Klikkaa itsesi reseptivideoon tästä linkistä. Voit myös valmistaa annoksen klassikko-sarjan Jalotofu Maustamattomalla. Resepti täällä!

Ainesosat

Pannumarinoitu Teriyakitofu
  • 1 pkt Jalotofu Maustamaton Paahtopala 250g
  • 1-2 dl valmista teriyakikastiketta
  • 1+1 öljyä paistamiseen
  • mustapippuria ja suolaa myllystä
tai itsetehty Teriyakikastike*
  • 1 dl soijakastiketta
  • 2 tl seesamiöljyä
  • 1 dl miriniä eli makeaa riisiviiniä
  • 2 kpl valkosipulin kynttä, puristettuna
  • 2 cm pala inkivääriä raastettuna
Lisäksi:
  • riisiä
  • 300-500 g parsakaalia (n. keskikokoinen parsakaali)
  • ½ dl vettä
  • ½ kypsä mango pilkottuna
  • seesaminsiemeniä ja ruohosipulia koristeluun

NOPEA, RUOKAISA JA TAKUURAPEA ARKIRESEPTI: TOFUTERIYAKI PARSAKAALILLA ohje

  • Valmista teriyakikastike, JOS et käytä valmista kaupan kastiketta.

    Annostele * kaikki raaka-aineet pieneen kattilaan ja kiehauta kasaan koko ajan sekoittaen (n. 10 min). Siivilöi valmis kastike, kun sitä on jäljellä noin 1,5 dl ja se on sopivan paksua. Teriyakikastike säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti pakattuna ainakin viikon.

    Keitä riisi pakkauksen ohjeen ja henkilömäärän mukaan.

    Samalla kun riisi kiehuu, pilko parsakaali sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuumenna noin 1 rkl öljyä pannulla ja lisää parsakaalit. Paista hetki ja lisää joukkoon ½ dl vettä. Kiehauta. Kun vesi on haihtunut, lisää 1 rkl öljyä ja maustamattomat Paahtopalat. Mausta ne suolalla ja mustapippurilla, paista muutama minuutti käännellen.

    Vähennä pannun lämpötila minimiin ja kaada 1 dl teriyakikastiketta tofujen päälle. Sekoita tasaisesti vajaan minuutin ajan, kunnes teriyakikastike on imeytynyt tofupaloihin. Anna hautua jälkilämmöllä noin 5 minuuttia.

    Kokoa annokset esimerkiksi kulhoihin ja aloita riisillä. Lisää teriyakitofut ja mangokuutiot päälle, koristele annos lusikallisella teriyakikastiketta ja ripottele seesamininsiemeniä ja silputtua ruohosipulia päälle.

    Vinkki: voit myös tuunata valmista teriyakikastiketta lisäämällä siihen 1 tl raastettua valkosipulia ja inkivääriä sekä raastettua (luomu) sitruunankuorta.

    Vinkki2: voit käyttää reseptissä myös valmiiksi marinoitua Jalotofua. Jalotofu Marinoitu (valkosipuli-basilika) tai Jalotofu Kylmäsavu (kylmäsavumaustettu) toimivat tässä loistavasti. Näitä käytettäessä riittää vain pannulla rapeaksi paistaminen ja noin 2-3 rkl teriyakikastiketta. Lisätietoja Jalotofu-tuotteista Tuotteet-sivuillamme.

  • Arvostelut
    Henri
    5 / 5

    Hei, kiitos vinkistä! Tämä resepti oli kyllä testaamisen arvoinen ja kokeilin noita uusia revittyjä tofupaloja. Hyvin maku imeytyi tofuihin ja aivan loistava purutuntuma. Jatkoon menee!

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.