Ainesosat

Tofupasta
  • 1 pkt Jalotofu Paahtopala Maustettu 250g
  • 1 rkl öljyä paistamiseen
  • 5-6 keskikokoisia sipuleita
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1,5 rkl sokeria
  • 4 dl kaurakermaa
  • 2,5 rkl margariinia
  • 3 rkl persiljaa silputtuna
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • ½ tl suolaa
Lisäksi:
  • pastaa (tarvittaessa gluteenitonta, varaa noin 75-100g spagettia per ruokailija)
  • juustoraastetta (kasvipohjainen)

KERMAINEN PASTA feat. KARAMELLISOITU SIPULI ohje

  • Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulit pieneksi silpuksi. Hienonna persilja. Laita normaalit sipulit kuumalle kuivalle pannulle ja kuullota 2-3 min koko ajan sekoitellen. Älä kuitenkaan polta sipuleita. Kun sipulit alkavat hieman kuultamaan, vähennä pannun lämpö puoleen ja lisää margariini, suola, valkosipulit ja sokeri. Paista sipuleita keskilämmöllä 20-30 minuuttia, silloin tällöin sekoitellen. Kun sipulit näyttävät kullanruskeilta ja maistuvat makeilta, ne ovat valmiita. Siirrä sipulit erilliseen kulhoon.

    Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta al denteksi samalla kun valmistat tofun (ohje alla).

    Valmista tofu: Kuumenna öljy paistinpannulla ja laita valmiiksi maustetut Jalotofu Paahtopalat paistumaan 3-4 minuutiksi. Kääntele tofuja. Vähennä lämpöä ja paista tofuja niin kauan, kunnes niissä on sopivan rapea pinta.

    Lisää tofujen joukkoon karamellisoitu sipuli ja persilja. Sekoita hyvin ja lisää seuraavaksi kaurakerma, pippuri, suola ja sinappi. Kiehauta ja anna hautua 10 min välillä sekoittaen. Tarkista maku ja lisämausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Lisää pasta kastikkeen sekaan ja tarjoile juustoraasteen kera.

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.