30 min
2hlö
TOFU-NUGETIT A LA SIPSIKALJAVEGAANI
Omnomnooom!! Nopea vegeruoka sipsarin makuun. Rapeat nugetit tofusta, vegaaninen majoneesi tai makea chilikastike on täydellinen kombo. Resepti talteen, koska palaat siihen vielä useasti.
Näitä tarvitset
SIPSIKALJATOFU
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu
Beer batter
1dl
riisijauhoja
n. ½dl
kikhernejauhoja
1rkl
tapiokatärkkelystä
2-3rkl
taco mausteseosta
½tl
savustettua paprikaa
n. 1tl
Nori hiutaleita
Ripaus inkivääriä (jauhettu)
Ripaus merisuolahiutaleita
Muutama rouhaisu valkosipulimyllystä
2-2,5dl
olutta (käytä gluteenitonta/vegaanista tarvittaessa)
Lisäksi:
Murskattuja sipsejä
rypsiöljyä paistamiseen
Yrittisuolaseosta (esim. Herbamare)
RANSKALAISIA
Dippeinä toimii hyvin:
Vegaaninen chilimajoneesi
Makea chilikastike
Näin valmistat
- Sekoita kulhossa ”beer batterin” ainekset. Murskaa toiseen kulhoon sipsejä. Leikkaa (pressattu/kuivattu) kylmäsavutofu paksuiksi tikuiksi. Älä tee siis liian ohuita, jotta pysyvät kasassa (muodolla muuten ei ole niin väliä).
- Pyörittele tofu ensin ”beer batterissa” (pyri saamaan pintaan paksuhko kerros löysää taikinaa) ja sitten murennetuissa sipseissä. Kuumenna reiluhko määrä rypsiöljyä pannulla. Laita sipsikaljatofut paistumaan ja kääntele varovasti, jotta saat kauniin kultaisen paistovärin joka puolelle. Nostele tofut pannulta leivinpaperin päälle ja ripottele vielä halutessasi päälle yrttisuolaseosta.
- Tarjoile: vaikka ranskalaisten ja erilaisten dippejen kera. Sipsikaljatofut toimivat super hyvin vegaanisen chilimajoneesin tai makean chilikastikkeen kanssa. Voit myös valmistaa itse erilaisia dippejä, esim. herneistä, mintusta, oliviiöljystä ja mausteista saa pätevän dipin.
- Herneitä, tuoretta minttua, oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria, vegejogurttia, tuoretta korianteria, limen mehua, valkosipulia, suolaa, mustapippuria