30 min

2:lle

SATAY-NUUDELIT JA HELPPO TOFUN MAUSTAMISVINKKI (V)

Onko tässä sinun uusi lempilohturuokasi? Nappaa testiin Viimeistä Murua Myöten -blogin kehittelemä ihanan pehmeä satay-kastike nuudeliannos, josta ei puutu purutuntumaa, Indonesian tuulia tai täydellisen makuista tofua.

Näitä tarvitset

Satay-kastike:

1 1/4dl

maapähkinöitä

1-2

chilipalkoa (tai chilikastiketta/-tahnaa makusi mukaan)

2

valkosipulinkynttä

1rkl

raastettua inkivääriä/2 tl inkivääritahnaa

1

limen raastettu kuori ja ½ limen mehu

3rkl

kookossokeria tai fariinisokeria

½tl

suolaa tai 1 rkl soijakastiketta

n. 1-1½dl

vettä (tai kookosmaitoa)

Tofu:

1pkt

Jalotofu Paahtopala Maustamaton 250g

1rkl

seesamöljyä

2tl

sambal oelek-kastiketta (tai muuta chilitahnaa)

2tl

inkivääritahnaa/raastettua inkivääriä

Lisäksi:

100g

nuudeleita

1kpl

vihreä omena

n. 200g

pala punakaalia

tuoretta korianteria

limeä

*Maapähkinöiden sijaan voit käyttää 1 dl maapähkinävoita – mieluummin crunchya. Maapähkinöiden sijasta voit jauhaa myös suolapähkinöitä, mutta älä silloin lisää enää suolaa.

Näin valmistat

  • Valmista satay-kastike:
  • Paahda maapähkinät kuumalla, kuivalla pannulla pari minuuttia, kunnes ne ruskistuvat pinnalta. Kaada tehosekoittimeen. Surauta pähkinät hienoksi rouheeksi. Lisää loput satay-kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja surauttele melko tasaiseksi tahnaksi. Lisää nestettä, vettä tai kookosmaitoa, sen mukaan, kuinka juoksevaa tahnaa haluat. Maapähkinöistä saakin jäädä kunnolla rouhetta. Voit skipata paahtamisen, jos käytät maapähkinävoita. Mittaa siinä tapauksessa maapähkinävoi muiden ainesten kanssa tehosekoittimeen ja aja tahnaksi.
  • Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada nuudeleista keitinvesi pois.
  • Paista tofut:
  • Lisää paahtopalat pannulle. Paista noin minuutti sellaisenaan välillä käännellen. Lisää sitten seesamöljy, chilikastike ja inkivääritahna. Paistele muutama minuutti käännellen niin, että kaikki tofut saavat mausteita.
  • Pilko omena ohuiksi sektoreiksi. Leikkaa kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi*.
  • Kaada satay-kastike nuudeleiden joukkoon. Lämmitä nuudeleitä levyllä vielä hetki (pari minuuttia) nuudeleita käännellen, niin että maapähkinäkastikekin lämpenee.
  • Sekoita nuudeleiden joukkoon omenat, kaalit ja lisää tofut päälle. Purista päälle limeä ja lisää korianteria. Kukin voi lisätä itsenäisesti makunsa mukaan vielä sambal oelekin annokseen.
  • *Kaalivinkki: Jos haluat kunnolla lisää makua, niin marinoi kaali 1-2-3 pikkelilimessä. 1 osa viinietikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä. Esimerkiksi 1/3 dl valkoviinietikkaa, 2/3 dl sokeria ja 1 dl vettä. Anna kaalin pikkelöityä vähintään tunti, mieluummin vuorokausi.

Arvostelut

    Arvostelu