30 min

5-6:lle

(3)

PALERMON TOFU”KANA”PASTA UUNISSA

Helppo uuniruoka? Kyllä kiitos! Ihanan kermainen, uunissa itsekseen valmistuva Palermon kanapasta muuntuu kasvisversioksi valmiiksi revityllä tofulla. Täyteläinen, mausteinen kastike valmistuu pastan kiehuessa. Nämä yhdistetään ja laitetaan uuniin alle puoleksi tunniksi. Kiireisen kotikokin unelma!

Näitä tarvitset

Kastike:

2pkt

Jalotofu paahtopala Maustettu (2 x 250g)

2rkl

öljyä paistamiseen

1

sipuli

2

isoa valkosipulinkynttä pilkottuna

½

(luomu)sitruunan mehu ja kuori

2 ½dl (1 prk)

(juusto)kaurakermaa

2tl

currya

1

kasvisliemikuutio

½tl

välimeren yrttiseosta tai kuivattua basilikaa

suolaa ja mustapippuria myllystä

Lisäksi:

300-400g

gnocchi-pastaa

150-170 g

juustoraastetta (kasvipohjaista tai tavallista)

Näin valmistat

  • Kuori ja hienonna sipuli  ja valkosipuli. Pese sitruuna ja purista mehu. Raasta kuori. Keitä pasta melkein kypsäksi ja jäähdytä.
  • Ruskista Jalotofu paahtopaloja öljyssä pannulla. Lisää sipulit ja paista muutama minuutti. Mausta currylla ja yrttiseoksella. Lisää kerma ja murustele kasvisliemikuutio joukkoon, kuumenna kiehuvaksi. Lisää sitruunanmehu ja kuori, sekoita hyvin.
  • Kaada keitetty pasta kevyesti öljyttyyn uunivuokaan. Kaada tofukastike ja juustoraaste joukkoon ja sekoita. Paista 200-asteisessa uunissa 25-30 min. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Arvostelut

    Arvostelu