INDONESIALAINEN CURRY HÄRKÄPAPUTEMPELLÄ

(1)
4:lle
Kotimainen härkäpaputempe meets indonesialainen, vegaaninen curry. Huikea resepti, joka pursuilee umamia ja lämmittää kehoa ja mieltä. Hyvää tekevien kasvisruokien ehdoton kruunupää. Mukana myös helppo ohje, jolla valmistuu mahtava itse tehty currytahna. ​

Ainesosat

Tempecurry
3 kpl (375g) pakettia härkäpaputempeä
Currytahna
5 kuivattua punaista chiliä (tai 2-3 tuoretta mutta maku on hieman eri)
3 valkosipulinkynttä
n. 5 cm pala inkivääriä raastettuna
3 isompaa tai 4 pienempää banaanisalottisipulia tai 2 pientä punasipulia
2 rkl soijakastiketta
kourallinen maapähkinöitä (n. ½ dl mieluiten kuorellisia)
Curry
Yllä oleva currytahna
n. ½ dl rypsiöljyä
2 punasipulia
½ dl palmusokeria tai fariini-/kookossokeria
3 rkl soijakastiketta
1 rkl tamarind-tahnaa
½ dl vettä
½ dl maapähkinöitä
Kookosriisi
3 dl riisiä
2 dl kookoskermaa/kookosmaitoa
4 dl vettä
4 kaffirlimenlehteä, tarv. jätä pois saa kuivattuna maustehyllystä tai tuoreena esim. ViiVoanista
(1 pandanlehti – kuuluu alkuperäiseen indonesialaiseen reseptiin, mutta ei tosiaan pakollinen. Saa ViiVoanista)
3/4 tl suolaa
Pikkelöidyt kurkut
1 kurkku
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 kpl limen mehu
½ punainen chili

Näin valmistat

Pilko tempe kuutioiksi. Paista se rypsiöljyssä ruskeaksi ja siirrä sivuun.

Valmista kurkut. Indonesialaisittain kurkku halkaistaan pitkittäissuunnassa ja pehmeä sisus koverretaan pois (ja syötetään eläimille), ja siivutetaan sitten puolirenkaiksi. Voit myös siivuttaa kurkun tavallisiksi ympyröiksi. Sekoita kurkkujen sekaan pikkelöintiainekset ja jätä maustumaan.

Valmista currytahna. Kaada kuivien chilien päälle kiehuvaa vettä, niin että ne peittyvät ja anna liota 5-10 minuuttia. Kaada vesi pois. Poista sitten siemenet niiden sisältä. Lisää ne tehosekoittimeen.

Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet ja leikkaa pienempiin osiin. Lisää ne tehosekoittimeen yhdessä muiden currytahna-ainesten kanssa. Aja tasaiseksi tahnaksi. Lisää pannulle runsaasti rypsiöljyä ja kuullota currytahnaa siinä 5-10 minuutin ajan, kunnes se tuoksuu ja on pehmeää.

Keitä riisi. Lisää ainekset kattilaan ja kypsennä, kunnes riisi on kypsää.

Jatka currya. Kuori punasipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Lisää punasipulirenkaat pannulle currytahnan joukkoon yhdessä palmusokerin kanssa. Kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes sipuli on pehmeää.

Lisää joukkoon aiemmin paistettu tempe sekä loput curryn ainekset. Kierittele tempejä pannussa, niin että ne ovat kauttaaltaan curryn peitossa.

Tarjoa tempecurry kookosriisin ja pikkelöityjen kurkkujen kanssa.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme