10 min

2-3 annosta

(1)

NOPEA, RUOKAISA JA TAKUURAPEA ARKIRESEPTI: TOFUTERIYAKI PARSAKAALILLA

Yksi tofun luottomauste ja makupari on klassinen teriyakikastike. Valmista reseptin ohjeella joko oma tai käytä kaupan valmiskastiketta. Ruoanlaittoa nopeuttavien uusien tofu-paahtopalojen ansiosta, kastike on valmis samaan aikaan kun riisi on kypsää. Testaa vaikka itse!

Max10min

Ruokavinkki

Klikkaa itsesi reseptivideoon tästä linkistä. Voit myös valmistaa annoksen klassikko-sarjan Jalotofu Maustamattomalla. Resepti täällä!

Näitä tarvitset

Pannumarinoitu Teriyakitofu

1pkt

Jalotofu Maustamaton Paahtopala 250g (myös Maustettu Paahtopala sopii))

1-2dl

valmista teriyakikastiketta

1+1

öljyä paistamiseen

mustapippuria ja suolaa myllystä

tai itsetehty Teriyakikastike*

1dl

soijakastiketta

2tl

seesamiöljyä

1dl

miriniä eli makeaa riisiviiniä

2kpl

valkosipulin kynttä, puristettuna

2cm

pala inkivääriä raastettuna

Lisäksi:

riisiä

300-500g

parsakaalia (n. keskikokoinen parsakaali)

½dl

vettä

½

kypsä mango pilkottuna

seesaminsiemeniä ja ruohosipulia koristeluun

Näin valmistat

  • Valmista teriyakikastike, JOS et käytä valmista kaupan kastiketta.
  • Annostele kaikki raaka-aineet pieneen kattilaan ja kiehauta kasaan koko ajan sekoittaen (n. 10 min). Siivilöi valmis kastike, kun sitä on jäljellä noin 1,5 dl ja se on sopivan paksua. Teriyakikastike säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti pakattuna ainakin viikon.
  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen ja henkilömäärän mukaan. Samalla kun riisi kiehuu, pilko parsakaali sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuumenna noin 1 rkl öljyä pannulla ja lisää parsakaalit. Paista hetki ja lisää joukkoon ½ dl vettä. Kiehauta. Kun vesi on haihtunut, lisää 1 rkl öljyä ja maustamattomat Paahtopalat. Mausta ne suolalla ja mustapippurilla, paista muutama minuutti käännellen. Vähennä pannun lämpötila minimiin ja kaada 1 dl teriyakikastiketta tofujen päälle. Sekoita tasaisesti vajaan minuutin ajan, kunnes teriyakikastike on imeytynyt tofupaloihin. Anna hautua jälkilämmöllä noin 5 minuuttia.
  • Kokoa annokset esimerkiksi kulhoihin ja aloita riisillä. Lisää teriyakitofut ja mangokuutiot päälle, koristele annos lusikallisella teriyakikastiketta ja ripottele seesamininsiemeniä ja silputtua ruohosipulia päälle.
  • Vinkki: voit myös tuunata valmista teriyakikastiketta lisäämällä siihen 1 tl raastettua valkosipulia ja inkivääriä sekä raastettua (luomu) sitruunankuorta.
  • Vinkki2: voit käyttää reseptissä myös valmiiksi marinoitua Jalotofua. Jalotofu Marinoitu (valkosipuli-basilika) tai Jalotofu Kylmäsavu (kylmäsavumaustettu) toimivat tässä loistavasti. Näitä käytettäessä riittää vain pannulla rapeaksi paistaminen ja noin 2-3 rkl teriyakikastiketta. Lisätietoja Jalotofu-tuotteista Tuotteet-sivuillamme.

Arvostelut

    Arvostelu