5-6 kpl

VEGAANISET SAARISTOLAISVOHVELIT (G, V)

Millä kutsua juhlavia vohveleita, joiden täytteinä maistuu tofuskagen, vegaaninen kylmäsavulohi eli porkkala tai niinikään vegaaniset, rapeat "savuporo" kuutiot? Saaristolaisvohvelit! Sellaiset, joihin halukkaille bonuksena tarjoillaan ripaus Lapin eksotiikkaa! Allergiaystävällisesti.

Näitä tarvitset

Tofuskagen

1pkt

Jalotofu Maustamaton (270g) luomu

1

kesäpunasipuli

1 ½dl

vegaanista majoneesia (Hellman's)

3rkl

vegaanista ranskankermaa (Oatly Creme Fraiche)

3-4rkl

vegaanista mätiä (Cavi-Art)

½luomu

sitruunankuori

3rkl

sitruunanmehua

3rkl

tilliä

½tl

mustapippuria myllystä

½tl

sormisuolaa

Gluteenittomat vohvelit

5dl

kauramaitoa

5dl

gluteenitonta jauhoseosta

tl

leivinjauhetta

½tl

suolaa

1dl

Flora Laktoositon&Maidoton (sulatettuna)

Paistamiseen juoksevaa Flora Culinessea

Porkkala vegaaninen ''kylmäsavulohi''

n. 5

paksua porkkanaa (500 g siivuina)

1l

vettä

1 ½rkl

sokeria

1rkl

merisuolaa

1rkl

rypsiöljyä

1tl

valkoviinietikkaa

1tl

savuaromia

½tl

sokeria

1tl

suolaa

roseepippuria koristeeksi

Rapeat "savuporo"-tofukuutiot

1pkt

Jalotofu Kylmäsavu (300 g)

1-2rkl

öljyä paistamiseen

Lisäksi:

tilliä ja/tai ruohosipuli

smetanaa tai ranskankermaa

marinoitua punasipulia

vegaanista mätiä

Näin valmistat

VALMISTA TOFUSKAGEN:

  • Avaa maustamaton tofupaketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua* painon alla hetken.
  • *kuivaamalla tofu ottaa paremmin makuja vastaan.
  • Murenn* kuivattu tofu kulhoon sopivan kokoisiksi muruiksi. Raasta puolikkaan luomusitruuna kuori ja purista 2-3 rkl sitruunanmehua. Lisää tofujen joukkoon sitruunankuori ja mehu, suola ja pippuri. Sekoita hyvin.
  • Hienonna tilli ja sipuli varsineen. Sekoita tilli, sipuli, majoneesi ja vegaaninen mäti tofuseokseen. Lusikoi ranskankerma joukkoon pienissä erissä sen verran, että seos on tarpeeksi jämäkkää ja lusikoitavissa. Nosta jääkaappiin maustumaan noin vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli. Tarkista maku ja tarvittaessa lisää makusi mukaan suolaa ja pippuria.

VALMISTA VOHVELIT:

  • Tee vohvelit pakkauksen ohjeen mukaan tai käytä alla olevaa gluteenitonta vohvelireseptiä.
  • Sulata margariini ja laita se kauramaidon kanssa kulhoon. Lisää jauhoseos, leivinjauhe ja suola. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota noin 10 minuuttia. Voitele sudilla kasvisrasvasekoite kuuman vohveliraudan pinnoille. Laita kauhallinen taikinaa ja kansi kiinni. Paista, kunnes vohvelin pinta on kauniin kullanruskea ja rapea. Taikinasta valmistuu noin 4-5 vohvelia.
  • VALMISTA PORKKALA: Kuori ja siivuta porkkanat ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä tai juureskuorimella.
  • Kiehauta vesi, suola ja sokeri. Siirrä kattila pois levyltä, lisää porkkanat ja laita kansi päälle. Anna hautua noin 15 minuuttia.
  • Kaada vesi pois ja kuivaa porkkanat, laita kannelliseen astiaan. Sekoita marinadin ainekset, kaada porkkanoiden sekaan, sekoita hyvin, sulje kansi tiiviisti ja anna maustua jääkaapissa yön yli.
  • VALMISTA SAVUTOFUKUUTIOT: Ota savutofu pois paketista ja leikkaa se neljäksi ohueksi pihviksi. Lado keittiöpyyhkeen tai talouspaperin väliin ja painele kuivaksi. Kuutioi tofu pannulle pieniksi kuutioiksi. Paahda kuutioita kuumalla kuivalla pannulla, niin että tofun pinta saa väriä ja loput nesteet höyrystyvät pois. Vähennä lämpö puoleen, lisää öljy ja paista noin 5-7 min, kunnes tofussa on kauniin kullanruskea ja rapea pinta. Käytä vegaanisen smetanan kanssa blinien täytteenä.

Arvostelut

    Arvostelu