Ainesosat

Satay-kastike:
  • 1 1/4 dl maapähkinöitä
  • 1-2 chilipalkoa (tai chilikastiketta/-tahnaa makusi mukaan)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä/2 tl inkivääritahnaa
  • 1 limen raastettu kuori ja ½ limen mehu
  • 3 rkl kookossokeria tai fariinisokeria
  • ½ tl suolaa tai 1 rkl soijakastiketta
  • n. 1-1½ dl vettä (tai kookosmaitoa)
Tofu:
  • 1 pkt Jalotofu Paahtopala Maustamaton 250g
  • 1 rkl seesamöljyä
  • 2 tl sambal oelek-kastiketta (tai muuta chilitahnaa)
  • 2 tl inkivääritahnaa/raastettua inkivääriä
Lisäksi:
  • 100 g nuudeleita
  • 1 kpl vihreä omena
  • n. 200 g pala punakaalia
  • tuoretta korianteria
  • limeä
  • *Maapähkinöiden sijaan voit käyttää 1 dl maapähkinävoita – mieluummin crunchya. Maapähkinöiden sijasta voit jauhaa myös suolapähkinöitä, mutta älä silloin lisää enää suolaa.

SATAY-NUUDELIT JA HELPPO TOFUN MAUSTAMISVINKKI (V) ohje

  • Valmista satay-kastike: Paahda maapähkinät kuumalla, kuivalla pannulla pari minuuttia, kunnes ne ruskistuvat pinnalta. Kaada tehosekoittimeen. Surauta pähkinät hienoksi rouheeksi. Lisää loput satay-kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja surauttele melko tasaiseksi tahnaksi.

    Lisää nestettä, vettä tai kookosmaitoa, sen mukaan, kuinka juoksevaa tahnaa haluat. Maapähkinöistä saakin jäädä kunnolla rouhetta. Voit skipata paahtamisen, jos käytät maapähkinävoita. Mittaa siinä tapauksessa maapähkinävoi muiden ainesten kanssa tehosekoittimeen ja aja tahnaksi.

    Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada nuudeleista keitinvesi pois.

    Paista tofut: Lisää paahtopalat pannulle. Paista noin minuutti sellaisenaan välillä käännellen. Lisää sitten seesamöljy, chilikastike ja inkivääritahna. Paistele muutama minuutti käännellen niin, että kaikki tofut saavat mausteita.

    Pilko omena ohuiksi sektoreiksi. Leikkaa kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi*.

    Kaada satay-kastike nuudeleiden joukkoon. Lämmitä nuudeleitä levyllä vielä hetki (pari minuuttia) nuudeleita käännellen, niin että maapähkinäkastikekin lämpenee.

    Sekoita nuudeleiden joukkoon omenat, kaalit ja lisää tofut päälle. Purista päälle limeä ja lisää korianteria. Kukin voi lisätä itsenäisesti makunsa mukaan vielä sambal oelekin annokseen.

    *Kaalivinkki: Jos haluat kunnolla lisää makua, niin marinoi kaali 1-2-3 pikkelilimessä. 1 osa viinietikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä. Esimerkiksi 1/3 dl valkoviinietikkaa, 2/3 dl sokeria ja 1 dl vettä. Anna kaalin pikkelöityä vähintään tunti, mieluummin vuorokausi.

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.