Maistuvan nopea tomaattikastike pastalle (v)

(1)
2-3:lle

Mitä saa kun yhdistää kaksi hyvää tekevää raaka-ainetta? Helpon ja maistuvan arkiruoan! Tässä ohje, josta tulee takuuvarmasti arkibravuurisi.

Jävla Tomaattikastike

Jävla Sås Bolag tuo markkinoille erikoiserän Suomen ensimmäistä hävikkitomaateista valmistettua ruoanlaittokastiketta. Yksilöllinen Jävla Tomaattikastike valmistetaan suomalaisista vähittäiskauppaan kelpaamattomista, standardien vastaisista tomaateista ja on valmiiksi maustettu. Kastikkeen tuotto lahjoitetaan Mannerheimin lastensuojeluliitolle koulukiusaamisen vastaiseen työhön.

Jalotofu Marinoitu

Yksi suosituimmista, kehuja keräävistä tofuistamme. Todennäköisesti siksi, että sen raikas ja selkeä yrttinen maku tarjoaa mahdollisuuden selvitä nopeutta vaativista keittiötilanteista. Myös sellaisista, joissa annoksiaan odottaa raati kriittisiä ruokailijoita.

Basilikalla ja valkosipulilla maustettu ja perinteisessä japanilaisessa Shoyu-soijakastikkeessa (kaikki luomua, tietysti) marinoitu Jalotofu Marinoitu soveltuu niin täyteläisiin kuin yksinkertaisiakin linjoja noudattaviin ruokiin. Se täydentää niitä murustettuna, pilkottuna tai siivutettuna. Paistettuna tai sellaisenaan.

Ainesosat

1 pkt Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu (300g)
1 prk Jävla Tomaattikastike (340g, valmiiksi maustettu)
2 kpl hienonnettu valkosipulikynsi
1 tl tummaa sokeria, esim. fariini- tai ruokokidesokeria
keittämätöntä pastaa 75-100/henkilö
suolaa ja mustapippuria myllystä (n. ½ tl suolaa 1/4 tl mustapippuria)
persiljaa koristeeksi
2-3 rkl öljyä paistamiseen

Näin valmistat

Avaa valmiiksi marinoitu Jalotofu-paketti (Kylmäsavu tai Marinoitu) ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua* painon alla hetken. Painona voit käyttää esim. leikkuulautaa tai paistinpannua.

*kuivaamalla tofun sen pinnasta saa helpommin rapeaa ja tofu ottaa paremmin makuja vastaan.

Revi kuivattu tofu sopiviksi suupaloiksi ja paahda kuivalla paistinpannulla noin 3-5 min välillä käännellen. Lisää öljy ja vähennä hellan lämpötilaa puoleen. Anna paistua rapeaksi ja kääntele tofuja muutaman kerran paistamisen aikana.

*Revitty tofu imee paremmin makuja itseensä ja lopputulos on selkeästi rapeampi, kuin kuutioidusta versiosta valmistettava tofu. Revittyä tofua on myös helpompi käyttää eri ruokalajeissa, kuten tacojen ja tortillojen välissä, salaateissa tai eri kastikkeissa, ja se on näyttävämmän näköinen.

Keitä pasta ohjeen mukaan ja pilko valkosipuli.

Kun tofussa rapea paistopinta, niin lisää joukkoon valkosipuli, Jävla tomaattikastike ja sokeri. Kiehauta ja anna hautua noin kymmenen minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa.Tarjoile kastike pastan kera ja koristele persiljalla.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme