1 h 15 min

4:lle

UUNIPERUNAT: SAVUTOFUTAHNA TAI TOFUSKAGENRÖRA

Makuja pursuilevien täytteiden valmistaminen tähän klassikkoruokaan on helppoa: sekoita vain kaikki ainekset keskenään ja lusikoi täytteeksi. Tässä kaksi herkullista vegaanista täytevaihtoehtoa, joista voit valita omien makumieltymysten mukaan.

kala

Tofuskagen

Tofuröra

MerellinenResepti

Ruokavinkki

Tämä resepti sopii erinomaisesti kalattomaan ruokavalioon! Täältä löydät lisää merellisiä tofureseptejä.

Näitä tarvitset

Uuniperuna

2kpl

perunaa per syöjä (jauhoinen lajike esim. Rosamunda)

suolaa

öljyä

Kermainen savutofutäyte

1pkt

Jalotofu Kylmäsavu (300g)

2dl

kaurafraichea (esim Oatly)

1/2

punasipuli

1dl

yrttejä hienonnettuna (tilli ja ruohosipuli)

½

luomusitruunan kuori ja mehu

suolaa ja pippuria myllystä oman maun mukaan

Sitruunainen tofuskagenröra

1pkt

Jalotofu Maustamaton (270g)

1

punasipuli

1 ½dl

vegaanista majoneesia (Hellman's)

3rkl

vegaanista ranskankermaa (Oatly Creme Fraiche)

3rkl

vegaanista mätiä (Cavi-Art)

½

luomu sitruunankuori

2rkl

sitruunanmehua

3rkl

tilliä silputtuna

½tl

mustapippuria myllystä

½tl

sormisuolaa

Näin valmistat

  • Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Pese perunat huolellisesti ja keihästä niihin haarukalla muutama reikä. Hiero pintaan kevyesti oliiviöljyä ja suolaa. Paista uunissa noin 50-60 minuuttia 200 asteessa ja kokeile kypsyyttä esim tikulla. Kun perunat ovat kypsiä, tee niihin viillot ja lusikoi valmistamasi täyte perunan sisään.

Valmista täyte:

  • Savutofutahna
  • Murenna savutofu kulhoon sopivan kokoisiksi muruiksi. Raasta päälle puolikkaan luomusitruuna kuori ja purista 3-4 rkl sitruunanmehua. Silppua punasipuli ja yrtit. Lisää kulhoon sipuli ja yrtit, kaurafraice, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi ja nosta sivuun odottamaan.

tai

  • Tofuskagenröra
  • Avaa maustamaton tofupaketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua* painon alla hetken.

*kuivaamalla tofu ottaa paremmin makuja vastaan.

  • Murenna kuivattu tofu kulhoon sopivan kokoisiksi muruiksi. Raasta puolikkaan luomusitruuna kuori ja purista 2-3 rkl sitruunanmehua. Lisää tofujen joukkoon sitruunankuori ja mehu, suola ja pippuri. Sekoita hyvin.
  • Hienonna tilli ja sipuli varsineen. Sekoita tilli, sipuli, majoneesi ja vegaaninen mäti tofuseokseen. Lusikoi ranskankerma joukkoon pienissä erissä sen verran, että seos on tarpeeksi jämäkkää ja lusikoitavissa. Nosta jääkaappiin maustumaan noin puoleksi tunniksi. Tarkista maku ja tarvittaessa lisää makusi mukaan suolaa ja pippuria.

Arvostelut

    Arvostelu