15 - 20 min
2
TOFUNUGETIT JA VALKOSIPULI-INKIVÄÄRIDIPPI
''Jalotofunuggetit toimivat luonnollisesti lämpimällä aterialla, mutta voisin näin lätkäkauden käynnissä ollessa nähdä edessäni tarjottimen, joka sisältää vastapaistettuja tofunuggetteja, dippiä, salaattia ja mausteisia lohkoperunoita.''PAULA HEINONEN – Pidempi Korsi -blogi
Näitä tarvitset
nugetti
300g
Jalotofu Kylmäsavu ((Marinoitu käy myös mainiosti))
pala kuivaa leipää
1tl
perunajauhoja
½tl
merisuolaa
1tl
mustapippuria (myllystä)
puolikkaan sitruunan mehu
puoli ruukkua
tuoretta tilliä
1rkl
ravintohiivahiutaleita
Valkosipuli-inkivääridippi
purkki
kaura fraichea ((2 dl))
3
valkosipulinkynttä
1cm
pala inkivääriä
pieni ripaus suolaa
reilusti mustapippuria myllystä
Näin valmistat
- Pilko kuivahtanut leipä tehosekoittimeen ja lisää joukkoon myös perunajauhot, suola ja pippuri (ja ravintohiivahiutaleet jos käytät). Jauha melko hienoksi, mutta ei liian. Sattumia saa jäädä.
- Lisää tehosekoittimeen tofu ja sitruunanmehu ja pyöräytä taikina. Taikina saa olla koostumukseltaan muruinen.Silppua tilli.Kaavi tofutaikina uuteen kulhoon ja sekoita tilli sekaan.
- Lorauta pannulle öljyä ja muotoile taikinasta nugetteja. Parhaita yksilöitä saat aikaan kun otat kouraasi reippaan ruokalusikallisen taikinaa, puristat ja sitten litistät. Sen jälkeen vielä pieni repsottavien reunojen painelu ja sitten pannulle.
- Paista molemmin puolin pari minuuttia. Voit puristaa vielä valmiiden nugettejen päälle tujauksen sitruunamehua.
- Kuori valkosipulinkynnet ja inkivääri. Raasta molemmat fraicheen ja mausta suolalla ja pippurilla. Varo lisäämästä liikaa suolaa. Anna maustua jääkaapissa tovi. Ja eikun dippailemaan!