HIMMEÄ VEGAANINEN KOKKELI HUMMUKSELLA

(3)
10 min 2-3:lle
Nyt ei kasvipainotteisesti / vegaanisesti syövän pöydästä enää mitään puutu! Tofukokkeli on aivan himmeän hyvää! Ja kun katsot sen valmistusohjetta, siitäkin tulee hyvä olo. Toimii myös munavoina. Muista vaan musta suola, josta saat annokseen munamaisen maun!
vegaaninen kokkeli munakas

Kala Namak on tumma erikoissuola, jonka maku on hieman rikkimäinen ja siten antaa vegaanisille annoksille kananmunamaista makua. Osta esimerkiksi Ruohonjuuresta tai muista hyvinvarustelluista ruokakaupoista.

Ainesosat

Tofukokkeli
1 pkt Jalotofu Maustamaton (270g) luomu
2 rkl hummusta (esim. BABA)
2 rkl ravintohiivahiutaleita (oluthiivahiutale)
1 tl valkosipulijauhetta tai 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tl kurkumaa
½ tl Kala Namak mustaa suolaa (tai normaali)
2 rkl öljyä paistamiseen
mustapippuria myllystä
Lisäksi
maalaisleipä, viipaloituna (tai karjalanpiirakoita)
levitettä tai tuorejuustoa

Näin valmistat

Ota maustamaton tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Painele tofun pinta kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Poistamalla näin tofusta ylimääräistä nestettä saat paahdettua tofun rapeaksi pannulla.

Murustele tofu käsin tai haarukan avulla pieneksi muruksi ja mittaa muut mausteet valmiiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää tofumuru. Paista hetki sekoittaen ja lisää kaikki loput mausteet ja hummus. Vähennä lämpöä ja paista sekoitten vielä hetki, niin että kaikki mausteet ovat sekoittunut hyvin. Tarkista maku ja mausta tarvittessa suolalla ja mustapippurilla.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme