1 h 15 min

TOFUN SAVUSTAMINEN JA UNELMIEN (hitti)MARINADI

Savusta tofu itse ja kerää ihailevia katseita kesäpäivän ruokavierailta!

savutofu

kesäruoka

kesä

tofu

grillaus

savustus

marinadi

marinointi

Ruokavinkki

Lisää savustettua tofua kuutioina salaatin joukkoon tai käytä pihvinä hampurilaisen välissä. Voit myös kevyesti paistaa kuutioituja tofuja pienessä määrässä öljyä. Lisää loppuvaiheessa 1-2 rkl glaaseerauskastiketta. Savustettu tofu sopii erinomaisesti myös leivän päälle tai hot dogien väliin.

Katso kattavat savustusohjeet, josta saat lisää tofun savustusvinkkejä ja ohjeita esimerkiksi hiiligrillissä savustamiseen.

Grillausohjeita tofulle löydät yksityiskohtaisesta grillauskoosteestamme!

 

Näitä tarvitset

Pikamarinadi savustettavalle tofulle:

1pkt

Jalotofu Maustamaton (270g)

tai

1 pkt XL Jalotofu Maustamaton (540g) (+ tuplaa mausteet)

2rkl

öljyä

2rkl

soijakastiketta

1/4tl

suolaa ((valinnainen, mausta tarvittaessa savustettu tofu))

1tl

valkosipulijauhetta

1rkl

riisiviinietikkaa 

½rkl

vaahterasiirappia tai muuta makeuttajaa

Tofun savustaminen (sähkösavustin):

1,5-2dl

liotettuja savustuspuruja

n. 2-3rkl

ylijäänyttä marinadia voiteluun

foliota

Näin valmistat

Savustettavan tofun marinointi:

Avaa tofupaketti ja leikkaa tofukuutio pitkittäin puolikkaiksi pihvisiivuiksi. Laita siivut kuivumaan keittiöpyyhkeen sisään ja painon alle muiden esivalmisteluiden ajaksi. Kuivaamisen jälkeen voit kevyesti viiltää veitsellä tofupalojen pintaan ruudukon, jotta marinadi ja savu imeytyvät paremmin tofun sisälle.

Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään ja kaada se suljettavaan pussiin (esim Minigrip). Lisää  tofusiivut pussiin ja sulje se tiiviisti, jotta marinadi imeytyy tofuihin tasaisesti. Jätä marinoitumaan muun esivalmistelun ajaksi. Voit myös laittaa pussin jääkaappiin marinoitumaan jo edellisenä päivänä.
Huom! Kun aloitat tofun savustamisen, säästä pussiin jäänyt marinadi savustuksen aikana tapahtuvaa voitelua varten.

 

Tofun savustaminen:

Liota nopeasti savustuspurut* märäksi (n. 5 min). Kaada ne tasaisesti purupellille ja aseta pelti kannattimien päälle. Aseta seuraavaksi rasvapelti paikoilleen. Halutessasi voit taitella rasvapellin päälle foliota suojaamaan peltiä ja tekemään puhdistamisesta helpompaa. Seuraavaksi aseta grilliritilä paikoilleen ja siirrä marinoidut tofut ritilälle.

*Leppäpuru on yleisin savustuspurulajike. Muita sopivia lajikkeita ovat omenapuu, tammi, kirsikkapuu ja pyökki.

Kytke sähkösavustin päälle ja savusta tofusiivuja 30 min. Avaa kansi, voitele tofut marinadilla ja käännä ne. Savusta vielä noin 15-25 min. Kytke savustin pois päältä heti, kun tofun pinta on mielestäsi kauniin värinen. Tämän reseptin keskimääräinen savustusaika on 40-50 min. Savustusajat ovat viitteellisiä, savustettavan ruoan määrästä ja itse savustimesta riippuen.

Lisää savustettua tofua sellaisenaan salaatin joukkoon kuutioituna tai käytä pihvinä hampurilaisen välissä. Voit myös kevyesti paistaa kuutioituja, savustettuja tofuja pienessä määrässä öljyä. Lisää loppuvaiheessa 1-2 rkl glaseerauskastiketta. Tofun savustaminen on hyvä hallita, jotta voi itse valmistaa erinomaista proteiinia leivän päälle tai hot dogien väliin.

Arvostelut

Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä

Arvostelu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.