30 min

4-5 kpl pientä pizzaa

(1)

HITTIRESEPTI: KASVISPIZZA SAVUSTETULLA TOFULLA

Kasvispizza, joka vie kategoriansa uudelle tasolle. Savustettu tofu (itse savustettu tai käyttövalmiina ostettu), minisitruuna ja hyvä tomaattikastike on freesi kombo, joka toimii!

pizza

kasvispitsa

savutofu

kesäruoka

Ruokavinkki

Hyviä perusvinkkejä pizzapohjan tekemiseen löydät Pizzanpaistajien sivuilta täältä (myös gluteenittoman pizzapohjan ohje!).

Ohje itse savustetun tofun valmistamiseen.

Reseptin pizza on valmistettu OONI-pizzauunilla, joka on todella kuumaksi (400 – 500 C) lämpiävä pizzauuni. Reseptin kasvispizza onnistuu myös tavallisella uunilla, mutta paistoaika on pidempi. Pizzan voi myös valmistaa pihagrillissä pizzakiven päällä.

Näitä tarvitset

Kasvispizza:

1pkt

Jalotofu Maustamaton 270g (savusta itse)

1pkt

Jalotofu Kylmäsavu 300g (valmis savutofu)

2-3rkl

tofun glaseerauskastiketta (esim. Jävla Sås Chipotle glaze)

valmiita tai omaa pizzapohjaa

1prk

valmista pizzakastiketta (esim. Jävla Sås Bolag Pizza Sås 340g käyttövalmis )

1ps

sulavaa pizzajuustoa (kasvipohjainen)

4-5

minisitruunaa ohuina siivuina

ruohosipulia hienoksi silputtuna

Näin valmistat

  • Valmista pizzapohjat haluamallasi reseptillä tai käytä kaupan valmiita pohjia tähän kasvispizzaan.

 

  • Valmis savutofu: mikäli käytät valmista savutofua, avaa tofupaketti ja painele tofukuution pinta kuivaksi puristelemalla sitä keittiöpyyhkeen välissä. Kuumenna kuiva paistinpannu ja revi tai murustele tofu sopivan kokoisiksi paloiksi pannulle. Paista hetki ilman öljyä, kunnes tofu saa hieman väriä pintaansa. Lisää pannulle 1 rkl öljyä. Paista tofupaloja 2-3 min käännellen. Ota pannu pois levyltä ja kaada 2-3 rkl valitsemaasi glaseerauskastiketta tofujen päälle ja sekoita hyvin. Laita tofut erilliseen kulhoon.

 

  • Itse savustettu tofu: jos käytät itse savustettua tofua, murustele se kulhoon sellaisenaan ja lisää joukkoon 2-3 rkl glaseerauskastiketta. Sekoita hyvin.

 

 

  • Lämmitä uuni tai pizzauuni mahdollisimman kuumaksi ja valmistaudu rakentamaan kasvispizza. Muovaa taikinasta oikean kokoinen pizzapohja tai käytä valmiita pizzapohjia. Levitä pizzapohjalle ensin tomaattikastike ja juustoraaste. Lisää tämän jälkeen ohuita minisitruunan siivuja ja savutofua. Paista uunissa rapeaksi. Ripottele valmiin pizzan päälle silputtua ruohosipulia tai oreganoa.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.