15 - 20 min

2

TOFUNUGETIT JA VALKOSIPULI-INKIVÄÄRIDIPPI

''Jalotofunuggetit toimivat luonnollisesti lämpimällä aterialla, mutta voisin näin lätkäkauden käynnissä ollessa nähdä edessäni tarjottimen, joka sisältää vastapaistettuja tofunuggetteja, dippiä, salaattia ja mausteisia lohkoperunoita.''PAULA HEINONEN – Pidempi Korsi -blogi

Näitä tarvitset

nugetti

300g

Jalotofu Kylmäsavu ((Marinoitu käy myös mainiosti))

pala kuivaa leipää

1tl

perunajauhoja

½tl

merisuolaa

1tl

mustapippuria (myllystä)

puolikkaan sitruunan mehu

puoli ruukkua

tuoretta tilliä

1rkl

ravintohiivahiutaleita

Valkosipuli-inkivääridippi

purkki

kaura fraichea ((2 dl))

3

valkosipulinkynttä

1cm

pala inkivääriä

pieni ripaus suolaa

reilusti mustapippuria myllystä

Näin valmistat

  • Pilko kuivahtanut leipä tehosekoittimeen ja lisää joukkoon myös perunajauhot, suola ja pippuri (ja ravintohiivahiutaleet jos käytät). Jauha melko hienoksi, mutta ei liian. Sattumia saa jäädä.
  • Lisää tehosekoittimeen tofu ja sitruunanmehu ja pyöräytä taikina. Taikina saa olla koostumukseltaan muruinen.Silppua tilli.Kaavi tofutaikina uuteen kulhoon ja sekoita tilli sekaan.
  • Lorauta pannulle öljyä ja muotoile taikinasta nugetteja. Parhaita yksilöitä saat aikaan kun otat kouraasi reippaan ruokalusikallisen taikinaa, puristat ja sitten litistät. Sen jälkeen vielä pieni repsottavien reunojen painelu ja sitten pannulle.
  • Paista molemmin puolin pari minuuttia. Voit puristaa vielä valmiiden nugettejen päälle tujauksen sitruunamehua.
  • Kuori valkosipulinkynnet ja inkivääri. Raasta molemmat fraicheen ja mausta suolalla ja pippurilla. Varo lisäämästä liikaa suolaa. Anna maustua jääkaapissa tovi. Ja eikun dippailemaan!

Arvostelut

    Arvostelu