Ainesosat

Uunitofu-kasvispelti
  • 1 pkt Jalotofu Kylmäsavu tai Marinoitu (300g)
  • 5-7 kpl perunaa
  • 1 kpl paprikaa
  • ½ rs kirsikkatomaatteja
  • ½ tlk artisokansydämiä
  • 1 kpl parsakaalia (pieni)
  • 3-4 kpl sesongin sieniä tai herkkusieniä (reseptikuvassa osterivinokkaita)
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • rypsiöljyä
Lisäksi:
  • salaattia
  • hummusta
  • kaurafraichea
  • sitruunaa

Arki-illan pelastus: uunitofu-kasvispelti ohje

  • Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

    Ota tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi ja aseta palat vierekkäin keittiöpyyhkeen tai talouspaperin keskelle, ja kääri kevyesti paketiksi. Laita tämän jälkeen paketin päälle leikkuulauta, jonka päälle vielä jokin painava astia esimerkiksi paistinpannu tai kattila. Anna tofun kuivua* noin 5 minuuttia painon alla.

    *kuivaamalla tofun sen pinnasta saa helpommin rapeaa

    Pese ja pilko perunat sopiviksi lohkoiksi. Kuutio tofu myös sopiviksi paloiksi. Asettele perunat ja tofut pellille leivinpaperin päälle. Pirskottele perunoiden ja tofujen päälle rypsiöljyä. Mausta vain perunat suolalla sekä mustapippurilla, koska marinoidussa tofutuotteissa on jo suola ja mausteet valmiiksi (Jalotofu Kylmäsavu tai Marinoitu).

    Pese kirsikkatomaatit. Valuta ja halkaise artisokansydämet. Pilko paprika, sienet sekä parsakaali sopiviksi suupaloiksi.

    Paista perunoita ja tofuja noin 15 minuuttia ennen kuin lisäät uunipellille muut valmistellut raaka-aineet.

    Ota pelti uunista ja lisää muut esivalmistellut raaka-aineet pellille. Pirskottele kaikkien lisättyjen päälle öljyä ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.

    Paista vielä noin 15 minuuttia kunnes perunoissa ja tofuissa on kypsän rapea pinta sekä muut kasvikset sopivasti paistuneet.

    Nauti paahdetut kasvikset ja tofut salaatin, hummuksen tai kaurafraichen sitruunan mehulla maustettuna.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.