15 - 20 min

4:lle

INDONESIALAINEN CURRY HÄRKÄPAPUTEMPELLÄ

Kotimainen härkäpaputempe meets indonesialainen, vegaaninen curry. Huikea resepti, joka pursuilee umamia ja lämmittää kehoa ja mieltä. Hyvää tekevien kasvisruokien ehdoton kruunupää. Mukana myös helppo ohje, jolla valmistuu mahtava itse tehty currytahna.

Näitä tarvitset

Tempecurry

3kpl (375g)

pakettia härkäpaputempeä

Currytahna

5

kuivattua punaista chiliä (tai 2-3 tuoretta mutta maku on hieman eri)

3

valkosipulinkynttä

n. 5cm

pala inkivääriä raastettuna

3

isompaa tai 4 pienempää banaanisalottisipulia tai 2 pientä punasipulia

2rkl

soijakastiketta

kourallinen maapähkinöitä (n. ½ dl mieluiten kuorellisia)

Curry

Yllä oleva currytahna

n. ½dl

rypsiöljyä

2

punasipulia

½dl

palmusokeria tai fariini-/kookossokeria

3rkl

soijakastiketta

1rkl

tamarind-tahnaa

½dl

vettä

½dl

maapähkinöitä

Kookosriisi

3dl

riisiä

2dl

kookoskermaa/kookosmaitoa

4dl

vettä

4

kaffirlimenlehteä, tarv. jätä pois saa kuivattuna maustehyllystä tai tuoreena esim. ViiVoanista

(1 pandanlehti – kuuluu alkuperäiseen indonesialaiseen reseptiin, mutta ei tosiaan pakollinen. Saa ViiVoanista)

3/4

tl suolaa

Pikkelöidyt kurkut

1

kurkku

2rkl

riisiviinietikkaa

1rkl

sokeria

1kpl

limen mehu

½

punainen chili

Näin valmistat

  • Pilko tempe kuutioiksi. Paista se rypsiöljyssä ruskeaksi ja siirrä sivuun.
  • Valmista kurkut. Indonesialaisittain kurkku halkaistaan pitkittäissuunnassa ja pehmeä sisus koverretaan pois (ja syötetään eläimille), ja siivutetaan sitten puolirenkaiksi. Voit myös siivuttaa kurkun tavallisiksi ympyröiksi. Sekoita kurkkujen sekaan pikkelöintiainekset ja jätä maustumaan.
  • Valmista currytahna. Kaada kuivien chilien päälle kiehuvaa vettä, niin että ne peittyvät ja anna liota 5-10 minuuttia. Kaada vesi pois. Poista sitten siemenet niiden sisältä. Lisää ne tehosekoittimeen.
  • Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet ja leikkaa pienempiin osiin. Lisää ne tehosekoittimeen yhdessä muiden currytahna-ainesten kanssa. Aja tasaiseksi tahnaksi. Lisää pannulle runsaasti rypsiöljyä ja kuullota currytahnaa siinä 5-10 minuutin ajan, kunnes se tuoksuu ja on pehmeää.
  • Keitä riisi. Lisää ainekset kattilaan ja kypsennä, kunnes riisi on kypsää.
  • Jatka currya. Kuori punasipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Lisää punasipulirenkaat pannulle currytahnan joukkoon yhdessä palmusokerin kanssa. Kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes sipuli on pehmeää.
  • Lisää joukkoon aiemmin paistettu tempe sekä loput curryn ainekset. Kierittele tempejä pannussa, niin että ne ovat kauttaaltaan curryn peitossa.
  • Tarjoa tempecurry kookosriisin ja pikkelöityjen kurkkujen kanssa.

Arvostelut

    Arvostelu