60 min

4:lle

BIG BOSS PINAATTI-TOFUVOHVELIT (G,V)

Vohvelibileet – nyt on aika kaivaa esiin vohveliraudat, sillä suolaiset vohvelit ovat ruokaisaa brunssiruokaa, joista kukaan ei voi olla tykkäämättä. Gluteenittomat vohvelit on myös helppo valmistaa ja parhaat vohvelitäytteet saat paahdetusta tofuscramblesta, paistetuista perunoista ja sienistä sekä koko komeuden kruunaavasta hollandaisekastikkeesta!

Ruokavinkki

Vinkki: testaa myös vohvelien täytteeksi tätä samettisen pehmeää hummus-tofukokkelia ja marinoitua punasipulia tai käytä tofutäytteenä näitä uusia valmiiksi maustettuja tofupaahtopaloja! Kätevästi pannun kautta vohvelien täytteeksi.  Voit myös valmistaa paksut ”pizzavohvelit” tofuricotta täytteellä tällä reseptillä!

Big Boss -reseptin teille tarjosi Johannes Laine, Intohimoinen sarjainnostuja ja unelmien toteuttaja. Näitä vohveleita tarjoiltiin hänen perustamassa OMG-ravintolassa, jossa ne saavuttivat suuren suosion. Tämän ja monen muun reseptin löydän Johanneksen OMG-keittokirjasta. Suosittelemme testaamaa mm. Oriental-bowlin Jalotempellä tai Caesar-bowlin kookospekonilla ja cajuntofulla. 

Kansikuva Johanna Rontu.

Näitä tarvitset

Gluteenittomat pinaattivohvelit 4:lle

4dl

kivennäisvettä tai vichyä

1,5dl

kookosmaitoa

3rkl

kookosöljyä

4dl

Semper gluteeniton jauhoseos (250g)

suolaa

25g

tuoretta pinaattia

auringonkukka-tai rypsiöljyä vohveleiden paistamiseen

Täyte 1: tofukokkeli 4:lle

1pkt

Jalotofu Maustamaton (270g) luomu

2tl

jauhettua kurkumaa

1tl

ravintohiivahiutaleita

1rkl

auringonkukka- tai rypsiöljyä

1-2rl

sriracha maustekastiketta

½dl

kookosmaitoa

½tl

Kala Namak mustaa suolaa (tai normaali)

mustapippuria myllystä

auringonkukka- tai rypsiöljyä paistamiseen

Lisätäyte: paistetut perunat ja portobellot

2-3isoa

kypsää perunaa

2

bortobellosientä (tai 4 kpl herkkusieniä)

kourallinen pinaatinlehtiä

2-3kpl

aurinkokuivattua tomaattia

suolaa ja mustapippuria myllystä

öljyä paistamiseen

Lisäksi:

ituja tai salaattisekoitusta

limelohkoja

pikottua chiliä

Hollandaisekastike

2dl

cashewpähkinöitä

2dl

kylmää vettä

2

sitruunaa

2

valkosipulinkynttä

2tl

Dijon-sinappia

1tl

suolaa

1tl

kurkumaa

Vaihtoehtoinen tofutäyte Paahtopaloilla:

1pkt

Jalotofu Paahtopala Maustettu 250g

1rkl

öljyä paistamiseen

myllystä suolaa ja pippuria

Näin valmistat

Valmista hollandaisekastike:

  • Liota cashewpähkinöitä kylmässä vedessä vähintään 2 tuntia.
  • Purista sitruunoista mehut.
  • Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaisen sileäksi.
  • Tarkista maku ja lisämausta tarpeen mukaan.

Valmista vohvelit:

  • Laita kaikki aineet blenderiin, ja blendaa taikina tasaiseksi. Paista vohvelit vohveliraudalla kypsiksi, noin 5-8 minuuttia, tai kunnes ovat saaneet kauniisti väriä.

Valmista tofukokkelitäyte:

  • Kuivaa tofu talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua painon alla hetken. Kuivaamalla tofun sen pinnasta saa helpommin rapeaa ja tofu ottaa paremmin makuja vastaan.
  • Murenna tofu kulhossa pieneksi ja lisää muut ainekset joukkoon. Paista pannulla tofua öljyssä kunnes tofu saanut paahteista pintaa.

Valmista paistetut perunat ja portobellot:

  • Keitä perunat kypsiksi. Viipaloi perunat melko ohuiksi siivuiksi. Pilko sienet ja kuutio aurinkokuivatut tomaatit.
  • Aloita paistamalla kuumalla pannulla perunoita pienessä määrässä öljyä. Kun ne alkavat saamaan väriä, niin lisää sienet ja paista vielä hetki miedolla lämmöllä. Lisää aurinkokuivatut tomaatit. Mausta pippurilla ja suolalla.

Kokoa vohvelit:

  • Asettele vohvelin päälle paistetut perunat ja sienet. Levitä seuraavaksi tofukokkelia ja hollandaisekastiketta ja viimeistele iduilla, limellä ja chilillä.

Vaihtoehtoinen tofutäyte Paahtopaloilla:

  • Kuumenna 1 rkl öljyä paistinpannulla ja laita valmiiksi maustetut Paahtopalat paistumaan 3-4 minuutiksi. Kääntele tofuja. Vähennä lämpöä ja paista tofuja niin kauan, kunnes niissä on sopivan rapea pinta. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä erilliseen kulhoon.

Arvostelut

    Arvostelu