BIG BOSS PINAATTI-TOFUVOHVELIT (G,V)

(1)
4:lle
Vohvelibileet – nyt on aika kaivaa esiin vohveliraudat, sillä suolaiset vohvelit ovat ruokaisaa brunssiruokaa, joista kukaan ei voi olla tykkäämättä. Gluteenittomat vohvelit on myös helppo valmistaa ja parhaat vohvelitäytteet saat paahdetusta tofuscramblesta, paistetuista perunoista ja sienistä sekä koko komeuden kruunaavasta hollandaisekastikkeesta!

Vinkki: testaa myös vohvelien täytteeksi tätä samettisen pehmeää hummus-tofukokkelia ja marinoitua punasipulia tai käytä tofutäytteenä näitä uusia valmiiksi maustettuja tofupaahtopaloja! Kätevästi pannun kautta vohvelien täytteeksi.  Voit myös valmistaa paksut ”pizzavohvelit” tofuricotta täytteellä tällä reseptillä!

Big Boss -reseptin teille tarjosi Johannes Laine, Intohimoinen sarjainnostuja ja unelmien toteuttaja. Näitä vohveleita tarjoiltiin hänen perustamassa OMG-ravintolassa, jossa ne saavuttivat suuren suosion. Tämän ja monen muun reseptin löydän Johanneksen OMG-keittokirjasta. Suosittelemme testaamaa mm. Oriental-bowlin Jalotempellä tai Caesar-bowlin kookospekonilla ja cajuntofulla. 

Kansikuva Johanna Rontu.

Ainesosat

Gluteenittomat pinaattivohvelit 4:lle
4 dl kivennäisvettä tai vichyä
1,5 dl kookosmaitoa
3 rkl kookosöljyä
4 dl Semper gluteeniton jauhoseos (250g)
suolaa (maun mukaan)
25 g tuoretta pinaattia
auringonkukka-tai rypsiöljyä vohveleiden paistamiseen (Huom. Yksi vohveli on noin 1 dl taikinaa)
Täyte 1: tofukokkeli 4:lle
1 pkt Jalotofu Maustamaton (270g) luomu
2 tl jauhettua kurkumaa
1 tl ravintohiivahiutaleita
1 rkl auringonkukka- tai rypsiöljyä
1-2 rl sriracha maustekastiketta
½ dl kookosmaitoa
½ tl Kala Namak mustaa suolaa (tai normaali)
mustapippuria myllystä
auringonkukka- tai rypsiöljyä paistamiseen
Lisätäyte: paistetut perunat ja portobellot
2-3 isoa kypsää perunaa
2 bortobellosientä (tai 4 kpl herkkusieniä)
kourallinen pinaatinlehtiä
2-3 kpl aurinkokuivattua tomaattia
suolaa ja mustapippuria myllystä
öljyä paistamiseen
Lisäksi:
ituja tai salaattisekoitusta
limelohkoja
pikottua chiliä
Hollandaisekastike
2 dl cashewpähkinöitä
2 dl kylmää vettä
2 sitruunaa
2 valkosipulinkynttä
2 tl Dijon-sinappia
1 tl suolaa
1 tl kurkumaa
Vaihtoehtoinen tofutäyte Paahtopaloilla:
1 pkt Jalotofu Paahtopala Maustettu 250g
1 rkl öljyä paistamiseen
myllystä suolaa ja pippuria

Näin valmistat

Valmista hollandaisekastike:

Liota cashewpähkinöitä kylmässä vedessä vähintään 2 tuntia.

Purista sitruunoista mehut.

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaisen sileäksi.

Tarkista maku ja lisämausta tarpeen mukaan.

Valmista vohvelit:

Laita kaikki aineet blenderiin, ja blendaa taikina tasaiseksi. Paista vohvelit vohveliraudalla kypsiksi, noin 5-8 minuuttia, tai kunnes ovat saaneet kauniisti väriä.

Valmista tofukokkelitäyte:

Kuivaa tofu talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua painon alla hetken. Kuivaamalla tofun sen pinnasta saa helpommin rapeaa ja tofu ottaa paremmin makuja vastaan.

Murenna tofu kulhossa pieneksi ja lisää muut ainekset joukkoon. Paista pannulla tofua öljyssä kunnes tofu saanut paahteista pintaa.

Valmista paistetut perunat ja portobellot:

Keitä perunat kypsiksi. Viipaloi perunat melko ohuiksi siivuiksi. Pilko sienet ja kuutio aurinkokuivatut tomaatit.

Aloita paistamalla kuumalla pannulla perunoita pienessä määrässä öljyä. Kun ne alkavat saamaan väriä, niin lisää sienet ja paista vielä hetki miedolla lämmöllä. Lisää aurinkokuivatut tomaatit. Mausta pippurilla ja suolalla.

Kokoa vohvelit:

Asettele vohvelin päälle paistetut perunat ja sienet. Levitä seuraavaksi tofukokkelia ja hollandaisekastiketta ja viimeistele iduilla, limellä ja chilillä.

Vaihtoehtoinen tofutäyte Paahtopaloilla:

Kuumenna 1 rkl öljyä paistinpannulla ja laita valmiiksi maustetut Paahtopalat paistumaan 3-4 minuutiksi. Kääntele tofuja. Vähennä lämpöä ja paista tofuja niin kauan, kunnes niissä on sopivan rapea pinta. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä erilliseen kulhoon.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme