Maistuva arkiruokapasta tofulla kasvisruokapäivään
15.02.2024
TofuTips-ruokavinkit
Vegeruoka

LAPSIPERHEEN ARKIRUOKALISTA: SUOSITUIMMAT, HELPOT JA NOPEAT KASVISRUOKA­RESEPTIT 

On maanantai ja perheen viikon ruokalista on valmiina? Listalla on helppoja ja terveellisiä arkireseptejä, jotka pitävät omia töitä ja lasten hoitoon ja harrastuksiin viemistä koordinoivan vanhemman hermot kylminä? Ja sit mä heräsin. Ja kokeilin näitä helppoja, lapsiperheiden suosiossa olevia kasvisruokia. 

Jos lapsilta kysytään, arjen ruokalistalla voisi olla vaikka päivittäin pastaa, pizzaa, tortillaa, (liha)pullia, kermaista currya tai [jotain paneroitua] muussilla. Tällainen lasten toiveruoka -lista toistuu, kysytään mielipidettä sitten taaperolta tai teiniltä. Sehän sopii!

Tosin pienellä tuunauksella, jotta näistä suosikkiruoista saadaan nopeita, terveellisiä ja vastuullisia herkkuruokia. 100 % helppoa kasvisruokaa, jossa on laadukas proteiini tofusta, sopivasti kasviksia ja eri-ikäisten lasten suuhun sopivia makuja.  

Vinkki: Taaperon sormiruokailuun kannattaa kokeilla maustamatonta tofua. Se toimii loistavana proteiinina täydellisellä aminohappokoostumuksellaan. Lisäksi suolan määrä on lähes nolla ja pehmeä, neutraalin makuinen tofu on helppo syödä sormilla. 

Parhaimmat lasten reseptit

Jalotofu proudly presents: valmis arjen ruokalista lapsiperheille! Analysoimme jokaisen arkipäivän luonnetta ja valitsimme siihen sopivat Top 4 helppoa arkireseptiä. Tällä setillä kokkaat siis vaikka kolme viikkoa putkeen. 

Lasten parhaimmat kasvisreseptit
SAVUTOFUPIHVIT JA SITRUKSINEN JOGURTTIKASTIKE

Maanantai: kermaiset ruoat usein lapsiperheiden suosikkireseptejä 

Maanantai kaipaa pehmeää laskua viikkoon. Sitä tarjoavat kermaiset ruoat. Mikä parasta, sellaiset onnistuvat usein myös nopeasti ja niitä on joka lähtöön, makuun ja tilanteeseen. Maanantain ruokalistalle suosittelemme siis näitä:  

Pasta carbonara savutofulla: pomminvarma, supernopea arkiruoka, jonka kermaisuus ja sopiva vivahde kylmäsavua vakuuttaa yhtä lailla nirson pienemmän lapsen ja teinin. 

Kookos-tofukorma: koska niin moni lapsi rakastaa mietoja korma-annoksia intialaisissa tai nepalilaisissa ravintoloissa. Bonusta helppoudesta ja nopeudesta, joka pitää kokea uskoakseen. 

“Kana”kastike muussilla tai riisillä: loistava ruokavinkki, jos perheessä halutaan vähentää lihansyöntiä. Täyteläinen kastike, jossa kanan puuttumista ei huomaa. Sienet voi aina skipata. 

Mielettömän hyvä kormakastike: Kehitimme myös tofu-kookoskorman hittireseptistä entistä nopeamman arki-kormakastikkeen. Aikaa kastikkeen valmistamiseen kuluu max 10 minuuttia (katso kaikki MAX10min-kasvisruokareseptit). Tätä kannattaa kokeilla kiireisessä arjessa!

Savutofukeitto: on kirkas versio sivustomme suositusta kalattomasta keitosta. Ruokaisa keitto on helppo valmistaa ja siinä maistuu suosikkikasvikset ja savutofu.

Maistuvimmat ja helpot lasten kasvisruoat
Kuvassa: carbonara, ”kana”kastike, kookos-korma ja nopeampi korma

Tiistai: astetta parempaa kotiruokaa  

Viikon toinen arkipäivä on vaikea luonnehdittava. Tulimme siihen tulokseen, että tiistai on eniten viikon “peruspäivä”. Tämä tietenkin tietää kotiruokaa. Ei villejä vetoja, ei rohkeita kokeiluja, vaan pomminvarmaa arkiruokaa. Perinteistä, mutta nopeaa. Ehkä pienellä twistillä väritettynä kuitenkin:  

Kasvismakaronilaatikko: lapsiperheiden suosikkiruoka Suomessa ei perusteluja kaipaa. Tofulla sen valmistaminen vaan on helpompaa ja siistimpää ja lopputulos vastuullisempi, mutta yhtä herkku! 

Kasviskiusaus tofulla: valmis peruna-sipulisekoitus pakastealtaasta, nopeasti käsiteltävä tofu, kerma – ja uuniin! Paljon muuta ei tähän suosittuun, täyteläisen makuiseen uuniruokaan tarvita.

Uuniperunat: helppo ja halpa arkiruoka parhaimmillaan! Tofusta saa järjettömän helpon täytteen kylmäsavun makua arvostaville tai merellisen skagen röra -täytteen ilman eläinperäisiä ainesosia.  

Leivitetyt savutofupihvit: Valmiiksi marinoidusta tofusta valmistetut tofupihvit ovat todellista arkiruokaa ja paistuvat nopeasti pannulla. Tarjoa rapeat pihvit perunamuusin ja raikkaan sitruunaisen kastikkeen kanssa. Voit myös oikaista ja ostaa perunamuussin valmiina kaupan valmistiskistä, niin ruoka on lautasella entistä nopeammin.

Parhaimmat kasvisruokareseptit arkeen.

Keskiviikko: pasta pitää arjen rullaamassa 

Arkiviikon puolivälissä pieni buustaus tai jopa lohturuoka saattaa olla tarpeen. Pasta on välillä kuin synonyymi lohturuoalle, mutta se toimii myös hyvänä hiilariboostina kiireisenä harrastepäivänä. Tässä kaikenikäisten lasten suosikkipastoja: 

Pestopasta: tunteeko joku lapsen, joka ei pidä pestopastasta? Me emme. Tofulla tuunaat klassikkoon lisää ruokaisuutta ja proteiinia. Kokeile myös supernopea kermainen pestopasta.  

Kasvislasagne: aina lasten toiveruokien listalla, mutta usein aika ei vain riitä. Paitsi tämän, savutofulla ja hummuksella tähditetyn version kohdalla. Sano vain simsalabim! 

Tomaattipasta: tämän nopeammin on vaikea valmistaa viikosta toiseen toimivaa tomaattipastaa. Yksinkertainen ja herkullinen annos, jonka arkikelpoisuuden sinetöi revitty, rapea tofu. 

Nopeat kasvispasta reseptit arkeen.

Torstai: väriä lautaselle ja viikon ruokalistalle 

Torstai on tunnetusti toivoa täynnä. Värit inspiroivat monin tavoin, joten nimesimme tiistain värikkäiden arkiruokien päiväksi. Haasta lapset keräämään värejä lautaselleen ja kasvikset tulee syötyä ikään kuin vahingossa. [Toim huom: yritä rohkeasti myös teinien kanssa!] Nappaa ideat: 

Tortillat: ovelin tapa lisätä kasviksia tai jättää liha pois ruoasta ikinä! Tortillafani (eli kaikki lapset) ei edes huomaa, kun kanan tilalla on rapeaa tofua ja värikkäitä kasviksiakin on reippaasti.  

Nopea sosekeitto feat revitty tofu: kullankeltainen, pehmeä sosekeitto on helppo valmistaa ja syödä.  Valmiiksi paahdettu, revitty tofu tarjoilee annokseen näyttävää rouskutettavaa ja proteiinia. 

Tempekulho hoisin-kastikkeella: villi kortti torstaihin. Jep, kulhossa on paljon kasviksia, mutta ihana kastike lumoaa nirppanokankin. Valitse kulhoon perheellesi helpoimmat, värikkäät veget. 

Hoisin tofu-kasvisnuudelit: pannullenne, valmiit, hep! Tofu on todellinen arkiruokien moniottelija, josta loihdit nopeasti vaikkapa tämän alle 10 minuutissa syntyvän tofuwokin, joka varmasti maistuu koko perheelle! Tästä ei voi proteiinipitoinen ja maukas kasviswokki nopeutua.

Arjen nopeat tofureseptit.

Perjantai: kaikkein suosituimmat kasvisruoat kehiin! 

Arjen paras päivä! Perjantain menulle säästetään parhaimmat lapsiperheiden suosikkireseptit, mutta kriteerinä kuitenkin nopeus ja helppous. Pizzaperjantai, pastaperjantai tai (tacotorstaita uhmaten) tacoperjantai! Tervetuloa viikonloppu:

Kasvispizza savutofulla: hitiksi kivunnut pizzaresepti, jossa savutofu ja trendikäs minisitruuna toimivat yhdessä loistavana makuparina. Vinkkinä ohjeessa erinomainen valmis pizzakastike. 

Palermon“kana”pasta uunissa: astetta pontevampi uuniruoka, joka on vähän kuin luksusluokan makaronilaatikko. Valmistuu luvattoman helposti ja ihastuttaa syöjänsä arkiviikon päättäjäisiksi. 

Tacot rapealla tofulla: valmiiksi revitty tofu on kuin tehty meksikolaiseen ruokaan. Tacomausteella tuunaus pannulla, kaveriksi suosikkikasvikset ja maissitortillan tai tacokuorien väliin! 

Näillä eväillä koko perhe menee taatusti maukkaasti kohti viikonloppua. Seuraavan viikon, helpot ja nopeat arkiruokareseptit voi taas napata vaikka tältä arjen ruokalistalta! Jos kaipaat lisää vaihtoehtoja, katso sivustomme suositut kasvisruokareseptit.  

Nopea tofu limonello: Suosituin kasvisreseptimme, kasvisversio klassikkopasta Pollo Limonellosta, on tämän jälkeen vieläkin suositumpi. Uutuus Jalotofu Paahtopala teki siitä niin helpon, että veistä ja leikkuulautaa tarvitaan vain ihan vähän ja tofun kuivaamisen ja paahtamisen voi suoraan skipata. Hurmaava kasvispasta!

Herkulliset kasvisreseptit viikonloppuun!

Viimeisenä vielä klassikon uusi versio! Makaronilaatikko, joka maistuu täyteläiseltä ja sopivasti tutulta. Mutta joka on tuunattu kokille helpommaksi ja vastuullisemmaksi valmiiksi paahdetulla tofulla ja kaurakermalla (heippa munamaito!). Tarjoiluehdotuksessamme on “tomaattia kahdella tapaa”, koska ketsuppiahan nyt vaan pitää olla ja koska arjen saa kuulostamaan astetta juhlavammalta näin. 

lapsiperheen parhaimmat kasvisruokareseptit
NOPEA JA OVELA KASVISMAKARONI­LAATIKKO

Löydä kaikki suositut reseptikoosteet alla olevista linkeistä!

● Tofu 💚 Airfryer-reseptit

● Lapsiperheen arkiruokalista ● 66 x helpot arkiruoat

● Unelmien aamiainen tai brunssi ● Vegaaninen skagen – top 6 reseptiä

● 5 x pastaa ja viiniä ● Viikon kasvisruokalistat

● Pääsiäisen herkkureseptit x 30 ● Superhelpot vegaaniset reseptit

● Syksyisiä sesongin reseptejä by Satokausikalenteri

● Helppoja kasviruokia feat. tofu ● Joulun parhaat kasvisruoat