15 - 20 min

4-5 leipää

KOLMIOLEIVÄT ”MUNASALAATILLA” (V)

Englantilaiset kolmioleivät (egg & cress sandwich, anyone?) kokevat upgreidauksen tässä reseptissä. Täytteenä toimivasta munasalaatista tulee vegaaninen, mutta vähintäänkin yhtä maukas majoneesipohjineen. Säväytä näillä leivillä brunssilla, tai miksei vaikka kello viiden teen merkeissä. Koska arjen juhlahetkiä ei voi olla liikaa.

Näitä tarvitset

"Munasalaatti"

1pkt

Jalotofu Maustamaton (270g) luomu

pieni lehtisellerinvarsi

1,5dl

vegaanista majoneesia

½tl

mustaa suolaa

½tl

sipulijauhetta

½tl

chili ja valkosipulijauhetta

1tl

soijakastiketta (tamari)

1,5tl

Dijon-sinappia

2rkl

sitruunamehua

1rkl

oluthiivahiutaleita (valinnainen)

Lisäksi

8-10

siivua paahtoleipää

½dl

tuoretta tilliä tai ruohosipulia silputtuna

suolaa ja pippuria myllystä

1rs

rucolaa tai salaatinlehtiä

Näin valmistat

  • Avaa tofupaketti ja leikkaa tofu puoliksi. Laita siivut talouspyyhkeen väliin ja painele tofu kuivaksi. Mittaa kaikki loput ”munasalaatin” ainekset kulhoon ja vatkaa tasaiseksi. Silppua sellerin varsi (valinnainen).
  • Revi käsin tai haarukalla tofu pieneksi muruksi kulhoon. Lisää maustekastike ja sekoita hyvin. Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita jääkaappiin noin 20-30 min maustumaan.
  • Paahda leivät. Lisää leivän päälle rucolaa tai salaatinlehtiä ja lusikoi munasalaatti päälle. Koristele silputulla tillillä tai ruohosipulilla. Reseptin munasalaatista tulee noin 4-5 tuplaleipää. Munasalaatti säilyy jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa noin 3-4 päivää.
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu