RAPEA TERIYAKITOFU, RIISIÄ JA PARSAKAALIA
- Määrä:
- 2-3:lle
- Kategoriat:
- Pikavinkit ja yleisohjeet, Wokit, Risotot
Tilanteeseen, johon kaivataan nopeaa, maukasta ja terveellistä. Teriyakilla pannumarinoitu rapea tofu ja rapsakka parsakaali riisipedillä on voittamaton trio arkiruokailuun. Yksinkertainen herkku vaikka brunssille!
Ainesosat
Pannumarinoitu Teriyakitofu
- 1 pkt Jalotofu Maustamaton Luomu (270g)
- 1 dl valmista teriyakikastiketta
- 1 rkl soijakastiketta
- öljyä paistamiseen
- mustapippuria myllystä
tai itsetehty Teriyakikastike*
- 1 dl soijakastiketta
- 2 tl seesamiöljyä
- 1 dl miriniä eli makeaa riisiviiniä
- 2 kpl valkosipulin kynttä, puristettuna
- 2 cm pala inkivääriä raastettuna
Lisäksi:
- riisiä
- 300-500 g höyrytettyä parsakaalia
- edamamepapuja
- seesaminsiemeniä ja kevätsipulia koristeluun
RAPEA TERIYAKITOFU, RIISIÄ JA PARSAKAALIA ohje
Ota maustamaton tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Painele tofun pinta kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Poistamalla näin tofusta ylimääräistä nestettä saat paahdettua tofun rapeaksi pannulla.
Valmista teriyakikastike, JOS et käytä valmista kaupan kastiketta.
Annostele * kaikki raaka-aineet pieneen kattilaan ja kiehauta kasaan koko ajan sekoittaen (n. 10 min). Siivilöi valmis kastike, kun sitä on jäljellä noin 1,5 dl ja se on sopivan paksua. Teriyakikastike säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti pakattuna ainakin viikon.
Keitä riisi pakkauksen ohjeen ja henkilömäärän mukaan. Höyrytä parsakaali al denteksi. Seuraa sen kypsymistä, jotta siitä ei tule liian pehmeää.
Kuumenna kuiva paistinpannu ja murustele käsin tofu pannulle (tai pilko kuutioiksi) sopivan kokoiseksi muruksi. Paahda nopeasti muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman ruskeansävyistä pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpöä, lisää öljy ja jatka hetken paistamista. Pirskota soijakastike tofujen päälle ja sekoita.
Laske vielä pannun lämpötilaa ja kaada 1 dl teriyakikastiketta tofujen päälle. Sekoita tasaisesti vajaan minuutin ajan, kunnes teriyakikastike on imeytynyt tofupaloihin. Nosta pannu pois kuumalta levyltä ja anna kastikkeen imeytyä tofuun hetken.
Kokoa annokset esimerkiksi kulhoihin ja aloita riisillä. Lisää parsakaali ja teriyakitofut päälle, koristele annos lusikallisella teriyakikastiketta ja ripottele seesamininsiemeniä ja silputtua kevätsipulia päälle.
Vinkki: voit myös tuunata valmista teriyakikastiketta lisäämällä siihen 1 tl raastettua valkosipulia ja inkivääriä sekä raastettua (luomu) sitruunankuorta.
Vinkki2: voit käyttää reseptissä myös valmiiksi marinoitua Jalotofua. Jalotofu Marinoitu (valkosipuli-basilika) tai Jalotofu Kylmäsavu (kylmäsavumaustettu) toimivat tässä loistavasti. Näitä käytettäessä riittää vain pannulla rapeaksi paistaminen ja 2 rkl teriyakikastiketta. Lisätietoja Jalotofu-tuotteista Tuotteet-sivullamme.
-
Arvostele resepti
Jaa resepti
Jalotofu reseptikirjat
Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.