30 min

2-3:lle

Paistetut tofu”ahven”fileet tillivoilla

Saisiko olla kesäisiä ja merellisiä makuja kahdella tapaa?Ota tämän reseptin vinkit talteen, jos kaipaat lautasellesi rapeakuorisia "kala"fileitä ja sesongin parsaa tillivoilla, vegaanisena tietenkin.Yksinkertaisimmillaan reseptin massasta pyöritetään tietenkin nopeita "kala"nugetteja, joita tarjotaan perunoiden ja kaurafraicen kera. Samalla vaivalla voit myös taputella tofumassan norilehtien päälle, paistaa pannulla ahvefileiden tapaan ja tarjota rapeakuorisia merellisiä makuja pursuilevia tofufileitä satokauden tuoreen parsan ja tillivoin kanssa.

kala

marinointi

kesäruoka

kesä

Ruokavinkki

Vinkki: voit myös kokeilla perunoiden tilalla bataattia ja marinoidun Jalotofun vaihtoa savutofuun.

Inspiraatio tähän vegaaniseen ja merellisiä makuja pursuilevaan reseptiin löytyi Wooheng-ruokablogista.

Näitä tarvitset

Tofufileet:

1kpl

Jalotofu Marinoitu 300g

300g

perunoita kuorittuna tai kuorineen

¼tl

valkopippuria tai sitruunapippuria 1/2 tl

1rkl

maissitärkkelystä

1rkl

raastettua sitruunan kuorta

1,5rkl

rkl tuoretta tilliä hienonnettuna

2-3

norilehteä

1-2rkl

korppujauhoja

öljyä paistamiseen

Norilehtien voiteluun:

1rkl

vettä

1rkl

maissitärkkelystä

Valkosipuli-tillivoi:

100g

voita (kasvipohjaista tarvittaessa)

1

iso valkosipulinkynsi hienonnettuna

2rkl

tuoretta tilliä hienonnettuna

Lisäksi:

1-2

nippua sesongin parsaa tai broccoliinia

sitruunasiivuja tarjoiluun

mustapippuria myllystä

Näin valmistat

  • Avaa marinoitu tofupaketti, leikkaa tofu kahdeksi siivuksi. Aseta ne keittiöpyyhkeen ja painon alle kuivumaan. Raasta sitruunankuori ja hienonna noin 1,5 rkl tuoretta tilliä.
  • Kuori perunat ja pilko pieneksi. Lisää raa’at perunakuutiot blenderiin ja pyöräytä tahnaksi. Laita harso siivilään ja siivilän alle lautanen. Kaada perunaseos harson päälle ja anna ylimääräisten nesteiden valua pois.
  • Ota tofusiivut ja muussaa ne käsin kulhoon pieneksi muruksi. Lisää perunaseos, sitruunankuori, mausteet ja tilli ja tärkkelys. Sekoita hyvin.
  • Sekoita vesi ja maissitärkkelys keskenään pienessä astiassa. Leikkaa norilehdet puoliksi tai neljään osaan. Asettele norit leikkuulaudalle kirkas puoli alaspäin. Voitele tärkkelysvedellä, niin tofumassa pysyy paremmin kiinni. Muotoile ja purista käsillä massasta sopivan kokoinen annos ja taputtele sormien avulla tasaisesti norilehden päälle. Jätä reunoille kuitenkin hieman tilaa (0,5-cm), sillä norilehti kustistuu paistettaessa. Tee näin kunnnes kaikki massat ja norilehdet on käytetty. Ripottele tofumassan päälle vielä kevyesti korppujauhoja ja mausta mustapippurilla.
  • Valmista valkosipuli-tillivoi: kiehauta voi pienessä kattilassa ja lisää joukkoon valkosipulit ja tilli. Anna hautua jälkilämmöllä.
  • Keitä parsat.
  • Kuumenna pannulla 2 rkl öljyä ja lisää pannulle 1-2 fillettä tofupuoli alaspäin. Paista keskilämmöllä noin 3-4, minuuttia, kunnes tofu saa kultaisen ruskean pinnan. Käännä file toisinpäin ja paista noin 30 sekuntia ja nosta sivuun. Leikkaa fileistä sopivan kokoisia tai tarjoile sellaisenaan parsan ja tillivoin kera.
  • VINKKI: voit pyöritellä nopeasti massasta ”kala”nugetteja, leivittää korppujauhoilla ja paistaa suoraan sellaisenaan tarjoiltavaksi.
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu