15 - 20 min

2-3:lle

(2)

PASTA CARBONARA SAVUTOFULLA

Klassikkopastan kasvisversio on pehmeä kermainen ja sopivan ruokaisa savutofun ansiosta. Tämä pasta on helppo valmistaa ja maistuu varmasti kaikille.

Ruokavinkki

Yhteistyössä ympäristöjärjestö WWF:n kanssa. Lue lisää blogistamme  ja WWF NUORTEN kotisivuilta.

Lisää herkullisia pastareseptejä löydät tästä linkistä!

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Kylmäsavu (300g)

2rkl

öljyä paistamiseen

3

valkosipulin kynttä

1tl

Dijon-sinappia

2 ½dl

kaurakermaa

½tl

suolaa

½tl

mustapippuria myllystä

300g

spagettia (varaa noin 75-100g spagettia per ruokailija)

n. ½-1dl

pastan keitinvettä

½

nippu tuoretta persiljaa

juustoraastetta (kasvipohjainen)

lisäksi: vihersalaattia

Näin valmistat

Aloita keittämällä pasta suolalla maustetussa vedessä al denteksi. Valuta pasta ja säästä keitinvettä noin ½-1 dl myöhempää käyttöä varten. Hienonna valkosipulit ja persilja pieneksi silpuksi.

Ota savutofu pois paketista ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla painellen. Revi tai suikaloi tofu pannulle pieniksi kuutioiksi. Paahda kuutioita kuumalla kuivalla pannulla, niin että tofun pinta saa väriä ja loput nesteet höyrystyvät pois. Vähennä hieman lämpöä, lisää öljy ja paista noin 5-7 min, kunnes tofussa on kauniin kullanruskea ja rapea pinta. Lisää valkosipulit ja paista vielä hetki käännellen.

Lisää kaurakerma ja sinappi, mausta mustapippurilla ja silputulla persiljalla (säästä pieni määrä persiljaa annoksen koristeluun). Kiehauta n. 3 minuuttia. Tarkista maku ja lisämausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Lisää pasta savutofukastikkeen joukkoon ja kaada säästettyä keitinvettä joukkoon, niin että pastan ja kastikkeen suhde on sopiva. Tarjoa annos juustoraasteen, silputun persiljan ja lisukesalaatin kera.

Arvostelut

    Arvostelu