30 min

2hlö

TOFU-NUGETIT A LA SIPSIKALJAVEGAANI

Omnomnooom!! Nopea vegeruoka sipsarin makuun. Rapeat nugetit tofusta, vegaaninen majoneesi tai makea chilikastike on täydellinen kombo. Resepti talteen, koska palaat siihen vielä useasti.

Näitä tarvitset

SIPSIKALJATOFU

1pkt

Jalotofu Kylmäsavu

Beer batter

1dl

riisijauhoja

n. ½dl

kikhernejauhoja

1rkl

tapiokatärkkelystä

2-3rkl

taco mausteseosta

½tl

savustettua paprikaa

n. 1tl

Nori hiutaleita

Ripaus inkivääriä (jauhettu)

Ripaus merisuolahiutaleita

Muutama rouhaisu valkosipulimyllystä

2-2,5dl

olutta (käytä gluteenitonta/vegaanista tarvittaessa)

Lisäksi:

Murskattuja sipsejä

rypsiöljyä paistamiseen

Yrittisuolaseosta (esim. Herbamare)

RANSKALAISIA

Dippeinä toimii hyvin:

Vegaaninen chilimajoneesi

Makea chilikastike

Näin valmistat

  • Sekoita kulhossa ”beer batterin” ainekset. Murskaa toiseen kulhoon sipsejä. Leikkaa (pressattu/kuivattu) kylmäsavutofu paksuiksi tikuiksi. Älä tee siis liian ohuita, jotta pysyvät kasassa (muodolla muuten ei ole niin väliä).
  • Pyörittele tofu ensin ”beer batterissa” (pyri saamaan pintaan paksuhko kerros löysää taikinaa) ja sitten murennetuissa sipseissä. Kuumenna reiluhko määrä rypsiöljyä pannulla. Laita sipsikaljatofut paistumaan ja kääntele varovasti, jotta saat kauniin kultaisen paistovärin joka puolelle. Nostele tofut pannulta leivinpaperin päälle ja ripottele vielä halutessasi päälle yrttisuolaseosta.
  • Tarjoile: vaikka ranskalaisten ja erilaisten dippejen kera. Sipsikaljatofut toimivat super hyvin vegaanisen chilimajoneesin tai makean chilikastikkeen kanssa. Voit myös valmistaa itse erilaisia dippejä, esim. herneistä, mintusta, oliviiöljystä ja mausteista saa pätevän dipin.
  • Herneitä, tuoretta minttua, oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria, vegejogurttia, tuoretta korianteria, limen mehua, valkosipulia, suolaa, mustapippuria

Arvostelut

Arvostelu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.