10 min

2-3:lle (270g tofua)

(1)

HIMMEÄ VEGAANINEN KOKKELI HUMMUKSELLA

Nyt ei kasvipainotteisesti / vegaanisesti syövän pöydästä enää mitään puutu! Tofukokkeli on aivan himmeän hyvää! Ja kun katsot sen valmistusohjetta, siitäkin tulee hyvä olo. Toimii myös munavoina. Muista vaan musta suola, josta saat annokseen munamaisen maun!

Max10min

Tofukokkeli

Ruokavinkki

Kala Namak on tumma erikoissuola, jonka maku on hieman rikkimäinen ja siten antaa vegaanisille annoksille kananmunamaista makua. Osta esimerkiksi Ruohonjuuresta tai muista hyvinvarustelluista ruokakaupoista.

Näitä tarvitset

Tofukokkeli

1pkt

Jalotofu Maustamaton (270g) luomu

tai

1 pkt XL Jalotofu Maustamaton (540g) (+ tuplaa mausteet)

2rkl

hummusta (esim. BABA)

2rkl

ravintohiivahiutaleita (oluthiivahiutale)

1tl

valkosipulijauhetta tai 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

1tl

kurkumaa

½tl

Kala Namak mustaa suolaa (tai normaali)

2rkl

öljyä paistamiseen

mustapippuria myllystä

Lisäksi

maalaisleipä, viipaloituna

levitettä tai tuorejuustoa

Näin valmistat

  • Ota maustamaton tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Painele tofun pinta kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Poistamalla näin tofusta ylimääräistä nestettä saat paahdettua tofun rapeaksi pannulla.
  • Murustele tofu käsin tai haarukan avulla pieneksi muruksi ja mittaa muut mausteet valmiiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää tofumuru. Paista hetki sekoittaen ja lisää kaikki loput mausteet ja hummus. Vähennä lämpöä ja paista sekoitten vielä hetki, niin että kaikki mausteet ovat sekoittunut hyvin. Tarkista maku ja mausta tarvittessa suolalla ja mustapippurilla.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.