Ainesosat

Tempecurry
  • 3 kpl (375g) pakettia härkäpaputempeä
Currytahna
  • 5 kuivattua punaista chiliä (tai 2-3 tuoretta mutta maku on hieman eri)
  • 3 valkosipulinkynttä
  • n. 5 cm pala inkivääriä raastettuna
  • 3 isompaa tai 4 pienempää banaanisalottisipulia tai 2 pientä punasipulia
  • 2 rkl soijakastiketta
  • kourallinen maapähkinöitä (n. ½ dl mieluiten kuorellisia)
Curry
  • Yllä oleva currytahna
  • n. ½ dl rypsiöljyä
  • 2 punasipulia
  • ½ dl palmusokeria tai fariini-/kookossokeria
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl tamarind-tahnaa
  • ½ dl vettä
  • ½ dl maapähkinöitä
Kookosriisi
  • 3 dl riisiä
  • 2 dl kookoskermaa/kookosmaitoa
  • 4 dl vettä
  • 4 kaffirlimenlehteä, tarv. jätä pois saa kuivattuna maustehyllystä tai tuoreena esim. ViiVoanista
  • (1 pandanlehti – kuuluu alkuperäiseen indonesialaiseen reseptiin, mutta ei tosiaan pakollinen. Saa ViiVoanista)
  • 3/4 tl suolaa
Pikkelöidyt kurkut
  • 1 kurkku
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 kpl limen mehu
  • ½ punainen chili

INDONESIALAINEN CURRY HÄRKÄPAPUTEMPELLÄ ohje

  • Pilko tempe kuutioiksi. Paista se rypsiöljyssä ruskeaksi ja siirrä sivuun.

    Valmista kurkut. Indonesialaisittain kurkku halkaistaan pitkittäissuunnassa ja pehmeä sisus koverretaan pois (ja syötetään eläimille), ja siivutetaan sitten puolirenkaiksi. Voit myös siivuttaa kurkun tavallisiksi ympyröiksi. Sekoita kurkkujen sekaan pikkelöintiainekset ja jätä maustumaan.

    Valmista currytahna. Kaada kuivien chilien päälle kiehuvaa vettä, niin että ne peittyvät ja anna liota 5-10 minuuttia. Kaada vesi pois. Poista sitten siemenet niiden sisältä. Lisää ne tehosekoittimeen.

    Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet ja leikkaa pienempiin osiin. Lisää ne tehosekoittimeen yhdessä muiden currytahna-ainesten kanssa. Aja tasaiseksi tahnaksi. Lisää pannulle runsaasti rypsiöljyä ja kuullota currytahnaa siinä 5-10 minuutin ajan, kunnes se tuoksuu ja on pehmeää.

    Keitä riisi. Lisää ainekset kattilaan ja kypsennä, kunnes riisi on kypsää.

    Jatka currya. Kuori punasipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Lisää punasipulirenkaat pannulle currytahnan joukkoon yhdessä palmusokerin kanssa. Kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes sipuli on pehmeää.

    Lisää joukkoon aiemmin paistettu tempe sekä loput curryn ainekset. Kierittele tempejä pannussa, niin että ne ovat kauttaaltaan curryn peitossa.

    Tarjoa tempecurry kookosriisin ja pikkelöityjen kurkkujen kanssa.

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Required fields are marked *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.