15 - 20 min

4annosta

TOFUSKAGEN PERUNASALAATTI

Olisiko tässä talvisten juhlahetkien uusi klassikko? Tofuskagen goes perunasalaatti eli mieletön yhdistelmä kylmäsavuista, merellistä juhlaruokaa vaikkapa uuden vuoden juhliin. Sopii yhtä lailla kesäkauden al fresco -ruokailuun. Vaikuttaisi siltä, että tofuskagen voidaan vakiinnuttaa jo terminä!

kala

Ruokavinkki

Tämä resepti sopii erinomaisesti kalattomaan ruokavalioon! Täältä löydät lisää merellisiä tofureseptejä.

Näitä tarvitset

Tofuskagen

1pkt

Jalotofu Maustamaton (270g) luomu

1

punasipuli

1 ½dl

vegaanista majoneesia (Hellman's)

3rkl

vegaanista ranskankermaa (Oatly Creme Fraiche)

4rkl

vegaanista mätiä (Cavi-Art)

½luomu

sitruunankuori

2-3rkl

sitruunanmehua

3rkl

tilliä

½tl

mustapippuria myllystä

½tl

sormisuolaa

Perunasalaatti

6-8

perunaa keitettynä (uusia tai puikulaperunoita)

½

punasipuli silputtuna

1ps

salaattisekoitusta 150-170g

1-2rkl

kapriksia

2-3rkl

pinjan- ja tai kurpitsansiemeniä paahdettuna

Lisäksi:

n. 1dl

valmista salaatinkastiketta

Näin valmistat

VALMISTA SKAGEN:

  • Avaa maustamaton tofupaketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua* painon alla hetken.
  • *kuivaamalla tofu ottaa paremmin makuja vastaan.
  • Murenna kuivattu tofu kulhoon sopivan kokoisiksi muruiksi. Raasta puolikkaan luomusitruuna kuori ja purista 2-3 rkl sitruunanmehua. Lisää tofujen joukkoon sitruunankuori ja mehu, suola ja pippuri. Sekoita hyvin.
  • Hienonna tilli ja sipuli varsineen. Sekoita tilli, sipuli, majoneesi ja vegaaninen mäti tofuseokseen. Lusikoi ranskankerma joukkoon pienissä erissä sen verran, että seos on tarpeeksi jämäkkää ja lusikoitavissa. Nosta jääkaappiin maustumaan vähintään kahdeksi tunniksi, mielellään yön yli. Tarkista maku ja tarvittaessa lisää makusi mukaan suolaa ja pippuria.

VALMISTA SALAATTI:

  • Keitä perunat kypsiksi. Jäähdytä ja pilko ne sopivan kokoisiksi paloiksi. Kasaa kaikki ainekset kulhoon aloittaen salaattista, perunoista ja kapriksista. Sekoita kastike joukkoon. Lusikoi päälle 3-4 rkl tofuskagenia. Ripottele päälle paahdetut siemenet ja silputtu punasipuli.
  • Tarjoile maalaisleivän kanssa.

Arvostelut

    Arvostelu