Kasvisdumplings-reseptissä toimii parhaiten valmiiksi marinoitu tofu (Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu). Jos kuitenkin haluat maustaa tofun itse, aina pomminvarma vaihtoehto on pannumarinoitu tofu maustamattomasta tofusta.

Ainesosat

Rice Paper Tofu Dumplings
  • 1 pkt valmiiksi marinoitua tofua 300g (Kylmäsavu tai Marinoitu)
  • 2+2 rkl öljyä paistamiseen (seesamiöljyä)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 100g herkkusieniä
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli tai 2 kevätsipulin vartta
  • 2 rkl chilikastiketta
  • 1-2 rkl silputtua ruohosipulia tai korianteria (valinnainen)
  • 20-24 kpl riisipaperia
  • Lisäksi:
  • valmista sweet chili -kastiketta dippaamiseen
  • rypsiöljyä dumplingsien paistamiseen
Oma dippauskastike:
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl valinnaista makeuttajaa esim. vaahterasiirappia
  • 1 punainen chili siputtuna
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl vettä
  • 1-2 rkl korianteria tai ruohosipulia silputtuna

RUOKATRENDI: HELPPO DUMPLINGS RIISIPAPERISTA ohje

  • Valmista täyte. Kuori ja hienonna valkosipulit. Raasta inkivääri. Silppua sipuli. Raasta porkkana. Hienonna sienet pieniksi kuutioiksi. Silppua ruohosipuli. Avaa valmiiksi maustettu tofupaketti ja murustele se käsin jauhelihamaiseksi muruksi.

    Paahda tofumurua kuumalla pannulla 2-3 min sekoitellen. Lisää 2 rkl öljyä ja paista vielä hetki. Vähennä lämpö puoleen ja paahda tofumurua, kunnes se on tarpeeksi rapeata. Nosta sivuun.

    Kuumenna sama pannu ja lisää sienet, sipulit, porkkana ja inkivääri. Paahda hetki ja lisää 1-2 rkl öljyä pannulle. Vähennä lämpö puoleen ja paista hetki käännellen. Lisää joukkoon ruohosipulit, chilikastike ja tofut. Sekoita hyvin ja nosta kulhoon.

    Valmista dippikastike. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa.

    Taittele riisipaperit. Ota iso reunallinen lautanen ja kaada sille (kädenlämpöistä) vettä niin, että riisipaperi peittyy veden alle. Liota riisipaperia vedessä noin 10 sekuntia, niin että se ei repeydy vedestä varovaisesti nostettaessa. Valuta vesi ja laita paperi leikkulaudalle ja lisää keskelle 2 rkl täytettä. Taittele arkin alaosa ja reunat täytteen päälle suorakulmion muotoisesti. Rullaa kiinni. Liota toinen paperi ja taittele täytteellä oleva samalla tavoin sen sisään. Rullaa riisipapereita niin kauan kuin täytettä riittää.

    Kuumenna paistinpannu ja kaada siihen rypsiöljyä niin että pohja peittyy kunnolla. Paista tofu-dumplingseja kunnes molemmat puolet ovet kultaisen rapeita. Tarjoile dippikastikkeiden kera.

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.