Ainesosat

Jalotofu "Chorizo"
  • 1 pkt Jalotofu Kylmäsavu (Marinoitu)
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1 rkl savustettua paprikaa ( jauhettu)
  • 1 rkl sipulijauhetta
  • 1/2 tl cayennepippuria (jauhettu)
  • 1 tl juustokuminaa (jauhettu)
  • Merisuolahiutaleita (maun mukaan)
  • Muutama rouhaisu valkosipuli-, chilimauste- ja mustapippurimyllystä
  • Ripaus Ceylon kanelia
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 1 rkl Miso tahnaa
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
Perunat
  • 8 keskikokoista kiinteää perunaa (n. 1kg)
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • kourallinen silputtua persiljaa
  • Merisuolahiutaleita (maun mukaan)
  • Muutama rouhaisu chilimauste- ja mustapippurimyllystä
  • Lisäksi silputtua punasipulia, limen mehua puristettuna, persiljaa ja oliiviöljyä tarjoiluun.

VEGAANINEN ”CHORIZO” PERUNASALAATTI ohje

  • Laita uuni lämpiämään 225C asteeseen. Kuori ja pese perunat. Tee perunoista lohkoja ja laita ne kulhoon.

    Sekoita perunoiden joukkoon silputtu persilja, oliiviöljy ja mausteet. Kaada uuninpellille ja laita uuniin paistumaan noin 30-35 min.

    Kun perunalohkot ovat uunissa, valmista ”chorizo”. Murenna pressattu/kuivattu (marinoitu) tofu pannulle, lisää kaikki mausteet ja loput ainekset. Laita levy kuumenemaan, pudota lämpö keskilämmölle. Sekoittele rauhassa noin 10-15 minuuttia ja ”paahda” tofumurua kunnes mausteet ovat kunnolla tarttuneet.

    Anna perunoiden ja Jalotofu ”chorizo” murun jäähtyä ennen perunasalaatin kokoamista. Laita perunat ja ”chorizo” tarjoiluastiaan. Ripottele päälle tuoretta persiljaa ja silputtua punasipulia. Viimeistele limen mehulla ja oliiviöljyllä.

Lisävinkkejä marinoidun Jalotofun käsittelyyn

Katso lisää videoita YouTube-kanavaltamme
  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Required fields are marked *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.