KESÄSALAATTI SAVUSTETULLA TOFULLA JA VADELMAVINEGRETILLÄ

n. 15-20 min min 2-3:lle

Tee raikas kesäinen salaatti tuoreista kasviksista ja kruunaa se savustetulla tofulla ja vadelmavinegretillä.

Ainesosat

Savustettu tofu:
1 pkt Jalotofu Maustamaton 270g (itse savustettu tofu)
1 pkt Jalotofu Kylmäsavu 300g (valmis savutofu)
1-2 rkl öljyä paistamiseen
2-3 rkl Chipotle Glaze-, Teriyaki- tai Hoisin-kastiketta (glaseeraukseen)
koristeeksi seesaminsiemeniä ja silputtua ruohosipulia
Vadelmavinegretti:
2 dl vadelmia
2 tl etikkaa (puna-, valko- tai omenaviinietikkaa)
1 dl öljyä (esim. oliivi)
1/4 tl suolaa
1 rkl vaahterasiirappia tai valinnaista makeuttajaa
Salaatti:
1 ps salaattia (esim. friseesalaattia)
1 rs rucolan versoja tai rucolaa (esim. Mimis)
8-15 kpl keitettyjä uusia perunoita
1 kypsä mango
1-2 kypsää avokadoa
½ rs kirsikkatomaatteja
2-3 minisitruunoita
1 avomaankurkku
½ punasipuli

Näin valmistat

Tee itse savustettu tofu tämän ohjeen mukaan tai käytä valmista Jalotofu Kylmäsavua.

 

Vadelmavinegretti:

Soseuta vadelmavinegretin aineet monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa tasaiseksi seokseksi. Laita kylmään.

Jalotofu Kylmäsavun paistaminen:

Avaa tofupaketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua painon alla hetken. Kuutioi tofu.

Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofukuutiot ruskistumaan. Paista 3-5 min välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman väriä pintaansa ja kuutiot kuivuvat (kosteus katoaa).

Vähennä lämpötila puoleen ja lisää pannulle öljy. Anna tofujen paistua muutama minuutti miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.

Ota paistinpannu pois kuumalta levyltä ja kaada 2-3 rkl glaseerauskastiketta (esim Chipotle Glaze tai Teriyaki) tofujen päälle ja kiehauta nopeasti samalla sekoittaen (varo polttamasta pohjaan). Koristele seesaminsiemenillä ja silputulla ruohosipulilla. Laita tofut erilliseen kulhoon.

Salaatti:

Pese salaatti tarvittaessa ja revi haluamasi kokoisiksi paloiksi. Pilko keitetyt perunat, kuorittu kurkku, mango ja tomaatit sopivan kokoisiksi paloiksi. Leikkaa punasipuli ja minisitruunat mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Siivuta tai pilko avokadot. Aloita salaatin kokoaminen salaatilla ja rucolalla. Lisää loput kasvikset ja tofut joukkoon. Pirskottele päälle vadelmavinegrettiä ja tarjoile.

 

Mitä muut sanovat

Arvostelut

Tällä reseptillä ei ole vielä arvosteluita. Jätä ensimmäinen arvostelu!

Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme