiseen (seesamiöljyä)

2

valkosipulinkynttä

1tl

raastettua inkivääriä

100g

herkkusieniä

1

porkkana

1

sipuli tai 2 kevätsipulin vartta

2rkl

chilikastiketta

1-2rkl

silputtua ruohosipulia tai korianteria (valinnainen)

20-24kpl

riisipaperia

Lisäksi:

valmista sweet chili -kastiketta dippaamiseen

rypsiöljyä dumplingsien paistamiseen

Oma dippauskastike:

3rkl

soijakastiketta

1rkl

paahdettua seesamiöljyä

2rkl

riisiviinietikkaa

1rkl

valinnaista makeuttajaa esim. vaahterasiirappia

1

punainen chili siputtuna

1tl

raastettua inkivääriä

2rkl

sitruunamehua

1rkl

vettä

1-2rkl

korianteria tai ruohosipulia silputtuna

Näin valmistat

Valmista täyte. Kuori ja hienonna valkosipulit. Raasta inkivääri. Silppua sipuli. Raasta porkkana. Hienonna sienet pieniksi kuutioiksi. Silppua ruohosipuli. Avaa valmiiksi maustettu tofupaketti ja murustele se käsin jauhelihamaiseksi muruksi.

Paahda tofumurua kuumalla pannulla 2-3 min sekoitellen. Lisää 2 rkl öljyä ja paista vielä hetki. Vähennä lämpö puoleen ja paahda tofumurua, kunnes se on tarpeeksi rapeata. Nosta sivuun.Kuumenna sama pannu ja lisää sienet, sipulit, porkkana ja inkivääri. Paahda hetki ja lisää 1-2 rkl öljyä pannulle. Vähennä lämpö puoleen ja paista hetki käännellen. Lisää joukkoon ruohosipulit, chilikastike ja tofut. Sekoita hyvin ja nosta kulhoon.

Valmista dippikastike. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa.

Taittele riisipaperit. Ota iso reunallinen lautanen ja kaada sille (kädenlämpöistä) vettä niin, että riisipaperi peittyy veden alle. Liota riisipaperia vedessä noin 10 sekuntia, niin että se ei repeydy vedestä varovaisesti nostettaessa. Valuta vesi ja laita paperi leikkulaudalle ja lisää keskelle 2 rkl täytettä. Taittele arkin alaosa ja reunat täytteen päälle suorakulmion muotoisesti. Rullaa kiinni. Liota toinen paperi ja taittele täytteellä oleva samalla tavoin sen sisään. Rullaa riisipapereita niin kauan kuin täytettä riittää.

Kuumenna paistinpannu ja kaada siihen rypsiöljyä niin että pohja peittyy kunnolla. Paista tofu-dumplingseja kunnes molemmat puolet ovet kultaisen rapeita. Tarjoile dippikastikkeiden kera.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.