10 min

3-4:lle

HUMMUS + SALAATTI + RAPEA TOFU = <3

Uusi tapa tehdä salaattia on rakennetaa annos hummuskerroksen päälle ja viimeistellä se ihanan rapealla tofulla. Lopputuloksena poikkeuksellisen kaunis annos raikasta ja täyteläistä herkkusaldea!

Ruokavinkki

  • Tarjoile tofu-hummusplatter grillatun pitaleivän, ruissipsien tai nachojen kera!

Näitä tarvitset

TOFU

1pkt

valmiiksi marinoitu tofua 300g (Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu)

öljyä paistamiseen

MARINOITU LEHTIKAALI-KVINOASALAATTI

100g

lehtikaalia revittynä

½

sitruunan mehu

suolaa ja pippuria myllystä (muutama kierros)

2dl

kvinoaa

200g

herkkusieniä

1pkt

kypsiä kidneypapuja esim. GoGreen

½

kypsä mango

Lisäksi:

4-5 dl

valmista hummusta (1 dl / annos) (tässä käytettiin Baba Chili Hummus 225g)

Tarjoiluun:

pitaleipää, ruissipsejä tai nachoja

Näin valmistat

  • Aloita pesemällä lehtikaalit. Kuivaa ne, poista ranka ja revi silpuksi salaattikulhoon. Lisää joukkoon suola, pippuri ja sitruunamehu. Sekoita hyvin ja laita sivuun maustumaan.
  • Huuhtele kvinoa kylmällä vedellä ja keitä (pakkauksen ohjeen mukaan) kypsäksi suolalla maustetussa vedessä, noin 15 minuuttia. Anna kvinoan jäähtyä. Huuhtele ja kuivaa kidneypavut. Pilko mango.
  • Pilko herkkusienet ja paista siivut kypsiksi oliiviöljyssä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Yhdistä salaattikulhossa lehtikaali, kvinoa, kidneypavut, mango ja herkkusienet. Nosta sivuun odottamaan.
  • Avaa tofupaketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua* painon alla hetken.
  • *kuivaamalla tofun sen pinnasta saa helpommin rapeaa ja tofu ottaa paremmin makuja vastaan.
  • Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofukuutiot ruskistumaan. Paista 3-5 min välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpötila puoleen ja lisää pannulle öljy. Anna tofujen paistua muutama minuutti miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
  • Kokoa annos: aloita hummuksella ja sivele lautasen pohjalle 4 ruokaluskallista (noin 1 dl) hummusta. Lisää seuraavaksi kvinoasalaatti ja lopuksi paistetut tofukuutiot.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.