Tästä reseptistä valmistat leipiä noin neljälle tai useammalle riippuen kuinka nälkäistä porukka on. Tämä täyte soveltuu loistavasti myös pienten alkupalojen täytteeksi. Paahda pieniä siivuja leipää tai täytä ruiskuppeja tofusalaatilla ja töpsäise kaikkiin nuppu persiljaa päälle.
Majoneesin määrän voit päättää itse. Minulle riittää juuri sen verran, että se pitää salaatin koossa. Käytin tässä vegaanista Xtra-majoneesia. Majoneesin voit valmistaa myös itse. Täältä löytyy ohje.

Ainesosat

Yleiset reseptit
  • 300 g Jalotofun savutofua
  • 1 punasipuli
  • 1 porkkana
  • 1 sellerin varsi
  • kourallinen tuoretta persiljaa
  • 3 rkl ravintohiivahiutaleita
  • – 1 tl curryjauhetta
  • – 5-6 rkl vegaanista majoneesia
  • suolaa ja pippuria

Kesän paras piknik-eväs – Täytetyt tofusalaattileivät ohje

  • Ota tofu paketista ja painele se kuivaksi talouspaperilla.

  • Leikkaa tofu, punasipuli, porkkana ja varsiselleri aivan pieneksi kuutioksi ja yhdistä kulhoon.

  • Hakkaa persilja hienoksi ja lisää joukkoon.

  • Lisää ravintohiivahiutaleet ja curry. Sekoita.

  • Lisää majoneesia haluamasi määrä.

  • Mausta suolalla ja pippurilla.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.