10 min

2-3:lle

MAX10min: Udon-nuudelit misovoilla ja revityllä tofulla

Misovoinuudelit ovat hävyttömän helppo arkiruokaresepti, joka yllättää hienostuneella maullaan. Tästä voimme kiittää umamista misotahnaa ja käteviä Jalotofu Paahtopaloja. Aikaa annoksen valmistamiseen kuluu vaivaiset 10 minuuttia. Nappaa resepti ja kiitä meitä myöhemmin!

Max10min

Ruokavinkki

Miso on japanilainen tahna, joka valmistetaan soijapavuista, vedestä ja riisistä. Se on kuuluisa umamisesta maustaan. Udon-nuudelit ovat taas paksuja japanilaisia vehnänuudeleita, jotka sopivat hyvin aasialaiseen (Japani/Korea) reseptiikkaan tofun ja mison kanssa.

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Paahtopalat Maustettu 250g

200-300g

udon-nuudeleita (riisinuudeleilla annoksesta gluteeniton)

2rkl

vaaleaa mistotahnaa

60g

vähäsuolaista voita tai margariinia (kasvipohjaista tarvittaessa)

1

(veri)appelsiinin mehu puristettuna tai 1dl valmista mehua

1rkl

riisiviinietikkaa

½tl

valkosipulijauhetta (valinnainen)

Koristeeksi:

1rkl

silputtua ruohosipulia tai 1 kevätsipulin varsi

½rkl

paahdettuja seesaminsiemeniä

togarashia tai chilijauhetta maun mukaan

Näin valmistat

  • Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen ja henkilömäärän mukaan.
  • Nuudeleitten kiehuessa valmista kastike. Sulata voi kattilassa tai paistinpannulla ja sekoita joukkoon misotahna ja valkosipulijauhe. Purista joukkoon appelsiininmehu. Sekoita hyvin, lisää valmiit revityt tofupalat ja anna hautua hetki miedolla lämmöllä. Valuta nuudelit ja lisää misovoin joukkoon. Koristele annos ruohosipulilla ja seesaminsiemenillä ja tarjoa misovoinuudelit sellaisenaan tai esimerkiksi kimchin kera.

Arvostelut

    Arvostelu