Kala Namak on tumma erikoissuola, jonka maku on hieman rikkimäinen ja siten antaa vegaanisille annoksille kananmunamaista makua. Osta esimerkiksi Ruohonjuuresta tai muista hyvinvarustelluista ruokakaupoista.

Ainesosat

Tofukokkeli
  • 1 pkt Jalotofu Maustamaton (270g) luomu
  • 2 rkl hummusta (esim. BABA)
  • 2 rkl ravintohiivahiutaleita (oluthiivahiutale)
  • 1 tl valkosipulijauhetta tai 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 tl kurkumaa
  • ½ tl Kala Namak mustaa suolaa (tai normaali)
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • mustapippuria myllystä
Lisäksi
  • maalaisleipä, viipaloituna (tai karjalanpiirakoita)
  • levitettä tai tuorejuustoa

HIMMEÄ VEGAANINEN KOKKELI HUMMUKSELLA ohje

  • Ota maustamaton tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Painele tofun pinta kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Poistamalla näin tofusta ylimääräistä nestettä saat paahdettua tofun rapeaksi pannulla.

    Murustele tofu käsin tai haarukan avulla pieneksi muruksi ja mittaa muut mausteet valmiiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää tofumuru. Paista hetki sekoittaen ja lisää kaikki loput mausteet ja hummus. Vähennä lämpöä ja paista sekoitten vielä hetki, niin että kaikki mausteet ovat sekoittunut hyvin. Tarkista maku ja mausta tarvittessa suolalla ja mustapippurilla.

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.