TOFUN SAVUSTAMINEN JA UNELMIEN (hitti)MARINADI
Uutta kesäkeittiöön! Tofun savustaminen on hauska ja trendikäs keino tuoda uusia elämyksiä kesäruokiin. Salaattiin, hodareihin, pizzaan…
Katso kattavat savustusohjeet, josta saat lisää tofun savustusvinkkejä ja ohjeita esimerkiksi hiiligrillissä savustamiseen.
Grillausohjeita tofulle löydät yksityiskohtaisesta grillauskoosteestamme!
Ainesosat
Näin valmistat
Savustettavan tofun marinointi:
Avaa tofupaketti ja leikkaa tofukuutio pitkittäin puolikkaiksi pihvisiivuiksi. Laita siivut kuivumaan keittiöpyyhkeen sisään ja painon alle muiden esivalmisteluiden ajaksi. Kuivaamisen jälkeen voit kevyesti viiltää veitsellä tofupalojen pintaan ruudukon, jotta marinadi ja savu imeytyvät paremmin tofun sisälle.
Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään ja kaada se suljettavaan pussiin (esim Minigrip). Lisää tofusiivut pussiin ja sulje se tiiviisti, jotta marinadi imeytyy tofuihin tasaisesti. Jätä marinoitumaan muun esivalmistelun ajaksi. Voit myös laittaa pussin jääkaappiin marinoitumaan jo edellisenä päivänä.
Huom! Kun aloitat tofun savustamisen, säästä pussiin jäänyt marinadi savustuksen aikana tapahtuvaa voitelua varten.
Tofun savustaminen:
Liota nopeasti savustuspurut* märäksi (n. 5 min). Kaada ne tasaisesti purupellille ja aseta pelti kannattimien päälle. Aseta seuraavaksi rasvapelti paikoilleen. Halutessasi voit taitella rasvapellin päälle foliota suojaamaan peltiä ja tekemään puhdistamisesta helpompaa. Seuraavaksi aseta grilliritilä paikoilleen ja siirrä marinoidut tofut ritilälle.
*Leppäpuru on yleisin savustuspurulajike. Muita sopivia lajikkeita ovat omenapuu, tammi, kirsikkapuu ja pyökki.
Kytke sähkösavustin päälle ja savusta tofusiivuja 30 min. Avaa kansi, voitele tofut marinadilla ja käännä ne. Savusta vielä noin 15-25 min. Kytke savustin pois päältä heti, kun tofun pinta on mielestäsi kauniin värinen. Tämän reseptin keskimääräinen savustusaika on 40-50 min. Savustusajat ovat viitteellisiä, savustettavan ruoan määrästä ja itse savustimesta riippuen.
Lisää savustettua tofua sellaisenaan salaatin joukkoon kuutioituna tai käytä pihvinä hampurilaisen välissä. Voit myös kevyesti paistaa kuutioituja, savustettuja tofuja pienessä määrässä öljyä. Lisää loppuvaiheessa 1-2 rkl glaseerauskastiketta (esim. Jävla Sås Bolag Chipotle Glaze). Tofun savustaminen on hyvä hallita, jotta voi itse valmistaa erinomaista proteiinia leivän päälle tai hot dogien väliin.
Kokeile myös näitä
Arvostele resepti
Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty
Vastaa
Ota tofu haltuun
JALOTOFU RESEPTIKIRJAT
Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.
Lataa reseptikirjamme
Mitä muut sanovat
Arvostelut
Tällä reseptillä ei ole vielä arvosteluita. Jätä ensimmäinen arvostelu!