15 - 20 min

2-3:lle

KESÄSALAATTI SAVUSTETULLA TOFULLA JA VADELMAVINEGRETILLÄ

Tee raikas kesäinen salaatti tuoreista kasviksista ja kruunaa se savustetulla tofulla ja mansikkavinegretillä.

kasvisruoka

tofusalaatti

sitruuna

minisitruuna

savustus

salaatti

savutofu

kesäruoka

kesä

Ruokavinkki

Ohje itse savustetun tofun valmistamiseen.

Näitä tarvitset

Savustettu tofu:

1pkt

Jalotofu Maustamaton 270g (savusta itse)

1pkt

Jalotofu Kylmäsavu 300g (valmis savutofu)

1-2rkl

öljyä paistamiseen

2-3 rkl

Chipotle Glaze-, Teriyaki- tai Hoisin-kastiketta (glaseeraukseen)

koristeeksi seesaminsiemeniä ja silputtua ruohosipulia

Vadelmavinegretti:

2dl

vadelmia

2tl

etikkaa (puna-, valko- tai omenaviinietikkaa)

1dl

öljyä (esim. oliivi)

1/4tl

suolaa

1rkl

vaahterasiirappia tai valinnaista makeuttajaa

Salaatti:

1ps

salaattia (esim. friseesalaattia)

1rs

rucolan versoja tai rucolaa (esim. Mimis)

8-15kpl

keitettyjä uusia perunoita

1

kypsä mango

1-2

kypsää avokadoa

½rs

kirsikkatomaatteja

2-3

minisitruunoita

1

avomaankurkku

½

punasipuli

Näin valmistat

Tee kesäsalaattiin itse savustettu tofu tämän ohjeen mukaan tai käytä valmista Jalotofu Kylmäsavua.

Jalotofu Kylmäsavun paistaminen:

  • Avaa tofupaketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua painon alla hetken. Kuutioi tofu.
  • Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofukuutiot ruskistumaan. Paista 3-5 min välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman väriä pintaansa ja kuutiot kuivuvat (kosteus katoaa).
  • Vähennä lämpötila puoleen ja lisää pannulle öljy. Anna tofujen paistua muutama minuutti miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
  • Ota paistinpannu pois kuumalta levyltä ja kaada 2-3 rkl glaseerauskastiketta (esim Chipotle Glaze tai Teriyaki) tofujen päälle ja kiehauta nopeasti samalla sekoittaen (varo polttamasta pohjaan). Koristele seesaminsiemenillä ja silputulla ruohosipulilla. Laita tofut erilliseen kulhoon.

Vadelmavinegretti:

  • Soseuta vadelmavinegretin aineet monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa tasaiseksi seokseksi. Laita kylmään.

Salaatti:

  • Pese salaatti tarvittaessa ja revi haluamasi kokoisiksi paloiksi. Pilko keitetyt perunat, kuorittu kurkku, mango ja tomaatit sopivan kokoisiksi paloiksi. Leikkaa punasipuli ja minisitruunat mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Siivuta tai pilko avokadot. Aloita salaatin kokoaminen salaatilla ja rucolalla. Lisää loput kasvikset ja tofut joukkoon. Pirskottele päälle vadelmavinegrettiä ja tarjoile.

MAUSTAMATTOMAN TOFUN NOPEA JA HELPPO

PANNUMARINOINTI

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä

Arvostelu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.