PÄHKINÄISEN KERMAINEN TOFU SATAY

(4)
25 min 3-4:lle
Suolaisenmakea, kaakkoisaasialainen Satay-kastike on kermaisessa täyteläisyydessään monen suosikkitapa maustaa riisi- ja wokkiruokia. Sitä tarjoillaan ravintoloissa useimmiten kanan kanssa, mutta kasvisversiossa komboa savutofu ja satay on kuultu ylistävän myös kana satay -fanit.

Kokeile myös muita suosittuja aasiahenkisiä reseptejämme, kuten vegaaninen palak paneer, vaihtoehtoisesti intialaissuosikki ”butter chicken” kasvisversiona tai malesialaisklassikko laksa tofulla.

Ainesosat

1 pkt Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu
2 rkl öljyä paistamiseen
100-120 g valmista Satay-kastiketta, esim. SpiceUp! Satay 230g (reilu dl)
2 ½ dl kookosmaitoa
½ punainen chili
2 kevätsipulin vartta hienonnettuna
kourallinen suolapähkinöitä (noin dl)
Lisäksi
riisiä

Näin valmistat

Paloittele valmiiksi marinoitu tofu (Marinoitu tai Kylmäsavu) arpakuution kokoisiksi kuutioiksi. Laita ne kahden talouspaperipalan väliin. Paina kevyesti käsillä päällimmäistä talouspaperia tofuja vasten, kunnes se on kostea. Näin tofusta lähtee suurin kosteus ja paistopinnasta tulee rapeampi.

Keitä riisi ohjeen mukaan. Poista chilistä siemenet ja hienonna se.

Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofukuutiot siihen. Paista niitä välillä käännellen, kunnes ne alkavat saada hieman väriä. Lisää 2 rkl rypsiöljyä ja kypsennä keskilämmöllä tofuja vielä öljyssä lastalla käännellen, kunnes ne saavat kullanruskean ja rapean pinnan.

Lisää pannulle tofujen joukkoon satay-kastike, chili sekä kookosmaito. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen.

Viimeistele annos hienonnetulla kevätsipulilla ja suolapähkinöillä. Tarjoile riisin kera.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme