RAPEA TERIYAKITOFU, RIISIÄ JA PARSAKAALIA

(3)
2-3:lle

Tilanteeseen, johon kaivataan nopeaa, maukasta ja terveellistä. Teriyakilla pannumarinoitu rapea tofu ja rapsakka parsakaali riisipedillä on voittamaton trio arkiruokailuun. Yksinkertainen herkku vaikka brunssille!

Katso video
Rapea tofu teriyakikastike 2

Ainesosat

Pannumarinoitu Teriyakitofu
1 pkt Jalotofu Maustamaton Luomu (270g)
1 dl valmista teriyakikastiketta
1 rkl soijakastiketta
öljyä paistamiseen
mustapippuria myllystä
tai itsetehty Teriyakikastike*
1 dl soijakastiketta
2 tl seesamiöljyä
1 dl miriniä eli makeaa riisiviiniä
2 kpl valkosipulin kynttä, puristettuna
2 cm pala inkivääriä raastettuna
Lisäksi:
riisiä
300-500 g höyrytettyä parsakaalia
edamamepapuja
seesaminsiemeniä ja kevätsipulia koristeluun

Näin valmistat

Ota maustamaton tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Painele tofun pinta kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Poistamalla näin tofusta ylimääräistä nestettä saat paahdettua tofun rapeaksi pannulla.

Valmista teriyakikastike, JOS et käytä valmista kaupan kastiketta.

Annostele kaikki raaka-aineet pieneen kattilaan ja kiehauta kasaan koko ajan sekoittaen (n. 10 min). Siivilöi valmis kastike, kun sitä on jäljellä noin 1,5 dl ja se on sopivan paksua. Teriyakikastike säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti pakattuna ainakin viikon.

Keitä riisi pakkauksen ohjeen ja henkilömäärän mukaan. Höyrytä parsakaali al denteksi. Seuraa sen kypsymistä, jotta siitä ei tule liian pehmeää.

Kuumenna kuiva paistinpannu ja murustele käsin tofu pannulle (tai pilko kuutioiksi) sopivan kokoiseksi muruksi. Paahda nopeasti muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman ruskeansävyistä pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpöä, lisää öljy ja jatka hetken paistamista. Pirskota soijakastike tofujen päälle ja sekoita.

Laske vielä pannun lämpötilaa ja kaada 1 dl teriyakikastiketta tofujen päälle. Sekoita tasaisesti vajaan minuutin ajan, kunnes teriyakikastike on imeytynyt tofupaloihin. Nosta pannu pois kuumalta levyltä ja anna kastikkeen imeytyä tofuun hetken.

Kokoa annokset esimerkiksi kulhoihin ja aloita riisillä. Lisää parsakaali ja teriyakitofut päälle, koristele annos lusikallisella teriyakikastiketta ja ripottele seesamininsiemeniä ja silputtua kevätsipulia päälle.

Vinkki: voit myös tuunata valmista teriyakikastiketta lisäämällä siihen 1 tl raastettua valkosipulia ja inkivääriä sekä raastettua (luomu) sitruunankuorta.

Vinkki2: voit käyttää reseptissä myös valmiiksi marinoitua Jalotofua. Jalotofu Marinoitu (valkosipuli-basilika) tai Jalotofu Kylmäsavu (kylmäsavumaustettu) toimivat tässä loistavasti. Näitä käytettäessä riittää vain pannulla rapeaksi paistaminen ja 2 rkl teriyakikastiketta. Lisätietoja Jalotofu-tuotteista Tuotteet-sivullamme.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


  • Tämä on aivan törkeän hyvää! Brokkolin sijasta satsiini päätyi avokadoa sekä tuoretta kurkkua, paprikaa ja korianteria. Toimii!

Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme