NOPEA, RUOKAISA JA TAKUURAPEA ARKIRESEPTI: TOFUTERIYAKI PARSAKAALILLA

(3)
2-3 annosta
Yksi tofun luottomauste ja makupari on klassinen teriyakikastike. Valmista reseptin ohjeella joko oma tai käytä kaupan valmiskastiketta. Ruoanlaittoa nopeuttavien uusien tofu-paahtopalojen ansiosta, kastike on valmis samaan aikaan kun riisi on kypsää. Testaa vaikka itse!

Klikkaa itsesi reseptivideoon tästä linkistä. Voit myös valmistaa annoksen klassikko-sarjan Jalotofu Maustamattomalla. Resepti täällä!

Ainesosat

Pannumarinoitu Teriyakitofu
1 pkt Jalotofu Maustamaton Paahtopala 250g
1-2 dl valmista teriyakikastiketta
1+1 öljyä paistamiseen
mustapippuria ja suolaa myllystä
tai itsetehty Teriyakikastike*
1 dl soijakastiketta
2 tl seesamiöljyä
1 dl miriniä eli makeaa riisiviiniä
2 kpl valkosipulin kynttä, puristettuna
2 cm pala inkivääriä raastettuna
Lisäksi:
riisiä
300-500 g parsakaalia (n. keskikokoinen parsakaali)
½ dl vettä
½ kypsä mango pilkottuna
seesaminsiemeniä ja ruohosipulia koristeluun

Näin valmistat

Valmista teriyakikastike, JOS et käytä valmista kaupan kastiketta.

Annostele kaikki raaka-aineet pieneen kattilaan ja kiehauta kasaan koko ajan sekoittaen (n. 10 min). Siivilöi valmis kastike, kun sitä on jäljellä noin 1,5 dl ja se on sopivan paksua. Teriyakikastike säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti pakattuna ainakin viikon.

Keitä riisi pakkauksen ohjeen ja henkilömäärän mukaan. Samalla kun riisi kiehuu, pilko parsakaali sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuumenna noin 1 rkl öljyä pannulla ja lisää parsakaalit. Paista hetki ja lisää joukkoon ½ dl vettä. Kiehauta. Kun vesi on haihtunut, lisää 1 rkl öljyä ja maustamattomat Paahtopalat. Mausta ne suolalla ja mustapippurilla, paista muutama minuutti käännellen. Vähennä pannun lämpötila minimiin ja kaada 1 dl teriyakikastiketta tofujen päälle. Sekoita tasaisesti vajaan minuutin ajan, kunnes teriyakikastike on imeytynyt tofupaloihin. Anna hautua jälkilämmöllä noin 5 minuuttia.

Kokoa annokset esimerkiksi kulhoihin ja aloita riisillä. Lisää teriyakitofut ja mangokuutiot päälle, koristele annos lusikallisella teriyakikastiketta ja ripottele seesamininsiemeniä ja silputtua ruohosipulia päälle.

Vinkki: voit myös tuunata valmista teriyakikastiketta lisäämällä siihen 1 tl raastettua valkosipulia ja inkivääriä sekä raastettua (luomu) sitruunankuorta.

Vinkki2: voit käyttää reseptissä myös valmiiksi marinoitua Jalotofua. Jalotofu Marinoitu (valkosipuli-basilika) tai Jalotofu Kylmäsavu (kylmäsavumaustettu) toimivat tässä loistavasti. Näitä käytettäessä riittää vain pannulla rapeaksi paistaminen ja noin 2-3 rkl teriyakikastiketta. Lisätietoja Jalotofu-tuotteista Tuotteet-sivuillamme.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


  • Hei, kiitos vinkistä! Tämä resepti oli kyllä testaamisen arvoinen ja kokeilin noita uusia revittyjä tofupaloja. Hyvin maku imeytyi tofuihin ja aivan loistava purutuntuma. Jatkoon menee!

Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme