15 - 20 min

2-3:lle

VEGELOUNAS: PROTEIINIPITOINEN KULHO

Kaunis, mutta myös reippaasti proteiinia sisältävä kulhoruoka on loistava valinta vaikkapa treenipäivään. Hummus, tofu ja pavut kuuluvat kasvissyöjän vakioproteiininlähteisiin. Reseptissä tarjoilemme ideoita siihen sopivista kasviksista, tuunaa itsellesi sopivaksi, bowlin timanttinen kastike sopii kaikkeen!

Näitä tarvitset

Pannumarinoitu tofutäyte

1pkt

Jalotofu Maustamaton Luomu (270g)

1tl

curryjauhe

½tl

savupaprikajauhe

1tl

valkosipulijauhe

2-3rkl

soijakastiketta (riippuen suolaisuudesta)

3-4rkl

öljyä paistamiseen

Muut täytteet

1prk

kypsiä kidneypapuja tai papusekoitusta

1pkt

herkkusieniä 200g (tai munakoisoa)

2dl

riisiä tai kvinoaa

100-150g

riisi- tai vehnänuudeleita (ei pakollinen)

1prk

hummusta (esim BABA)

mustapippuria ja suolaa myllystä

öljyä paistamiseen

Bowl-kastike

3rkl

sitruunan tai limen mehua

4rkl

soijakastiketta

3rkl

riisiviinietikkaa (Mirin)

1tl

juoksevaa makeuttajaa esim. vaahterasiirappia

Tarjoiluun:

1-2rkl

seesaminsiemeniä

korianteria tai salaatinversoja

Näin valmistat

  • Keitä riisi tai kvinoa pakkauksen ohjeen ja henkilömäärän mukaan. Keitä myös nuudelit. Huuhdo pavut.
  • Pilko herkkusienet ja paista siivut kypsiksi oliiviöljyssä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta sivuun erilliseen kulhoon.
  • Valmista pannumarinoitu tofutäyte: Ota tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Painele tofun pinta kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Poistamalla näin tofusta ylimääräistä nestettä saat paahdettua tofun rapeaksi.
  • Kuumenna kuiva paistinpannu ja murustele käsin tofu pannulle sopivan kokoiseksi muruksi. Paahda nopeasti muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman ruskeansävyistä pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpöä, lisää öljy ja jatka hetken paistamista. Ripottele tasaisesti savupaprika- ja curryjauhe sekä hienonnettu valkosipuli tofujen päälle. Sekoita hyvin.
  • Laske vielä pannun lämpötilaa ja kaada soijakastike tofujen päälle. Sekoita tasaisesti vajaan minuutin ajan, kunnes soijakastike on imeytynyt tofupaloihin. Nosta pannu pois kuumalta levyltä ja anna soijakastikkeen imeytyä tofuun hetken.
  • Valmista kastike: sekoita kaikki ainekset keskenään pieneen kulhoon.
  • Kasaa kulho: aloita hummuksella ja ”voitele” kulhon toiseen reunaan (ks. kuva) 2 rkl hummusta. Lisää keitetty riisi/kvinoa kulhon pohjalle ja lado päälle loput ainekset (nuudelit, pavut, paistetut herkkusienet ja tofut) omiin lohkoihinsa. Pirskottele annoksen päälle noin 2 rkl valmistamaasi kastiketta ja koristele seesaminsiemenillä ja korianterilla.
  • Vinkki: voit käyttää reseptissä valmiiksi marinoitua Jalotofua. Jalotofu Marinoitu (valkosipuli-basilika) tai Jalotofu Kylmäsavu (kylmäsavumaustettu) toimivat loistavasti pannumarinoituina. Näitä käytettäessä riittää vain pannulla rapeaksi paistaminen. Lisätietoja Jalotofu-tuotteista Tuotteet-sivuillamme.

Arvostelut

    Arvostelu