VEGELOUNAS: PROTEIINIPITOINEN KULHO

(1)
2-3:lle
Kaunis, mutta myös reippaasti proteiinia sisältävä kulhoruoka on loistava valinta vaikkapa treenipäivään. Hummus, tofu ja pavut kuuluvat kasvissyöjän vakioproteiininlähteisiin. Reseptissä tarjoilemme ideoita siihen sopivista kasviksista, tuunaa itsellesi sopivaksi, bowlin timanttinen kastike sopii kaikkeen!

Ainesosat

Pannumarinoitu tofutäyte
1 pkt Jalotofu Maustamaton Luomu (270g)
1 tl curryjauhe
½ tl savupaprikajauhe
1 tl valkosipulijauhe
2-3 rkl soijakastiketta (riippuen suolaisuudesta)
3-4 rkl öljyä paistamiseen
Muut täytteet
1 prk kypsiä kidneypapuja tai papusekoitusta
1 pkt herkkusieniä 200g (tai munakoisoa)
2 dl riisiä tai kvinoaa
100-150 g riisi- tai vehnänuudeleita (ei pakollinen)
1 prk hummusta (esim BABA)
mustapippuria ja suolaa myllystä
öljyä paistamiseen
Bowl-kastike
3 rkl sitruunan tai limen mehua
4 rkl soijakastiketta
3 rkl riisiviinietikkaa (Mirin)
1 tl juoksevaa makeuttajaa esim. vaahterasiirappia
Tarjoiluun:
1-2 rkl seesaminsiemeniä
korianteria tai salaatinversoja

Näin valmistat

Keitä riisi tai kvinoa pakkauksen ohjeen ja henkilömäärän mukaan. Keitä myös nuudelit. Huuhdo pavut.

Pilko herkkusienet ja paista siivut kypsiksi oliiviöljyssä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta sivuun erilliseen kulhoon.

Valmista pannumarinoitu tofutäyte: Ota tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Painele tofun pinta kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Poistamalla näin tofusta ylimääräistä nestettä saat paahdettua tofun rapeaksi.

Kuumenna kuiva paistinpannu ja murustele käsin tofu pannulle sopivan kokoiseksi muruksi. Paahda nopeasti muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman ruskeansävyistä pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpöä, lisää öljy ja jatka hetken paistamista. Ripottele tasaisesti savupaprika- ja curryjauhe sekä hienonnettu valkosipuli tofujen päälle. Sekoita hyvin.

Laske vielä pannun lämpötilaa ja kaada soijakastike tofujen päälle. Sekoita tasaisesti vajaan minuutin ajan, kunnes soijakastike on imeytynyt tofupaloihin. Nosta pannu pois kuumalta levyltä ja anna soijakastikkeen imeytyä tofuun hetken.

Valmista kastike: sekoita kaikki ainekset keskenään pieneen kulhoon.

Kasaa kulho: aloita hummuksella ja ”voitele” kulhon toiseen reunaan (ks. kuva) 2 rkl hummusta. Lisää keitetty riisi/kvinoa kulhon pohjalle ja lado päälle loput ainekset (nuudelit, pavut, paistetut herkkusienet ja tofut) omiin lohkoihinsa. Pirskottele annoksen päälle noin 2 rkl valmistamaasi kastiketta ja koristele seesaminsiemenillä ja korianterilla.

Vinkki: voit käyttää reseptissä valmiiksi marinoitua Jalotofua. Jalotofu Marinoitu (valkosipuli-basilika) tai Jalotofu Kylmäsavu (kylmäsavumaustettu) toimivat loistavasti pannumarinoituina. Näitä käytettäessä riittää vain pannulla rapeaksi paistaminen. Lisätietoja Jalotofu-tuotteista Tuotteet-sivuillamme.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme