15 - 20 min
4annosta
TOFU-SKAGEN PERUNASALAATTI
Kalaton resepti
Ruokavinkki
Tämä resepti sopii erinomaisesti kalattomaan ruokavalioon! Täältä löydät lisää merellisiä tofureseptejä.
Näitä tarvitset
Tofuskagen
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu
1
punasipuli
1 ½dl
vegaanista majoneesia (Hellman's)
3rkl
vegaanista ranskankermaa (Oatly Creme Fraiche)
4rkl
vegaanista mätiä (Cavi-Art)
½luomu
sitruunankuori
2-3rkl
sitruunanmehua
3rkl
tilliä
½tl
mustapippuria myllystä
½tl
sormisuolaa
Perunasalaatti
6-8
perunaa keitettynä (uusia tai puikulaperunoita)
½
punasipuli silputtuna
1ps
salaattisekoitusta 150-170g
1-2rkl
kapriksia
2-3rkl
pinjan- ja tai kurpitsansiemeniä paahdettuna
Lisäksi:
n. 1dl
valmista salaatinkastiketta
Näin valmistat
VALMISTA SKAGEN:
- Avaa savutofupaketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua* painon alla hetken.
- *kuivaamalla tofu ottaa paremmin makuja vastaan.
- Murenna kuivattu tofu kulhoon sopivan kokoisiksi muruiksi. Raasta puolikkaan luomusitruuna kuori ja purista 2-3 rkl sitruunanmehua. Lisää tofujen joukkoon sitruunankuori ja mehu, suola ja pippuri. Sekoita hyvin.
- Hienonna tilli ja sipuli varsineen. Sekoita tilli, sipuli, majoneesi ja vegaaninen mäti tofuseokseen. Lusikoi ranskankerma joukkoon pienissä erissä sen verran, että seos on tarpeeksi jämäkkää ja lusikoitavissa. Nosta jääkaappiin maustumaan vähintään kahdeksi tunniksi, mielellään yön yli. Tarkista maku ja tarvittaessa lisää makusi mukaan suolaa ja pippuria.
VALMISTA SALAATTI:
- Keitä perunat kypsiksi. Jäähdytä ja pilko ne sopivan kokoisiksi paloiksi. Kasaa kaikki ainekset kulhoon aloittaen salaattista, perunoista ja kapriksista. Sekoita kastike joukkoon. Lusikoi päälle 3-4 rkl tofuskagenia. Ripottele päälle paahdetut siemenet ja silputtu punasipuli.
- Tarjoile maalaisleivän kanssa.