HITTIRESEPTI: KASVISPIZZA SAVUSTETULLA TOFULLA

30 min min 4-5 kpl pientä pizzaa

Kasvispizza, joka vie kategoriansa uudelle tasolle. Savustettu tofu (itse savustettu tai käyttövalmiina ostettu), minisitruuna ja hyvä tomaattikastike on freesi kombo, joka toimii!

Paras kasvispitsa resepti tofulla
Paras kavispitsa resepti tofulla

Hyviä perusvinkkejä pizzapohjan tekemiseen löydät Pizzanpaistajien sivuilta täältä (myös gluteenittoman pizzapohjan ohje!).

Ohje itse savustetun tofun valmistamiseen.

Reseptin pizza on valmistettu OONI-pizzauunilla, joka on todella kuumaksi (400 – 500 C) lämpiävä pizzauuni. Reseptin kasvispizza onnistuu myös tavallisella uunilla, mutta paistoaika on pidempi. Pizzan voi myös valmistaa pihagrillissä pizzakiven päällä.

Ainesosat

Kasvispizza:
1 pkt Jalotofu Maustamaton 270g (savusta itse)
1 pkt Jalotofu Kylmäsavu 300g (valmis savutofu)
2-3 rkl tofun glaseerauskastiketta (esim. Jävla Sås Chipotle glaze)
valmiita tai omaa pizzapohjaa (gluteeniton tarvittaessa)
1 prk valmista pizzakastiketta (esim. Jävla Sås Bolag Pizza Sås 340g käyttövalmis )
1 ps sulavaa pizzajuustoa (kasvipohjainen)
4-5 minisitruunaa ohuina siivuina
ruohosipulia hienoksi silputtuna

Valmiita, laadukkaita, pizzaan suunniteltuja tomaattikastikkeita on hyvin saatavilla. Tämä kasvispizza on rakennettu kotimaisen Jävla Sås Bolagin Pizza Sås -tomaattikastikkeen päälle.

Näin valmistat

Valmista pizzapohjat haluamallasi reseptillä tai käytä kaupan valmiita pohjia tähän kasvispizzaan.

Valmista itse savustettu tofu tai käytä valmista Jalotofu Kylmäsavua. Katso tarkemmat ohjeet alta.

Valmis savutofu: mikäli käytät valmista savutofua, avaa tofupaketti ja painele tofukuution pinta kuivaksi puristelemalla sitä keittiöpyyhkeen välissä. Kuumenna kuiva paistinpannu ja revi tai murustele tofu sopivan kokoisiksi paloiksi pannulle. Paista hetki ilman öljyä, kunnes tofu saa hieman väriä pintaansa. Lisää pannulle 1 rkl öljyä. Paista tofupaloja 2-3 min käännellen. Ota pannu pois levyltä ja kaada 2-3 rkl valitsemaasi glaseerauskastiketta tofujen päälle ja sekoita hyvin. Laita tofut erilliseen kulhoon.

Itse savustettu tofu: jos käytät itse savustettua tofua, murustele se kulhoon sellaisenaan ja lisää joukkoon 2-3 rkl glaseerauskastiketta. Sekoita hyvin.

Lämmitä uuni tai pizzauuni mahdollisimman kuumaksi ja valmistaudu rakentamaan kasvispizza. Muovaa taikinasta oikean kokoinen pizzapohja tai käytä valmiita pizzapohjia. Levitä pizzapohjalle ensin tomaattikastike ja juustoraaste. Lisää tämän jälkeen ohuita minisitruunan siivuja ja savutofua. Paista uunissa rapeaksi. Ripottele valmiin pizzan päälle silputtua ruohosipulia tai oreganoa.

 

 

Mitä muut sanovat

Arvostelut

Tällä reseptillä ei ole vielä arvosteluita. Jätä ensimmäinen arvostelu!

Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme