PASTA CARBONARA SAVUTOFULLA
- Määrä:
- 2-3:lle
- Kategoriat:
- Pastat
Klassikkopastan kasvisversio on pehmeä kermainen ja sopivan ruokaisa savutofun ansiosta. Tämä pasta on helppo valmistaa ja maistuu varmasti kaikille.
Yhteistyössä ympäristöjärjestö WWF:n kanssa. Lue lisää blogistamme ja WWF NUORTEN kotisivuilta.
Lisää herkullisia pastareseptejä löydät tästä linkistä!
Ainesosat
Yleiset reseptit
- 1 pkt Jalotofu Kylmäsavu (300g)
- 2 rkl öljyä paistamiseen
- 3 valkosipulin kynttä
- 1 tl Dijon-sinappia
- 2 ½ dl kaurakermaa
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria myllystä
- 300 g spagettia (varaa noin 75-100g spagettia per ruokailija)
- n. ½-1 dl pastan keitinvettä
- ½ nippu tuoretta persiljaa
- juustoraastetta (kasvipohjainen)
- lisäksi: vihersalaattia
PASTA CARBONARA SAVUTOFULLA ohje
Aloita keittämällä pasta suolalla maustetussa vedessä al denteksi. Valuta pasta ja säästä keitinvettä noin ½-1 dl myöhempää käyttöä varten. Hienonna valkosipulit ja persilja pieneksi silpuksi.
Ota savutofu pois paketista ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla painellen. Revi tai suikaloi tofu pannulle pieniksi kuutioiksi. Paahda kuutioita kuumalla kuivalla pannulla, niin että tofun pinta saa väriä ja loput nesteet höyrystyvät pois. Vähennä hieman lämpöä, lisää öljy ja paista noin 5-7 min, kunnes tofussa on kauniin kullanruskea ja rapea pinta. Lisää valkosipulit ja paista vielä hetki käännellen.
Lisää kaurakerma ja sinappi, mausta mustapippurilla ja silputulla persiljalla (säästä pieni määrä persiljaa annoksen koristeluun). Kiehauta n. 3 minuuttia. Tarkista maku ja lisämausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Lisää pasta savutofukastikkeen joukkoon ja kaada säästettyä keitinvettä joukkoon, niin että pastan ja kastikkeen suhde on sopiva. Tarjoa annos juustoraasteen, silputun persiljan ja lisukesalaatin kera.
-
Arvostele resepti
Jaa resepti
Jalotofu reseptikirjat
Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.