TOFUSKAGEN PERUNASALAATTI

(1)
4annosta
Olisiko tässä talvisten juhlahetkien uusi klassikko? Tofuskagen goes perunasalaatti eli mieletön yhdistelmä kylmäsavuista, merellistä juhlaruokaa vaikkapa uuden vuoden juhliin. Sopii yhtä lailla kesäkauden al fresco -ruokailuun. Vaikuttaisi siltä, että tofuskagen voidaan vakiinnuttaa jo terminä!

Tämä resepti sopii erinomaisesti kalattomaan ruokavalioon! Täältä löydät lisää merellisiä tofureseptejä.

Ainesosat

Tofuskagen
1 pkt Jalotofu Maustamaton (270g) luomu
1 punasipuli
1 ½ dl vegaanista majoneesia (Hellman's)
3 rkl vegaanista ranskankermaa (Oatly Creme Fraiche)
4 rkl vegaanista mätiä (Cavi-Art)
½ luomu sitruunankuori
2-3 rkl sitruunanmehua
3 rkl tilliä
½ tl mustapippuria myllystä
½ tl sormisuolaa
Perunasalaatti
6-8 perunaa keitettynä (uusia tai puikulaperunoita)
½ punasipuli silputtuna
1 ps salaattisekoitusta 150-170g
1-2 rkl kapriksia
2-3 rkl pinjan- ja tai kurpitsansiemeniä paahdettuna
Lisäksi:
n. 1 dl valmista salaatinkastiketta

Näin valmistat

VALMISTA SKAGEN:

Avaa maustamaton tofupaketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua* painon alla hetken.

*kuivaamalla tofu ottaa paremmin makuja vastaan.

Murenna kuivattu tofu kulhoon sopivan kokoisiksi muruiksi. Raasta puolikkaan luomusitruuna kuori ja purista 2-3 rkl sitruunanmehua. Lisää tofujen joukkoon sitruunankuori ja mehu, suola ja pippuri. Sekoita hyvin.

Hienonna tilli ja sipuli varsineen. Sekoita tilli, sipuli, majoneesi ja vegaaninen mäti tofuseokseen. Lusikoi ranskankerma joukkoon pienissä erissä sen verran, että seos on tarpeeksi jämäkkää ja lusikoitavissa. Nosta jääkaappiin maustumaan vähintään kahdeksi tunniksi, mielellään yön yli. Tarkista maku ja tarvittaessa lisää makusi mukaan suolaa ja pippuria.

VALMISTA SALAATTI:

Keitä perunat kypsiksi. Jäähdytä ja pilko ne sopivan kokoisiksi paloiksi. Kasaa kaikki ainekset kulhoon aloittaen salaattista, perunoista ja kapriksista. Sekoita kastike joukkoon. Lusikoi päälle 3-4 rkl tofuskagenia. Ripottele päälle paahdetut siemenet ja silputtu punasipuli.

Tarjoile maalaisleivän kanssa.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme