TOFUN SAVUSTAMINEN JA UNELMIEN (hitti)MARINADI

1-1,5 h min

Uutta kesäkeittiöön! Tofun savustaminen on hauska ja trendikäs keino tuoda uusia elämyksiä kesäruokiin. Salaattiin, hodareihin, pizzaan…

Tofun savustaminen, marinointi ja grillaaminen
Tofun savustaminen, marinointi ja grillaaminen
Tofun savustaminen, marinointi ja grillaaminen

Lisää savustettua tofua kuutioina salaatin joukkoon tai käytä pihvinä hampurilaisen välissä. Voit myös kevyesti paistaa kuutioituja tofuja pienessä määrässä öljyä. Lisää loppuvaiheessa 1-2 rkl glaaseerauskastiketta (esim. Jävla Sås Bolag Chipotle Glaze). Savustettu tofu sopii erinomaisesti myös leivän päälle tai hot dogien väliin.

Katso kattavat savustusohjeet, josta saat lisää tofun savustusvinkkejä ja ohjeita esimerkiksi hiiligrillissä savustamiseen.

Grillausohjeita tofulle löydät yksityiskohtaisesta grillauskoosteestamme!

 

Ainesosat

Pikamarinadi savustettavalle tofulle:
1 pkt Jalotofu Maustamaton (270g)
2 rkl öljyä
2 rkl soijakastiketta
1/4 tl suolaa ((valinnainen, mausta tarvittaessa savustettu tofu))
1 tl valkosipulijauhetta
1 rkl riisiviinietikkaa 
½ rkl vaahterasiirappia tai muuta makeuttajaa
Tofun savustaminen (sähkösavustin):
1,5-2 dl liotettuja savustuspuruja
n. 2-3 rkl ylijäänyttä marinadia voiteluun
foliota

Näin valmistat

Savustettavan tofun marinointi:

Avaa tofupaketti ja leikkaa tofukuutio pitkittäin puolikkaiksi pihvisiivuiksi. Laita siivut kuivumaan keittiöpyyhkeen sisään ja painon alle muiden esivalmisteluiden ajaksi. Kuivaamisen jälkeen voit kevyesti viiltää veitsellä tofupalojen pintaan ruudukon, jotta marinadi ja savu imeytyvät paremmin tofun sisälle.

Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään ja kaada se suljettavaan pussiin (esim Minigrip). Lisää  tofusiivut pussiin ja sulje se tiiviisti, jotta marinadi imeytyy tofuihin tasaisesti. Jätä marinoitumaan muun esivalmistelun ajaksi. Voit myös laittaa pussin jääkaappiin marinoitumaan jo edellisenä päivänä.
Huom! Kun aloitat tofun savustamisen, säästä pussiin jäänyt marinadi savustuksen aikana tapahtuvaa voitelua varten.

 

Tofun savustaminen:

Liota nopeasti savustuspurut* märäksi (n. 5 min). Kaada ne tasaisesti purupellille ja aseta pelti kannattimien päälle. Aseta seuraavaksi rasvapelti paikoilleen. Halutessasi voit taitella rasvapellin päälle foliota suojaamaan peltiä ja tekemään puhdistamisesta helpompaa. Seuraavaksi aseta grilliritilä paikoilleen ja siirrä marinoidut tofut ritilälle.

*Leppäpuru on yleisin savustuspurulajike. Muita sopivia lajikkeita ovat omenapuu, tammi, kirsikkapuu ja pyökki.

Kytke sähkösavustin päälle ja savusta tofusiivuja 30 min. Avaa kansi, voitele tofut marinadilla ja käännä ne. Savusta vielä noin 15-25 min. Kytke savustin pois päältä heti, kun tofun pinta on mielestäsi kauniin värinen. Tämän reseptin keskimääräinen savustusaika on 40-50 min. Savustusajat ovat viitteellisiä, savustettavan ruoan määrästä ja itse savustimesta riippuen.

Lisää savustettua tofua sellaisenaan salaatin joukkoon kuutioituna tai käytä pihvinä hampurilaisen välissä. Voit myös kevyesti paistaa kuutioituja, savustettuja tofuja pienessä määrässä öljyä. Lisää loppuvaiheessa 1-2 rkl glaseerauskastiketta (esim. Jävla Sås Bolag Chipotle Glaze). Tofun savustaminen on hyvä hallita, jotta voi itse valmistaa erinomaista proteiinia leivän päälle tai hot dogien väliin.

Mitä muut sanovat

Arvostelut

Tällä reseptillä ei ole vielä arvosteluita. Jätä ensimmäinen arvostelu!

Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme