Ainesosat

Uuniperuna
  • 2 kpl perunaa per syöjä (jauhoinen lajike esim. Rosamunda)
  • suolaa
  • öljyä
Kermainen savutofutäyte
  • 1 pkt Jalotofu Kylmäsavu (300g)
  • 2 dl kaurafraichea (esim Oatly)
  • 1/2 punasipuli
  • 1 dl yrttejä hienonnettuna (tilli ja ruohosipuli)
  • ½ luomusitruunan kuori ja mehu
  • suolaa ja pippuria myllystä oman maun mukaan (esim n. 1/4 tl molempia)
Sitruunainen tofuskagenröra
  • 1 pkt Jalotofu Maustamaton (270g)
  • 1 punasipuli
  • 1 ½ dl vegaanista majoneesia (Hellman's)
  • 3 rkl vegaanista ranskankermaa (Oatly Creme Fraiche)
  • 3 rkl vegaanista mätiä (Cavi-Art)
  • ½ luomu sitruunankuori
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • 3 rkl tilliä silputtuna
  • ½ tl mustapippuria myllystä
  • ½ tl sormisuolaa

Täytetyt uuniperunat (v): savutofutahna tai tofuskagenröra ohje

  • Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Pese perunat huolellisesti ja keihästä niihin haarukalla muutama reikä. Hiero pintaan kevyesti oliiviöljyä ja suolaa. Paista uunissa noin 50-60 minuuttia 200 asteessa ja kokeile kypsyyttä esim tikulla. Kun perunat ovat kypsiä, tee niihin viillot ja lusikoi valmistamasi täyte perunan sisään.

    Valmista täyte:

    Savutofutahna

    Murenna savutofu kulhoon sopivan kokoisiksi muruiksi. Raasta päälle puolikkaan luomusitruuna kuori ja purista 3-4 rkl sitruunanmehua. Silppua punasipuli ja yrtit. Lisää kulhoon sipuli ja yrtit, kaurafraice, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi ja nosta sivuun odottamaan.

    tai

    Tofuskagenröra

    Avaa maustamaton tofupaketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua* painon alla hetken.

    *kuivaamalla tofu ottaa paremmin makuja vastaan.

    Murenna kuivattu tofu kulhoon sopivan kokoisiksi muruiksi. Raasta puolikkaan luomusitruuna kuori ja purista 2-3 rkl sitruunanmehua. Lisää tofujen joukkoon sitruunankuori ja mehu, suola ja pippuri. Sekoita hyvin.

    Hienonna tilli ja sipuli varsineen. Sekoita tilli, sipuli, majoneesi ja vegaaninen mäti tofuseokseen. Lusikoi ranskankerma joukkoon pienissä erissä sen verran, että seos on tarpeeksi jämäkkää ja lusikoitavissa. Nosta jääkaappiin maustumaan noin puoleksi tunniksi. Tarkista maku ja tarvittaessa lisää makusi mukaan suolaa ja pippuria.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.