UUNIPERUNAT: SAVUTOFUTAHNA TAI TOFUSKAGENRÖRA

(1)
4:lle
Makuja pursuilevien täytteiden valmistaminen tähän klassikkoruokaan on helppoa: sekoita vain kaikki ainekset keskenään ja lusikoi täytteeksi. Tässä kaksi herkullista vegaanista täytevaihtoehtoa, joista voit valita omien makumieltymysten mukaan.

Tämä resepti sopii erinomaisesti kalattomaan ruokavalioon! Täältä löydät lisää merellisiä tofureseptejä.

Ainesosat

Uuniperuna
2 kpl perunaa per syöjä (jauhoinen lajike esim. Rosamunda)
suolaa
öljyä
Kermainen savutofutäyte
1 pkt Jalotofu Kylmäsavu (300g)
2 dl kaurafraichea (esim Oatly)
1/2 punasipuli
1 dl yrttejä hienonnettuna (tilli ja ruohosipuli)
½ luomusitruunan kuori ja mehu
suolaa ja pippuria myllystä oman maun mukaan (esim n. 1/4 tl molempia)
Sitruunainen tofuskagenröra
1 pkt Jalotofu Maustamaton (270g)
1 punasipuli
1 ½ dl vegaanista majoneesia (Hellman's)
3 rkl vegaanista ranskankermaa (Oatly Creme Fraiche)
3 rkl vegaanista mätiä (Cavi-Art)
½ luomu sitruunankuori
2 rkl sitruunanmehua
3 rkl tilliä silputtuna
½ tl mustapippuria myllystä
½ tl sormisuolaa

 

 

Näin valmistat

Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Pese perunat huolellisesti ja keihästä niihin haarukalla muutama reikä. Hiero pintaan kevyesti oliiviöljyä ja suolaa. Paista uunissa noin 50-60 minuuttia 200 asteessa ja kokeile kypsyyttä esim tikulla. Kun perunat ovat kypsiä, tee niihin viillot ja lusikoi valmistamasi täyte perunan sisään.

Valmista täyte:

Savutofutahna

Murenna savutofu kulhoon sopivan kokoisiksi muruiksi. Raasta päälle puolikkaan luomusitruuna kuori ja purista 3-4 rkl sitruunanmehua. Silppua punasipuli ja yrtit. Lisää kulhoon sipuli ja yrtit, kaurafraice, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi ja nosta sivuun odottamaan.

tai

Tofuskagenröra

Avaa maustamaton tofupaketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua* painon alla hetken.
*kuivaamalla tofu ottaa paremmin makuja vastaan.

Murenna kuivattu tofu kulhoon sopivan kokoisiksi muruiksi. Raasta puolikkaan luomusitruuna kuori ja purista 2-3 rkl sitruunanmehua. Lisää tofujen joukkoon sitruunankuori ja mehu, suola ja pippuri. Sekoita hyvin.

Hienonna tilli ja sipuli varsineen. Sekoita tilli, sipuli, majoneesi ja vegaaninen mäti tofuseokseen. Lusikoi ranskankerma joukkoon pienissä erissä sen verran, että seos on tarpeeksi jämäkkää ja lusikoitavissa. Nosta jääkaappiin maustumaan noin puoleksi tunniksi. Tarkista maku ja tarvittaessa lisää makusi mukaan suolaa ja pippuria.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme