10 min
3-4:lle
HUMMUS + SALAATTI + RAPEA TOFU = <3
Uusi tapa tehdä salaattia on rakennetaa annos hummuskerroksen päälle ja viimeistellä se ihanan rapealla tofulla. Lopputuloksena poikkeuksellisen kaunis annos raikasta ja täyteläistä herkkusaldea!
Näitä tarvitset
TOFU
1pkt
valmiiksi marinoitu tofua 300g (Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu)
öljyä paistamiseen
MARINOITU LEHTIKAALI-KVINOASALAATTI
100g
lehtikaalia revittynä
½
sitruunan mehu
suolaa ja pippuria myllystä (muutama kierros)
2dl
kvinoaa
200g
herkkusieniä
1pkt
kypsiä kidneypapuja esim. GoGreen
½
kypsä mango
Lisäksi:
4-5 dl
valmista hummusta (1 dl / annos) (tässä käytettiin Baba Chili Hummus 225g)
Näin valmistat
- Aloita pesemällä lehtikaalit. Kuivaa ne, poista ranka ja revi silpuksi salaattikulhoon. Lisää joukkoon suola, pippuri ja sitruunamehu. Sekoita hyvin ja laita sivuun maustumaan.
- Huuhtele kvinoa kylmällä vedellä ja keitä (pakkauksen ohjeen mukaan) kypsäksi suolalla maustetussa vedessä, noin 15 minuuttia. Anna kvinoan jäähtyä. Huuhtele ja kuivaa kidneypavut. Pilko mango.
- Pilko herkkusienet ja paista siivut kypsiksi oliiviöljyssä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Yhdistä salaattikulhossa lehtikaali, kvinoa, kidneypavut, mango ja herkkusienet. Nosta sivuun odottamaan.
- Avaa tofupaketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua* painon alla hetken.
- *kuivaamalla tofun sen pinnasta saa helpommin rapeaa ja tofu ottaa paremmin makuja vastaan.
- Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofukuutiot ruskistumaan. Paista 3-5 min välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpötila puoleen ja lisää pannulle öljy. Anna tofujen paistua muutama minuutti miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
- Kokoa annos: aloita hummuksella ja sivele lautasen pohjalle 4 ruokaluskallista (noin 1 dl) hummusta. Lisää seuraavaksi kvinoasalaatti ja lopuksi paistetut tofukuutiot.