Yhteistyössä ympäristöjärjestö WWF:n kanssa. Lue lisää blogistamme  ja WWF NUORTEN kotisivuilta.

Lisää herkullisia pastareseptejä löydät tästä linkistä!

Ainesosat

Yleiset reseptit
  • 1 pkt Jalotofu Kylmäsavu (300g)
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 2 ½ dl kaurakermaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria myllystä
  • 300 g spagettia (varaa noin 75-100g spagettia per ruokailija)
  • n. ½-1 dl pastan keitinvettä
  • ½ nippu tuoretta persiljaa
  • juustoraastetta (kasvipohjainen)
  • lisäksi: vihersalaattia

PASTA CARBONARA SAVUTOFULLA ohje

  • Aloita keittämällä pasta suolalla maustetussa vedessä al denteksi. Valuta pasta ja säästä keitinvettä noin ½-1 dl myöhempää käyttöä varten. Hienonna valkosipulit ja persilja pieneksi silpuksi.

    Ota savutofu pois paketista ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla painellen. Revi tai suikaloi tofu pannulle pieniksi kuutioiksi. Paahda kuutioita kuumalla kuivalla pannulla, niin että tofun pinta saa väriä ja loput nesteet höyrystyvät pois. Vähennä hieman lämpöä, lisää öljy ja paista noin 5-7 min, kunnes tofussa on kauniin kullanruskea ja rapea pinta. Lisää valkosipulit ja paista vielä hetki käännellen.

    Lisää kaurakerma ja sinappi, mausta mustapippurilla ja silputulla persiljalla (säästä pieni määrä persiljaa annoksen koristeluun). Kiehauta n. 3 minuuttia. Tarkista maku ja lisämausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

    Lisää pasta savutofukastikkeen joukkoon ja kaada säästettyä keitinvettä joukkoon, niin että pastan ja kastikkeen suhde on sopiva. Tarjoa annos juustoraasteen, silputun persiljan ja lisukesalaatin kera.

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.