Paistetut tofu”ahven”fileet tillivoilla

(2)
30 min 2-3:lle
Saisiko olla kesäisiä ja merellisiä makuja kahdella tapaa? Ota tämän reseptin vinkit talteen, jos kaipaat lautasellesi rapeakuorisia ”kala”fileitä ja sesongin parsaa tillivoilla, vegaanisena tietenkin. Yksinkertaisimmillaan reseptin massasta pyöritetään tietenkin nopeita ”kala”nugetteja, joita tarjotaan perunoiden ja kaurafraicen kera. Samalla vaivalla voit myös taputella tofumassan norilehtien päälle, paistaa pannulla ahvefileiden tapaan ja tarjota rapeakuorisia merellisiä makuja pursuilevia tofufileitä satokauden tuoreen parsan ja tillivoin kanssa.
Katso video
Rapeaksi paistetut tofut.

Vinkki: voit myös kokeilla perunoiden tilalla bataattia ja marinoidun Jalotofun vaihtoa savutofuun.

Inspiraatio tähän vegaaniseen ja merellisiä makuja pursuilevaan reseptiin löytyi Wooheng-ruokablogista.

Ainesosat

Tofufileet:
1 kpl Jalotofu Marinoitu 300g
300 g perunoita kuorittuna tai kuorineen
¼ tl valkopippuria tai sitruunapippuria 1/2 tl
1 rkl maissitärkkelystä
1 rkl raastettua sitruunan kuorta
1,5 rkl rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
2-3 norilehteä
1-2 rkl korppujauhoja
öljyä paistamiseen
Norilehtien voiteluun:
1 rkl vettä
1 rkl maissitärkkelystä
Valkosipuli-tillivoi:
100 g voita (kasvipohjaista tarvittaessa)
1 iso valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
Lisäksi:
1-2 nippua sesongin parsaa tai broccoliinia
sitruunasiivuja tarjoiluun
mustapippuria myllystä

Näin valmistat

Avaa marinoitu tofupaketti, leikkaa tofu kahdeksi siivuksi. Aseta ne keittiöpyyhkeen ja painon alle kuivumaan. Raasta sitruunankuori ja hienonna noin 1,5 rkl tuoretta tilliä.

Kuori perunat ja pilko pieneksi. Lisää raa’at perunakuutiot blenderiin ja pyöräytä tahnaksi. Laita harso siivilään ja siivilän alle lautanen. Kaada perunaseos harson päälle ja anna ylimääräisten nesteiden valua pois.

Ota tofusiivut ja muussaa ne käsin kulhoon pieneksi muruksi. Lisää perunaseos, sitruunankuori, mausteet ja tilli ja tärkkelys. Sekoita hyvin.

Sekoita vesi ja maissitärkkelys keskenään pienessä astiassa. Leikkaa norilehdet puoliksi tai neljään osaan. Asettele norit leikkuulaudalle kirkas puoli alaspäin. Voitele tärkkelysvedellä, niin tofumassa pysyy paremmin kiinni. Muotoile ja purista käsillä massasta sopivan kokoinen annos ja taputtele sormien avulla tasaisesti norilehden päälle. Jätä reunoille kuitenkin hieman tilaa (0,5-cm), sillä norilehti kustistuu paistettaessa. Tee näin kunnnes kaikki massat ja norilehdet on käytetty. Ripottele tofumassan päälle vielä kevyesti korppujauhoja ja mausta mustapippurilla.

Valmista valkosipuli-tillivoi: kiehauta voi pienessä kattilassa ja lisää joukkoon valkosipulit ja tilli. Anna hautua jälkilämmöllä.

Keitä parsat.

Kuumenna pannulla 2 rkl öljyä ja lisää pannulle 1-2 fillettä tofupuoli alaspäin. Paista keskilämmöllä noin 3-4, minuuttia, kunnes tofu saa kultaisen ruskean pinnan. Käännä file toisinpäin ja paista noin 30 sekuntia ja nosta sivuun. Leikkaa fileistä sopivan kokoisia tai tarjoile sellaisenaan parsan ja tillivoin kera.

VINKKI: voit pyöritellä nopeasti massasta ”kala”nugetteja, leivittää korppujauhoilla ja paistaa suoraan sellaisenaan tarjoiltavaksi.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme