Maistuvan nopea tomaattikastike pastalle (v)
Mitä saa kun yhdistää kaksi hyvää tekevää raaka-ainetta? Helpon ja maistuvan arkiruoan! Tässä ohje, josta tulee takuuvarmasti arkibravuurisi.
Jävla Tomaattikastike
Jävla Sås Bolag tuo markkinoille erikoiserän Suomen ensimmäistä hävikkitomaateista valmistettua ruoanlaittokastiketta. Yksilöllinen Jävla Tomaattikastike valmistetaan suomalaisista vähittäiskauppaan kelpaamattomista, standardien vastaisista tomaateista ja on valmiiksi maustettu. Kastikkeen tuotto lahjoitetaan Mannerheimin lastensuojeluliitolle koulukiusaamisen vastaiseen työhön.
Jalotofu Marinoitu
Yksi suosituimmista, kehuja keräävistä tofuistamme. Todennäköisesti siksi, että sen raikas ja selkeä yrttinen maku tarjoaa mahdollisuuden selvitä nopeutta vaativista keittiötilanteista. Myös sellaisista, joissa annoksiaan odottaa raati kriittisiä ruokailijoita.
Basilikalla ja valkosipulilla maustettu ja perinteisessä japanilaisessa Shoyu-soijakastikkeessa (kaikki luomua, tietysti) marinoitu Jalotofu Marinoitu soveltuu niin täyteläisiin kuin yksinkertaisiakin linjoja noudattaviin ruokiin. Se täydentää niitä murustettuna, pilkottuna tai siivutettuna. Paistettuna tai sellaisenaan.
Ainesosat
Näin valmistat
Avaa valmiiksi marinoitu Jalotofu-paketti (Kylmäsavu tai Marinoitu) ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua* painon alla hetken. Painona voit käyttää esim. leikkuulautaa tai paistinpannua.
*kuivaamalla tofun sen pinnasta saa helpommin rapeaa ja tofu ottaa paremmin makuja vastaan.
Revi kuivattu tofu sopiviksi suupaloiksi ja paahda kuivalla paistinpannulla noin 3-5 min välillä käännellen. Lisää öljy ja vähennä hellan lämpötilaa puoleen. Anna paistua rapeaksi ja kääntele tofuja muutaman kerran paistamisen aikana.
*Revitty tofu imee paremmin makuja itseensä ja lopputulos on selkeästi rapeampi, kuin kuutioidusta versiosta valmistettava tofu. Revittyä tofua on myös helpompi käyttää eri ruokalajeissa, kuten tacojen ja tortillojen välissä, salaateissa tai eri kastikkeissa, ja se on näyttävämmän näköinen.
Keitä pasta ohjeen mukaan ja pilko valkosipuli.
Kun tofussa rapea paistopinta, niin lisää joukkoon valkosipuli, Jävla tomaattikastike ja sokeri. Kiehauta ja anna hautua noin kymmenen minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa.Tarjoile kastike pastan kera ja koristele persiljalla.
Arvostele resepti
Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty
Vastaa
Ota tofu haltuun
JALOTOFU RESEPTIKIRJAT
Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.
Lataa reseptikirjamme
Mitä muut sanovat
Arvostelut