Ainesosat

"Munasalaatti"
  • 1 pkt Jalotofu Maustamaton (270g) luomu
  • pieni lehtisellerinvarsi (10-15 cm)
  • 1,5 dl vegaanista majoneesia
  • ½ tl mustaa suolaa
  • ½ tl sipulijauhetta
  • ½ tl chili ja valkosipulijauhetta
  • 1 tl soijakastiketta (tamari)
  • 1,5 tl Dijon-sinappia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl oluthiivahiutaleita (valinnainen)
Lisäksi
  • 8-10 siivua paahtoleipää
  • ½ dl tuoretta tilliä tai ruohosipulia silputtuna
  • suolaa ja pippuria myllystä
  • 1 rs rucolaa tai salaatinlehtiä

KOLMIOLEIVÄT “MUNASALAATILLA” (V) ohje

  • Avaa tofupaketti ja leikkaa tofu puoliksi. Laita siivut talouspyyhkeen väliin ja painele tofu kuivaksi. Mittaa kaikki loput "munasalaatin" ainekset kulhoon ja vatkaa tasaiseksi. Silppua sellerin varsi (valinnainen).

    Revi käsin tai haarukalla tofu pieneksi muruksi kulhoon. Lisää maustekastike ja sekoita hyvin. Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita jääkaappiin noin 20-30 min maustumaan.

    Paahda leivät. Lisää leivän päälle rucolaa tai salaatinlehtiä ja lusikoi munasalaatti päälle. Koristele silputulla tillillä tai ruohosipulilla. Reseptin munasalaatista tulee noin 4-5 tuplaleipää. Munasalaatti säilyy jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa noin 3-4 päivää.

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.